Wedstrijdinformatie Twee Bruggenloop 2023

Dinsdag 22 augustus vindt de 10e editie plaats van de Twee Bruggenloop, bij het gelijknamige vakantiepark. Enkele belangrijke wetenswaardigheden over de Twee Bruggenloop.

Organisatie:

Atletiekvereniging AVA`70 i.s.m. vakantiepark de Twee Bruggen

Start- en finishlocatie:

De start en finish van alle wedstrijdonderdelen vindt plaats op het vakantiepark in de nabijheid van horecagelegenheid de Schoppe.

Programma:

18.00 uur: Start van de wandeltocht (10,2 kilometer)

19.00 uur: Start 1 kilometer (kinderen tot en met 9 jaar), 2 ronden

19.15 uur: Start 2 kilometer (kinderen 10 tot en met 15 jaar), 4 ronden

19.45 uur: Start 6 en 10 kilometer, 1 ronde

Parcours:

De wedstrijdonderdelen bij de jeugd (1 en 2 kilometer) vinden plaats op het vakantiepark. Het parcours van de 6 en 10 kilometer gaat over verharde wegen en zandpaden in het prachtige buitengebied rond de Slingeplas en het Klooster. De wandelroute gaat door de fraaie omgeving van Miste en Corle.

Kleedgelegenheid:

Er is een mogelijkheid om te kleden bij “de Buitenplaats”, die is gesitueerd vlakbij start en finish.

Parkeergelegenheid:

Parkeren kan op het parkeerterrein van de Schoppe of evt. bij de hoofdingang van de Twee Bruggen. Volg zo mogelijk de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Inschrijving:

De voorinschrijving sluit op maandagavond 21 augustus om 23.59 uur. Op de wedstrijddag kan er vanaf 18.00 uur worden ingeschreven bij het wedstrijdsecretariaat, dat is gevestigd nabij start en finish. (de Buitenplaats)
Klik hier om u nog voor in te schrijven 

Afhalen startnummers:

Het afhalen van de startnummers is mogelijk op de wedstrijddag, dinsdag 23 augustus, bij het wedstrijdsecretariaat dat is ingericht bij de Buitenplaats van het vakantiepark. Kom op tijd, want er wordt niet van het tijdsschema afgeweken!

Medische verzorging:

EHBO Aalten

Weersverwachting:

Op dit moment zijn de weersvoorspellingen voor dinsdagavond uitstekend. Het zal waarschijnlijk zonnig en warm zijn. Zorg dat je voldoende drinkt voorafgaand aan de wedstrijd. Onderweg is er een waterpost!

Herinnering:

Alle deelnemers ontvangen bij de finish een fraaie medaille.

Uitslagen:

De uitslagen zullen z.s.m. na de wedstrijd worden vermeldt op de site: www.ava70.nl

Algemene voorwaarden:

Deelname aan dit evenement geschiedt op eigen verantwoordelijkheid en risico. De organisatie vrijwaart zich van iedere aansprakelijkheid.

Overige bijzonderheden:

  #  Bekers voor de nummers 1, 2, 3 per afstand

  #  Deelnemers zijn afkomstig uit het hele land en tevens uit Duitsland 

  #  Mogelijkheid om persoonlijk certificaat te downloaden

  #  Meer dan 40 vrijwilligers in touw

  #  Sfeervolle start- en finishlocatie met gezellig buitenterras

  #  Speaker: Harry Striekwold  

  #  De tijdsregistratie vindt plaats via een chip, die in het startnummer zit verwerkt.

Fit de herfst in?  Meld je nu aan!

De afgelopen coronaperiode zijn veel mensen gaan hardlopen en hebben het plezier van deze sportieve vorm van ontspanning ervaren. Hier kan binnenkort in verenigingsverband een vervolg aan worden gegeven, want dan gaat men bij AVA`70 wederom starten met een cursus “Hardlopen voor beginners.” Tientallen lopers en loopsters hebben in het verleden reeds deelgenomen aan de cursus en velen hebben de smaak inmiddels flink te pakken. Onder deskundige leiding wordt er gedurende 10 weken gewerkt aan de grondbeginselen van het hardlopen. Daarnaast wordt er ook aandacht besteedt aan de warming-up, de lichaamshouding, het schoeisel e.d.
De eerste trainingsavond vindt plaats op maandag 30 augustus a.s. om 19.30 uur op het geheel vernieuwde atletiekbaan van AVA`70, Bredevoortsestraatweg 110-a in Aalten. Het inschrijfgeld bedraagt € 50,00 voor de gehele cursus van 12 trainingen, inclusief koffie en thee na afloop. 

Voor nadere informatie en aanmelding kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aan deze clinic “lopen voor beginners”  kunnen maximaal 20 startende lopers en loopsters deelnemen. Voor dit aantal is bewust gekozen om alle deelnemers voldoende aandacht te kunnen geven tijdens de trainingen.
 
 

Misschien ben jij het laatste weekend van augustus  wel op een mini-camping in Koudekerke, geniet je van een wandelvakantie in Vorarlberg, heb je de camper geparkeerd bij de Twee Bruggen, zit je met een clupje sportmaatjes in een groepsaccommodatie op Texel of ben je gewoon thuis. Wij dagen je uit! 

De afgelopen zomerperiode werd er bij AVA`70, ondanks de coronamaatregelen, flink doorgetraind. In relatief kleine groepen werd er gelopen vanaf de verschillende locaties. En hoewel de vereniging het erg graag anders zou zien, van het organiseren van wedstrijden met grootschalige deelname is voorlopig nog geen sprake. Dat er wel behoefte aan is, bleek voor de zomer al wel bij de virtuele edities van de Koningsloop, de GTM-Loop en de Grachtenloop, waarbij heel veel pupillen, junioren en senioren in actie kwamen. Atleten uit de hele regio schreven zich in en er werd ook nog eens bijzonder hard gelopen. Ook kwamen er een aantal reacties binnen van deelnemers, die het prettig vonden om op een zelf gekozen tijdstip èn zonder wedstrijddruk te kunnen hardlopen. Daarom is besloten om, ter afsluiting van de vakantieperiode ook een virtuele editie van de Twee Bruggenloop te organiseren met 2 verschillende afstanden.

Wat is de bedoeling? 

* De Twee Bruggenloop 2020 is een virtuele wedstrijd over een afstand van 5 kilometer.

* Je loopt tussen vrijdagavond 28 augustus 19.00 uur en zondagavond 30 augustus 21.00 uur op een door jezelf uitgekozen parcours een traject van minimaal 5 kilometer.

* Vervolgens stuur je het resultaat via Strava, Garmin of Tom-Tom naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* Er zijn 4 klassementen: Heren, Dames, jongens t/m 15 jaar, meisjes t/m 15 jaar.

* Je hoeft voor deelname GEEN lid te zijn van AVA`70

Je mag gerust langer lopen, maar voor de wedstrijd gelden de eerste 5 kilometers van je duurloop. De organisatie stelt het op prijs, dat je ook een leuke actiefoto meestuurt van de omgeving waar je een poging hebt gedaan. Voor de winnaars van het klassement is een leuke prijs beschikbaar.

Aan de hand van de inzendingen wordt het klassement bepaald en bij twijfel is het laatste woord aan de organisatie. De deelname is voor eigen risico en de geldende Corona- maatregelen zijn van kracht. Inschrijving voor de virtuele Twee Bruggenloop 2020 is vanaf heden mogelijk via de speciale button op de site: www.ava70.nl. De organisatie nodigt iedereen uit Aalten en verre omstreken uit, om aan deze activiteit deel te nemen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Voor de jeugd tot en met 12 jaar van AVA`70 wordt een speciale run van 1 kilometer georganiseerd op de atletiekbaan. Dit gebeurt tijdens de reguliere training in de week van 31 augustus tot en met 03 september a.s. Voor de jeugd tot en met 12 jaar geldt de 1,5 meter afstand-regel immers niet en daarom is het mogelijk om dit onderdeel op de baan te doen. Jij doet toch ook mee?


 Op dinsdag 20 augustus a.s. vindt de achtste editie van de Twee Bruggenloop plaats. De wedstrijd wordt georganiseerd door AVA`70 i.s.m. Vakantiepark De Twee Bruggen en vormt de laatste etappe in de serie van 3 Zomeravondlopen. De vorige afleveringen mochten zich verheugen in een groot deelnemersveld, bestaande uit regionale atleten en atletes, maar daarnaast ook een aantal vakantiegangers. 

Het sportieve evenement start 20 augustus met een wandeltocht van ruim 10 kilometer door het prachtige buitengebied van Miste, Bredevoort en het Zwanenbroek. Tussen 18.00 uur en 18.30 uur kunnen de deelnemers starten bij Restaurant “de Schoppe” van Vakantiepark De Twee Bruggen.

Om 19.00 uur begint het hardloopprogramma met de 1 kilometerloop voor jongens en meisjes tot en met 9 jaar. Het parcours voor deze allerjongste talenten gaat over het vakantiepark, dus zal er onderweg veel publiek langs de weg staan om de deelnemertjes aan te moedigen.

Om 19.15 uur is het de beurt aan de oudere jeugd tot en met 15 jaar, voor hun wedstrijd over 2 kilometer. Ook zij zullen over het terrein hun meters afleggen en de vorige edities hebben duidelijk gemaakt, dat deze groep al een flink tempo aan de dag kan leggen.

Het startschot voor het peloton deelnemers aan de wedstrijd over 6 en 10 kilometer zal om 19.45 uur klinken.  Gelijk na het startschot trekt het lange lint atleten en atletes over het vakantiepark en via zand- en bospaden loopt het peloton in de richting van Bredevoort. Het parcours gaat vervolgens om recreatiegebied de Slingeplas heen en daarna weer op weg naar de Twee Bruggen. De deelnemers aan de 10 kilometer lopen een extra lus door het fraaie Klooster. De finishstreep is getrokken in de nabijheid van Restaurant  de Schoppe, waar de atleten het applaus en de laatste aanmoedigingen van het publiek in ontvangst kunnen nemen.

Voor alle deelnemers is er bij binnenkomst een fraaie medaille en daarnaast zijn er prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 per categorie. De kinderen krijgen van vakantiepark de Twee Bruggen ook nog een ijsje als beloning. Tevens zijn er enkele aanmoedigingsprijzen. 

Voorinschrijving voor de Twee Bruggenloop is vanaf heden mogelijk via de site: www.ava70.nl. Speciaal voor deze wedstrijd is er een eigen blok gemaakt op de site met allerlei informatie over het evenement.

In verband met de te verwachten drukte en de tijdige verwerking van de gegevens, verzoekt de organisatie deelnemers, om gebruik te maken van de mogelijkheid van voorinschrijving.

Op de wedstrijddag is inschrijving ter plekke mogelijk vanaf 18.00 uur, tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd.

De inschrijfkosten bedragen voor wandelaars en deelnemers aan de 1 en 2 kilometer € 3,50. De lopers en loopsters aan de 6 en 10 kilometer

betalen € 5,00.

 Tijn Piest blijkt niet alleen een hele goede atleet te zijn, maar heeft veel meer kwaliteiten. Zo is hij op media- gebied ook al enige tijd erg actief. Hij interviewt atleten, heeft zijn eigen site en ontwerpt flyers. De organisatie van de Twee Bruggenloop heeft hem gevraagd om voor de editie van 2019 een poster te ontwerpen. Hij nam de uitdaging aan en ging er mee aan de slag. Binnenkort zal het fraaie resultaat zichtbaar.

 

Dinsdag 21 augustus vindt de 7e editie plaats van de Twee Bruggenloop, bij het gelijknamige vakantiepark. Enkele belangrijke wetenswaardigheden over de Twee Bruggenloop.

Organisatie

Atletiekvereniging AVA`70 i.s.m.  vakantiepark de Twee Bruggen

Start- en finishlocatie:

De start en finish van alle wedstrijdonderdelen vindt plaats op het vakantiepark in de nabijheid van horecagelegenheid de Schoppe.

Programma:

18.00 uur: Start van de wandeltocht (10,5 kilometer)

19.00 uur: Start 1 kilometer (kinderen tot en met 9 jaar), 2 ronden

19.15 uur: Start 2 kilometer (kinderen 10 tot en met 15 jaar), 4 ronden

19.45 uur: Start 6 en 10 kilometer, 1 ronde

Parcours:

De wedstrijdonderdelen bij de jeugd (1 en 2 kilometer)vindt plaats op het vakantiepark. Het parcours van de 6 en 10 kilometer gaat over verharde wegen en zandpaden in het prachtige buitengebied rond de Slingeplas en het Klooster.

De wandelroute gaat door de fraaie omgeving van Miste en het Woold (Bekkendelle)

Kleedgelegenheid:

Er is een mogelijkheid om te kleden in de recreatieruimte, die is gesitueerd vlakbij start en finish.

Parkeergelegenheid:

Parkeren kan op het parkeerterrein van de Schoppe of evt. bij de hoofdingang van de Twee Bruggen. Volg zo mogelijk de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Inschrijving:

De voorinschrijving sluit op maandagavond 20 augustus om 23.59 uur. Op de wedstrijddag kan er vanaf 18.00 uur worden ingeschreven bij het wedstrijdsecretariaat, dat is gevestigd nabij start en finish.   

Afhalen startnummers:

Het afhalen van de startnummers is mogelijk op de wedstrijddag, dinsdag 21 augustus, bij het wedstrijdsecretariaat. Kom op tijd, want er wordt NIET van het tijdsschema afgeweken!

Medische verzorging:

EHBO Aalten

Weersverwachting:

Op dit moment zijn de weersvoorspellingen voor dinsdagavond prima. Het zal waarschijnlijk zonnig en redelijk warm zijn. Zorg dat je voldoende drinkt voorafgaand aan de wedstrijd. Mocht er onweer verwacht worden tijdens de wedstrijd, dan is het mogelijk dat de start van 1 of meerdere wedstrijdonderdelen uitgesteld wordt.

Herinnering:

Alle deelnemers ontvangen bij de finish een fraaie medaille.

Uitslagen:

De uitslagen zullen z.s.m. tijdens  of na de wedstrijd worden vermeldt op de site: www.ava70.nl 
Klik ook eens op je naam in de uitslag en daarna op Certificaat om je uitslag uit te printen of op Social media te plaatsen

Algemene voorwaarden:

Deelname aan dit evenement geschiedt op eigen verantwoordelijkheid en risico. De organisatie vrijwaart zich van iedere aansprakelijkheid.

Overige bijzonderheden:

 • Bekers voor de nummers 1, 2, 3 per afstand
 • Diverse aanmoedigingsprijzen 
 • Deelnemers aan de 1 en 2 kilometer ontvangen bij de finish een ijscomuntje van vakantiepark de Twee Bruggen  
 • Mogelijkheid om persoonlijk certificaat te downloaden
 • Meer dan 40 vrijwilligers in touw
 • Sfeervolle start- en finishlocatie met gezellig buitenterras
 • Speaker: Harry Striekwold  
 • De tijdsregistratie vindt plaats via een chip, die in het startnummer zit verwerkt.  

  

7e  Twee Bruggenloop, een doordeweeks sportfeest voor atleet en publiek

We starten dan vanaf de parkeerplaats in Vragender tegenover Beneman.
De fietsers kunnen zich verzamelen om 18:30 uur bij Restaurant Het Noorden (groep1)

hierbij de route http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2243014

I.V.M. de warmte is de B groep training van dinsdagavond 19.00 uur verplaatst naar 20:30 uur .

Trainings groep Geert Kip start wel om 19:45 uur

Dinsdag 15 augustus vindt de 6e editie plaats van de Twee Bruggenloop, bij het gelijknamige vakantiepark. Enkele belangrijke wetenswaardigheden over de Twee Bruggenloop.

 

Organisatie: Atletiekvereniging AVA`70 i.s.m. vakantiepark de Twee Bruggen 

Start- en finishlocatie:

De start en finish van alle wedstrijdonderdelen vindt plaats op het vakantiepark in de nabijheid van horecagelegenheid de Schoppe.

 Programma:

18.00 uur: Start van de wandeltocht (10 kilometer)

19.00 uur: Start 1 kilometer (kinderen tot en met 9 jaar), 2 ronden

19.15 uur: Start 2 kilometer (kinderen 10 tot en met 15 jaar), 4 ronden

19.45 uur: Start 6 en 10 kilometer, 1 ronde

 Parcours:

De wedstrijdonderdelen bij de jeugd (1 en 2 kilometer)vindt plaats op het vakantiepark. Het parcours van de 6 en 10 kilometer gaat over verharde wegen en zandpaden in het prachtige buitengebied rond de Slingeplas en het Klooster.

 De wandelroute gaat door de fraaie omgeving van Miste, Corle en Bredevoort.

Kleedgelegenheid:

Er is een mogelijkheid om te kleden in de recreatieruimte, die is gesitueerd vlakbij start en finish.

Parkeergelegenheid:

Parkeren kan op het parkeerterrein van de Schoppe of evt. bij de hoofdingang van de Twee Bruggen.

Volg zo mogelijk de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Inschrijving:

De voorinschrijving sluit op maandagavond 14 augustus om 23.59 uur.

Op de wedstrijddag kan er vanaf 18.00 uur worden ingeschreven bij het wedstrijdsecretariaat, dat is gevestigd nabij start en finish.

Afhalen startnummers:

Het afhalen van de startnummers is mogelijk op de wedstrijddag, dinsdag 15 augustus, bij het wedstrijdsecretariaat.

Kom op tijd, want er wordt NIET van het tijdsschema afgeweken!

 Medische verzorging:

EHBO Aalten

 Weersverwachting:

Op dit moment zijn de weersvoorspellingen voor dinsdagavond wat wisselend. Het zal in ieder geval warm en mogelijk ook broeierig zijn. Zorg dat je voldoende drinkt voorafgaand aan de wedstrijd.

Mocht er onweer verwacht worden tijdens de wedstrijd, dan is het mogelijk dat de start van 1 of meerdere wedstrijdonderdelen uitgesteld wordt.

Herinnering:

Alle deelnemers ontvangen bij de finish een fraaie medaille.

 Uitslagen:

De uitslagen zullen z.s.m. na de wedstrijd worden vermeldt op de site:

www.ava70.nl

 Algemene voorwaarden:

Deelname aan dit evenement geschiedt op eigen verantwoordelijkheid en risico. De organisatie vrijwaart zich van iedere aansprakelijkheid.

Overige bijzonderheden:

# Waardebonnen voor de winnaars bij de 6 en 10 kilometer, beschikbaar  

     gesteld door vakantiepark de Twee Bruggen.

# Bekers voor de nummers 1, 2, 3 per afstand

# Deelnemers aan de 1 en 2 kilometer ontvangen bij de finish een

     ijscomuntje van vakantiepark de Twee Bruggen

# Meer dan 40 vrijwilligers in touw

# Sfeervolle start- en finishlocatie met gezellig buitenterras

# Speaker: Henk Borgmeijer

# De tijdsregistratie vindt plaats via een chip, die in het startnummer zit  

     verwerkt.    

 

EEN DOORDEWEEKS SPORTFEEST VOOR ATLEET EN PUBLIEK!!!

 
Voor de "All Comers Meet" die 2 september op de Ava'70 baan gehouden wordt kun je nog steeds inschrijven.!
 
https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/7338/


Dinsdag 16 augustus vindt de 5e editie plaats van de Twee Bruggenloop, bij het gelijknamige vakantiepark. Enkele belangrijke wetenswaardigheden over de Twee Bruggenloop. 

Organisatie: Atletiekvereniging AVA`70 i.s.m.  vakantiepark de Twee Bruggen

Start- en finishlocatie:  De start en finish van alle wedstrijdonderdelen vindt plaats op het vakantiepark in de nabijheid van horecagelegenheid de Schoppe.

Programma:
 • 18.00 uur: Start van de wandeltocht (9 kilometer)
 • 19.00 uur: Start 1 kilometer (kinderen tot en met 9 jaar), 2 ronden
 • 19.15 uur: Start 2 kilometer (kinderen 10 tot en met 15 jaar), 4 ronden
 • 19.30 uur: Start 6 en 10 kilometer, 1 ronde

Parcours: De wedstrijdonderdelen bij de jeugd (1 en 2 kilometer)vindt plaats op het vakantiepark. Het parcours van de 6 en 10 kilometer gaat over verharde wegen en zandpaden in het prachtige buitengebied rond de Slingeplas en het Klooster.

De wandelroute gaat door de fraaie omgeving van Miste, Corle en Bredevoort.

Kleedgelegenheid:

Er is een mogelijkheid om te kleden in de recreatieruimte, die is gesitueerd vlakbij start en finish. 

Parkeergelegenheid: Parkeren kan op het parkeerterrein van de Schoppe of evt. bij de hoofdingang van de Twee Bruggen.

Volg zo mogelijk de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Inschrijving: De voorinschrijving sluit op maandagavond 15 augustus om 23.59 uur.

Op de wedstrijddag kan er vanaf 18.00 uur worden ingeschreven bij het wedstrijdsecretariaat, dat is gevestigd nabij start en finish.    

Afhalen startnummers:  Het afhalen van de startnummers is mogelijk op de wedstrijddag, dinsdag 16 augustus, bij het wedstrijdsecretariaat. Kom op tijd, want er wordt NIET van het tijdsschema afgeweken!

Medische verzorging: EHBO Aalten 

Herinnering: Alle deelnemers ontvangen bij de finish een fraaie medaille.

Uitslagen: De uitslagen zullen z.s.m. na de wedstrijd worden vermeldt op de site: www.ava70.nl

Algemene voorwaarden: Deelname aan dit evenement geschiedt op eigen verantwoordelijkheid en risico. De organisatie vrijwaart zich van iedere aansprakelijkheid. 

Overige bijzonderheden:

 • Waardebonnen voor de winnaars bij de 6 en 10 kilometer, beschikbaar gesteld door vakantiepark de Twee Bruggen.
 • Bekers voor de nummers 1, 2, 3 per afstand
 • Deelnemers aan de 1 en 2 kilometer ontvangen bij de finish een    ijscobonnetje van vakantiepark de Twee Bruggen  
 • Meer dan 40 vrijwilligers in touw
 • Sfeervolle start- en finishlocatie
 • Speaker: Henk Borgmeijer     

 5e TWEE BRUGGENLOOP 

EEN DOORDEWEEKS SPORTFEEST VOOR ATLEET EN PUBLIEK!!!

 WWW.AVA70.NL

 

Een kleine maand voor de zesde editie van de Kramp Run begint het deelnemersveld al behoorlijk vorm te krijgen. Thuisfavoriet Gert-Jan Wassink wil in zijn geboortedorp voor het eerst zegevieren maar het ziet er naar uit dat hij de overwinning niet cadeau gaat krijgen.  Snelle mannen als Hendrik Pfeiffer (winnaar 2015), Mohammad Ali Mohammed en good old Patrick Stitzinger maken op 10 september hun opwachting.

Bij de dames behoort Mariska Dute uit Borculo tot de topfavorieten. Dute heeft dit jaar grote stappen gemaakt en heeft zich ontwikkeld tot een nationale subtopper. De Groningse Yasmin Hillebrink, winnares in 2015, en Marije Peters doen eveneens een gooi naar de zege. Dit trio wordt uitgedaagd door supertalent Jasmijn Lau. De 17-jarige atlete kwam dit jaar al tot 16.33 minuten en is daarmee de snelste Nederlandse b-junior aller tijden. De TopRun bestaat uit vijf ronden van één kilometer. De atleten kunnen rekenen op de steun van een enthousiaste menigte. De heren en dames starten in een aparte wedstrijd.

Achterhoeks Kampioenschap
Sinds 2015 is het Achterhoeks Kampioenschap toegevoegd aan de Kramp Run. Deze titelstrijd is een extra wedstrijdelement binnen de TopRun. Atleten en atletes woonachtig in de Achterhoek of de Liemers maken kans op de titel. Afgelopen jaar stonden Remi Rondeel uit Zelhem en Lisa te Molder uit Zieuwent op het hoogste podium. Zij behoren dit jaar wederom tot de kanshebbers. Mark te Brake uit Aalten, Lars Duistermaat uit Winterswijk en Edwin Wissema uit Didam hebben ook kansen op de overwinning. Bij de dames is de eerder genoemde Mariska Dute de te kloppen vrouw. Saskia Weinans uit Ulft en Eline de Jong uit Didam zijn de voornaamste belagers van Dute.

Recreanten- en BusinessRun uitverkocht
Ruim voor aanvang van de wedstrijd is de inschrijving voor de Recreanten- en BusinessRun gesloten. Bijna duizend atleten schreven zich in voor deze wedstrijd over vijf kilometer. Er staan 84 teams aan de start van de BusinessRun. De opbrengst van deze bedrijvenloop gaat in zijn geheel naar Stichting Kanjers voor Kanjers. De stichting steunt lokale projecten ten behoeve van het welzijn van het kind, bij voorkeur door middel van sport en spel. Vorig jaar schonk de Kramp Run 10.000 euro aan Kanjers voor Kanjers. Het parcours van de Recreanten- en Businessrun bestaat uit twee ronden van 2,5 kilometer. De lopers doorkruisen onder meer de sfeervol aangeklede fabriekshallen van hoofdsponsor Kramp en Svedex. De finishstreep is getrokken in het bruisende centrum van Varsseveld.

Aanmelden voor de jeugdloop nog mogelijk
De inschrijving voor de 1 en 2 kilometer jeugdlopen is nog geopend. Ook voor deze afstanden geldt een deelnemerslimiet. Inschrijven kan via de website (
www.kramprunvarsseveld.nl). Na-inschrijving op de wedstrijddag is niet mogelijk.

 

Op dinsdag 16 augustus a.s. vindt de vijfde editie van de Twee Bruggenloop plaats. De wedstrijd wordt georganiseerd door AVA`70 i.s.m. Vakantiepark De Twee Bruggen en vormt de laatste etappe in de serie van 4 Zomeravondlopen. De vorige afleveringen mochten zich verheugen in een bijzonder groot deelnemersveld, bestaande uit regionale atleten en atletes, maar daarnaast ook een aantal vakantiegangers. 

Het sportieve evenement start 16 augustus met een wandeltocht van ongeveer 9 kilometer door het prachtige buitengebied van Bredevoort, Miste en Corle. Tussen 18.00 uur en 18.30 uur kunnen de deelnemers starten bij Restaurant “de Schoppe” van Vakantiepark De Twee Bruggen.
Om 19.00 uur begint het hardloopprogramma met de 1 kilometerloop voor jongens en meisjes tot en met 9 jaar. Het parcours voor deze allerjongste talenten gaat over het vakantiepark, dus zal er onderweg veel publiek langs de weg staan om de deelnemertjes aan te moedigen.
Om 19.15 uur is het de beurt aan de oudere jeugd tot en met 15 jaar, voor hun wedstrijd over 2 kilometer. Ook zij zullen over het terrein hun meters afleggen en de vorige edities hebben duidelijk gemaakt, dat deze groep al een flink tempo aan de dag kan leggen.Het startschot voor het peloton deelnemers aan de wedstrijd over 6 en 10 kilometer zal om 19.30 uur klinken.  Vorig jaar is de 10 kilometerwedstrijd  toegevoegd en mocht zich direct verheugen in een grote deelname. De organisatie heeft dan ook besloten om deze afstand ook dit keer weer op te nemen in het programma. Gelijk na het startschot trekt het lange lint atleten en atletes over het vakantiepark en via zand- en bospaden, loopt het peloton in de richting van Bredevoort. Het parcours gaat vervolgens om recreatiegebied de Slingeplas heen en daarna weer op weg naar de Twee Bruggen. De deelnemers aan de 10 kilometer lopen een extra lus door het fraaie Klooster. De finishstreep is getrokken in de nabijheid van Restaurant  de Schoppe, waar de atleten worden “binnengepraat” door de wereldberoemde speaker Henk Borgmeijer en het applaus van het publiek in ontvangst kunnen nemen.
Voor alle deelnemers is er bij binnenkomst een fraaie medaille en daarnaast zijn er prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 per categorie. De kinderen die aan de wedstrijd deelnemen krijgen van de Twee Bruggen tevens een lekker ijsje aangeboden. Daarnaast biedt het vakantiepark aan de winnaars van de 6 en 10 kilometer een mooie prijs aan.

Voorinschrijving voor de Twee Bruggenloop is vanaf heden mogelijk via de site: www.ava70.nl. Speciaal voor deze wedstrijd is er een eigen blok gemaakt op de site met allerlei informatie over het evenement.

In verband met de te verwachten drukte en de tijdige verwerking van de gegevens, verzoekt de organisatie deelnemers, om gebruik te maken van de mogelijkheid van voorinschrijving.  Op de wedstrijddag is inschrijving ter plekke mogelijk vanaf 18.00 uur, tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd.

De inschrijfkosten bedragen voor wandelaars en deelnemers aan de 1 en 2 kilometer € 3,00 terwijl de lopers en loopsters aan de 6  en 10 kilometer € 5,00 betalen.

            
Voor alle thuisblijvers van de B groep is er morgen een mooie looproute die langs de Duits-Nederlandse grens loopt.. Let op morgen vertrekken we aan het einde van de Kiefteweg ( bij oversteek groene grens naar Duitsland) Dit word genieten geblazen.. 

Vertrek vanaf einde Kiefteweg 19:00 en 19:45 Uur.
Link naar route
Navigatie postcode 
7121 LX nabij nr 14Afgelopen zaterdag was het zover. Het officiële startschot voor een nieuwe serie jeugdtrainingen werd niet gelost, maar als het zonnige weer de voorbode is voor het komende seizoen, dan hebben we dik mazzel.

Mijmerend vanuit de uitkijktoren kon je met een beetje verbeeldingskracht de Oostenrijkse bergen nog zien. Of althans dat hoopte je dan. Tot je weer bij zinnen kwam, want onder de uitkijktoren stonden ruim 100 jeugdleden te wachten op hun eerste jeugdtraining na een prachtige zomervakantie.

De moeder van Noor Fukkink heeft mooi plaatjes geschoten, kun je nog ff nagenieten.

Een warming-up en daarna het bosspel. Het oorlogszuchtige vlaggenroof-spel. Snelheid en strategisch denken kunnen handig zijn, maar zijn niet essentieel voor dit spel. Gewoon domweg door bramenstruiken rennen, gevloerd worden door boomstronken en je hamstrings aan risico’s onderwerpen is meer het echte werk.

Los van het feit dat er wel wat vals spel gespeeld werd…. Ja, ja… op Russische wijze werd de grens wel eens verlegd en verliet een illegaal zonder toestemming de gevangenis. Anyway…het was schitterend. Temeer omdat het niet-lintjesteam het spel gewonnen heeft. Zij hadden als eersten de vlag te pakken. Illegaal verstopt onder een boomstronk. Een tweede spel kon niet afgemaakt worden, want de ouders stonden alweer te wachten met overheerlijke appeltaartjes, warme cakes, hotelcakes, browniekoek en meer van dat lekkers. Bedankt nog daarvoor namens alle jeugdtrainers.

Want dat geweldige team van jeugdtrainers staat er weer helemaal klaar voor. Een aardige verantwoordelijkheid rust op hun brede schouders. Namelijk sportieve, gezonde, uitdagende, humoristische, conditie-opbouwende, trainingen verzorgen van een hoogstaand technisch-atletisch-niveau. We gaan dat doen op de baan en deze winter weer in de zaal. Op de dinsdagen, woensdagen, donderdagen en zaterdagen.  Ook Rolien Bosman (onze ouder-contactpersoon is er klaar voor) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Daarnaast zullen we nog wel weer wat loopjes in de regio bijwonen en natuurlijk de finale (in september) van de Athletics Champs competitie en de stedenwedstrijden (junioren).

Van een paar trainers gaan we afscheid nemen. Mirjam, Lieke en Anouk zullen (deels) hun trainerscapaciteiten stoppen. Meiden bedankt voor jullie hulp en binnenkort zullen we echt afscheid nemen bij de familie Wamelink.

Beste jeugdleden, we zien jullie graag allemaal weer massaal op de AVA-basis verschijnen. Wij zijn er met z’n allen klaar voor!

Foto's van Noor Fukking

Toen de jongste talenten op 21 maart tijdens “de dag van de atletiek” op sportcentrum Papendal in Arnhem vrolijk poseerden met nationaal sprintkampioen Dafne Schippers, had niemand kunnen vermoeden, dat er op dat moment een fotoshoot met een toekomstige wereldkampioene plaats had gevonden………

De 50 jeugdleden, die op uitnodiging van de Atletiekunie deelnamen aan deze speciale dag, begonnen `s morgens met een training. Daarna volgde een sportlunch in de kantine van het schitterende sportcentrum. Daarna werd het spannend, want toen stond een uitgebreide ontmoeting met topsprintster Dafne Schippers op de agenda. De goedlachse atlete nam alle tijd om de vragen van de jonge AVA`70-leden te beantwoorden en ook kregen alle pupillen en junioren de mogelijkheid om met Schippers op de foto te gaan. De “meet en greet” werd besloten met het maken van enkele mooie groepsfoto`s. Het Aaltense gezelschap bedankte Dafne met een ovationeel applaus voor de tijd die ze had vrijgemaakt voor deze bijzondere ontmoeting.

Nu gebied de eerlijkheid te zeggen, dat een aantal pupillen niet precies op de hoogte bleek te zijn, wie Dafne Schippers nu eigenlijk precies was. Daar is nu wel verandering in gekomen, want op 28 augustus jl. pakte ze op fantastische wijze de wereldtitel op de 200 meter sprint.

 Zo snel kan het gaan….. en in het geval van Dafne heel erg snel!      Peter Roedema altijd even tijd om vriendelijk te zwaaien 

Tijdens de Twee Bruggenloop is het u misschien al opgevallen dat er bij het 3km punt fotograaf Dick Lubbers foto’s maakte.
Dit keer was hij niet alleen, Joppe Roos en Dick hebben samen gewerkt en ook deze keer is er een filmpje gemaakt.
Klik op de onderstaande linkjes van de prachtige foto’s en Filmpje.


Fotoalbum Dick Lubbers
Fotoalbum Geert Wevers
Filmpje Joppe Roos
 

   Voorzitter Dave Posthumus maakt nog even snel een Selfie..

Dinsdag 25 augustus vond de vierde editie plaats van de Twee Bruggenloop. Honderden atleten en atletes uit de hele regio waren op dit doordeweekse hardloopevenement afgekomen en bij de start- en finishlocatie op het vakantiepark was het dan ook een drukte van belang. Net voor het begin van de wedstrijd begon het zachtjes te regenen, maar dit kon de sportievelingen er zeker niet van weerhouden om prachtige prestaties neer te zetten. 

Om zeven uur was het de beurt aan de mascottes van de Twee Bruggen, Bart, Babs en Klara de koe, om het startschot te geven van de wedstrijd over 1000 meter. De kids liepen twee rondjes over het vakantiepark en de toeschouwers waren getuigen van een spannende wedstrijd, die bij de jongens werd gewonnen door AVA`70-youngster Sven Meinen, die clubgenoot Tim Weijers precies 1 seconde voor bleef. Ook talentjes van de organiserende vereniging op het podium bij de meisjes, waar Sam Bluiminck 1e werd, gevolgd door Flore Posthumus.
Hierna was het de beurt aan de oudere jeugd voor hun race over 2 kilometer. De 4 ronden vormden bij de jongens voor een spannend duel tussen Bjorn Rossel en Mees Prinsen, beide van AVA`70. Rossel bleek uiteindelijk net iets sneller en bekom de hoogste trede van het podium. Bij de meisjes was het Floor Huls, die een prima wedstrijd liep en een derde plek veroverde.

Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van AVA`70-lid Jan Wevers, was het directeur van de Twee Bruggen, Hendrik-Jan Mensink, die het startschot loste en daarmee het enorme peloton deelnemers aan de 6- en 10 kilometerwedstrijd in beweging zette.
Bij de 6 kilometer was voor aanvang al een bijzonderheid duidelijk, want het aantal Dames, bleek groter dan het aantal Heren. Het publiek zag het lange lint aan zich voorbij trekken en Bob te Lindert nam al snel het initiatief in handen en liep langzaam weg bij de concurrentie. Het parcoursrecord van AVA`70-lid Mark te Brake kwam niet in gevaar, maar de Nederlands kampioen, liep desondanks een uitstekende wedstrijd en finishte in een tijd van 20,17 minuten. Gerrit Dijkslag van AVA toonde zijn goede vorm en kwam als derde loper over de meet. Lisa te Molder verkeert momenteel in bloedvorm en liet dat ook bij de Twee Bruggenloop zien. Ze liep al snel weg bij de overige Dames en liep solo naar een uitstekende eindtijd van 22,56 minuten.

De wedstrijd over 10 kilometer was voor het eerst in het programma opgenomen en de belangstelling hiervoor was groot. Erwin Wamelink van AVA`70 klokte een tijd van net onder de 40 minuten en was daarmee de best geklasseerde deelnemer van de organiserende vereniging. Een prima wedstrijd ook bij de Dames, waar snel werd gelopen en Gerdy Hoornenborg de derde tijd klokte in 46,25 minuten.

Ondanks het feit, dat het weer wat tegenzat, kijkt de organisatie met grote tevredenheid terug op deze 4e editie van de Twee Bruggenloop. Vele vrijwilligers van AVA`70 hebben de wedstrijd in goede banen geleid, speaker Harry Striekwold verzorgde een uitstekende presentatie en er werden veel, heel veel persoonlijke records gelopen. Dit zorgde voor een goede stemming bij de finishlocatie. De Twee Bruggenloop heeft bewezen een prima sportieve trekpleister te zijn, waar sfeer en prestaties hand in hand gaan!
 
Uitslagen    Foto's Geert Wevers

De laatste zomeravondloop, de GUV-Run, vindt plaats op dinsdag 15 september a.s. Deze wedstrijd werd eerder geannuleerd i.v.m. de hoge zomerse temperaturen.

Programma:

19.00 uur: 1 kilometer
19.10 uur: 2 kilometer
19.30 uur: 5 kilometer 

Meer informatie over deze wedstrijd volgt op de site: www.ava70.nl 


Roel Verwer puft nog even uit na zijn snelle 400mtr.

Vandaag zondag 23 Augustus werd de 3de baanwedstijd 2015 gehouden. 
Onder zonnige "winderige" omstandigheden werden er 3 series gelopen.
Wederom namen enkele gastlopers van andere verenigingen namen deel aan de 400 meter. 
Het werden 3 mooie series waarin zeer goede tijden werden gelopen. 


Uitslagen :          
Dames ; Heren ;
1 Nathalie Demkes 1,09,05   1 Roel Verwer 53,13
2 Inez Balke 1,18,21   2 Roel Schreurs 54,45
3 Mariël Zweerink 1,21,59   3 Tim te Brake 56,62
4 Leonie Rijks 1,21,91   4 Stan Prinsen 57,97
5 Yvonne Roes 1,29,18   5 Erwin Wamelink 58,24
        6 Jerrel Balke 59,37
        7 Sander Wikkerink 1,08,22

Dinsdag 25 augustus a.s. vindt de 4e editie plaats van de Twee Bruggenloop. De wedstrijd mag zich jaarlijks verheugen in een groot deelnemersveld, afkomstig uit de gehele regio.

Kun je zelf niet meelopen, dan kan de organisatie je hulp uitstekend gebruiken. Er worden nog vrijwilligers gezocht voor de opbouw van het parcours (`s middags), hulp in de finishstraat tijdens de wedstrijd, en ondersteuning bij het afbreken na afloop.

Wil je helpen en ook meedoen aan de wedstrijd?
Geen probleem, dan wordt hier met de indeling rekening mee gehouden!

Opgave is mogelijk per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (geef wel even aan, als je wilt deelnemen). 

Laten we er samen weer een prachtig evenement van maken!!!

 

De zomervakantie is weer ten einde en dat betekent dat bij AVA`70 de voorbereidingen worden opgestart voor de Najaarsclinic, een cursus “Hardlopen voor beginners.” De eerste trainingsavond vindt plaats op maandag 31 augustus a.s. om 19.30 uur op het complex AVA`70, Bredevoortsestraatweg 110-a in Aalten. Het inschrijfgeld bedraagt € 50,00. Hiervoor krijgen de deelnemers:

 • 10 trainingen op maandagavond
 • 2 extra trainingen op zaterdag in de Ringkamp
 • koffie en thee na afloop van de training. 

Voorafgaand aan de cursus, wordt er op zaterdag 29 augustus een gratis introductiemiddag gegeven voor mogelijk belangstellenden. Deze proeftraining duurt een half uur en begint om 14.00 uur. Hiervoor dient men sportkleding en sportschoenen mee te nemen. 

Aan deze najaarsclinic kunnen maximaal 20 beginnende lopers en loopsters deelnemen. Voor dit aantal is gekozen om de deelnemers voldoende aandacht te kunnen geven tijdens de trainingen en daarom zullen er ook meerdere trainers worden ingezet.  

De lopers- en loopsters die besluiten om na de clinic lid te worden van AVA`70, zullen worden ingedeeld bij de D-groep. De vaste trainingsavond voor niveau D wordt de woensdagavond en daarnaast vindt er ook nog een duurtraining plaats op  maandag. 

Voor nadere informatie en aanmelding kan men terecht bij:

Johan Assink: T: 06-51785657 
Marco van Rijs:T: 06-26802680

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Startzaterdag jeugd     

Iedereen helemaal uitgerust van de vakantie? 

Hoewel de baantrainingen as. dinsdag 25 augustus alweer beginnen, organiseren we een gezellige aftrap. Een startzaterdag. 

Wanneer?    Zaterdag 29 augustus
Waar?         Vennebulten (Landstraat = verlengde van Romienendiek. Richting Radstake).
Tijd?           10.00 uur – tot ca. 11.30 uur.

Wij zorgen voor wat lekkers. Ook bij regen gaat dit gezellige evenement gewoon door.
Je mag zelf ook wat lekkers meenemen. Appeltaart/cake o.i.d. ;) 

Maar eerst:
 

Doe je mee?
19.00 uur start 1 km.
19.10 uur start 2 km.
19.30 uur start 6 km.

Schrijf je nu in

 

AVA`70 VERLIEST MET JAN WEVERS EEN GROOT SPORTMAN

 

Op vrijdag 14 augustus is AVA`70-lid Jan Wevers overleden. Hoewel hij al enige tijd ernstig ziek was, komt zijn overlijden toch als een grote schok. 

Zondag 22 maart jl. liep Jan Wevers een van zijn laatste wedstijden, de halve marathon van Venlo. Hij liep een uitstekende tijd van 1 uur, 35 minuten en 38 seconden en daar zou menigeen dolblij mee zijn. Jan gaf na afloop aan, dat meer er gewoonweg niet in zat. Hij kende een gebrekkige voorbereiding, dus te weinig trainingskilometers. Zijn werk op de boerderij kostte de nodige tijd en ook het lichaam haperde nog wel eens. “Maar, ja, ik had miej an emeld , dus ik wol d`r ut beste van maken… moar an ut ende ha`k de brandstof helemoal op,” zo liet Jan op de terugreis in de bus weten. Het waren karakteristieke woorden van het AVA`70-lid, die alles zo heerlijk nuchter kon bekijken. Wevers moest het niet zozeer van zijn talent hebben, maar vooral van het harde werken. Dat je daarmee uitstekende prestaties kunt behalen, bewees hij keer op keer. Marathons lopen net boven de drie uur… Jan presteerde het en de prestatie is des te groter als je weet, dat hij deze prestaties leverde met een donornier. Een persoonlijk record op de 5 kilometer van 16,55 minuten…daar kun je echt wel mee thuiskomen. De laatste jaren zocht Jan Wevers zijn uitdaging naast de reguliere wedstrijden ook in de trails. Lekker ploeteren in de vrije natuur was hem op het lijf geschreven. 

Helaas liet dat lijf hem toch weer in de steek. In het voorjaar werd duidelijk dat Jan Wevers ongeneeslijk ziek was en niet lang meer te leven had. Zo goed en zo kwaad als het ging, probeerde Jan op positieve wijze met deze zware tegenslag om te gaan. De laatste week ging de gezondheid van onze clubgenoot hard achteruit en vrijdagavond is hij ingeslapen. 

AVA`70 verliest met Jan Wevers een groot sportman, een hardwerkende trainingsmaat, maar bovenal een fijn mens. 

We wensen Ria, de kinderen en verdere familie heel veel sterkte toe, om dit grote verlies te verwerken. 

Bestuur en leden AVA`70Ava'70 pupil Geert Breuker gaat donderdag as.reclame maken voor zijn club.
Hij loopt namelijk mee met de kermis optocht die jaarlijks door het centrum van Varsseveld loopt.
Hij zou het leuk vinden dat er nog meer pupillen met hem meelopen.
Dus lijkt het je leuk om een keer een een echte optocht mee te lopen mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De start van de optocht is donderavond 18:30uur vanaf het svedex terrein .

 

 

Sinds dit voorjaar beschikt AVA`70 over een eigen materiaalwagen. De aanschaf is mede mogelijk gemaakt door een grote sponsorbijdrage van de Witte Smid, aanhangwagens uit Aalten. Het voertuig biedt uitstekende mogelijkheden, om materialen te vervoeren naar wedstrijden, die elders worden georganiseerd.

De materiaalwagen was gedurende enkele weken even elders ondergebracht, voor een flinke oppimpbeurt. De firma Signboss, sponsor van AVA`70, heeft de klus kosteloos en zeer professioneel uitgevoerd. Deze week kwam het voertuig weer terug op onze accommodatie en het resultaat is verbluffend. Prachtige actiefoto`s sieren nu de materiaalwagen en op alle 4 zijden komt AVA`70 je tegemoet!    Voor Samantha Zegers en Robin Wubbels is het as. maandag een spannende dag. Ze willen elkaar het ja woord geven.
Samantha is een actief Ava lid en loopt mee in de B groep. Daar buiten is ze ook als vrijwilligster vaak te vinden tijdens de bardiensten of hulp bij wedstrijden. Robin traint deze zomer met bij de A groep  mee om zijn conditie op peil te houden voor het komende voetbalseizoen van AD69. 
Ze trouwen maandag 10 augustus om half 10 vanaf de Hofstraat in Aalten
Komt dat zien! Komt dat zien 

 

Dit jaar in Maart gingen we met een grote groep na de Venloop.
Iedereen weet hoe een gezellige halve Marathon loop dit was.
De inschrijving voor de 2016 editie is alweer geopend en volgens de website van de Venloop is het al bijna weer vol.
Dus twijfel niet en schrijf je in.. dan ben jij er bij op 20 maart 2016.

Inschrijven

 
Dinsdag 4 augustus traint de B groep vanuit Lintelo. (parkeerplaats Kulturhus-  postcode 7121 LX 23
Er is een mooie route uitgezet van 12km, die langs mooie Molens, Boederijen en andere bezienswaardigheden gaat.
De temperatuur is volgens de weer deskundigen rond de 23 grd.
Neem genoeg water mee!
Nieuwsgierig naar de route?..  verken hem dan alvast  
hier.

Vertrektijden 19:00 en 19:45


                                   Bjorn en Lars Rossel

Afgelopen zaterdagmiddag liepen Bjorn en Lars Rossel mee in de Singelloop in het Drentse Hollandscheveld. Voor Bjorn die al 3 maanden geblesseerd was geweest was het een test om te kijken of hij er weer helemaal klaar voor was. Met een 4e plaats liet hij zien dat het weer helemaal goed komt. Zijn jongere broer Lars die ook al hardloop talent heeft kwam voor de finish nog flink op gang door nog een helegroep deelnemers achter zicht te laten. Beide heren waren na afloop dan ook dik tevreden met hun optreden.

 

 
Verslag van Denise van der Donk,

Zaterdagochtend wees Katja Demkes mij op de Hamminkelner Citylauf: “ Dat is een leuke wedstrijd en als je mee kunt doen, moet je dat echt doen! ” Dus vanochtend besloten om toch maar even een kijkje te nemen. Bij aankomst in Hamminkeln was het al 1 groot feest. Rechts de Bratwurstenkraam, links de biercarrousel en veel aanbod van vers fruit en sportkleding. Dat laatste werd vanzelfsprekend niet gratis aangeboden. De zon scheen volop en had me verkeken op mijn lange broek, veel te warm. De 5km was al gestart en opeens zag ik een geel AVA-shirt voorbij rennen. Patrick Ikink, later gevolgd door Sabine Ikink. Yes, toch nog wat bekenden.  Patrick Ikink eindigde op een mooie 2e plek in zijn leeftijdscategorie met 19.19 min. Sabine liep ondanks een blessure de 5 km in 26.27 min en was goed voor een mooie 6e plek.


Door Benno Stevering

De 35-jarige Freek Spanbroek uit Tolkamer, lid van de Liemers pakte de winst in de jaarlijkse Tolkamerkadeloop over zes kilometer die zaterdagavond 23 augustus werd gehouden. De elektro-engineer op de tekenkamer legde de zes kilometer af in een tijd van 23.30 minuten. ‘’Vorig jaar was ik weliswaar snelle met 22.59 minutenr, maar kwam toen als vijfde over de eindstreep, dat getuigd toch wel ook het verschil in de kwaliteit van het deelnemersveld van dit jaar. Ik heb de gehele wedstrijd alleen moeten lopen. Vanaf de start was ik direct weg. In de eerste kilometer had ik nog een flink gat. Dat gat werd daarna steeds kleiner met het zicht op de finish. De nummer twee, kwam langzaam dichterbij , maar ik heb hem voor kunnen blijven.  Voor mij is deze winst prachtig. Het is immers een thuiswedstrijd, ik kan straks fluitend naar de bbq van het buurtfeest. Extra dimensie aan deze overwinning is dat ik ook nog eens aan het parcours woon, waardoor de aanmoedigingen extra groot waren. ‘’ Komende vrijdag start Van Broek op een Trackmeeting in Utrecht op een voor hem enigszins incourante afstand, de tweehonderd meter. Normaliter richt hij zich op de vijf kilometer waarvoor hij nog regelmatig een wedstrijdje pakt.  Veteraan Wim Brinkman van AVA’70 uit Aalten


Verslag door Henrie Drenthel
Zaterdag 16 augustus 2014

De Dikke van Dale zegt er het volgende over: fan·toom (het; o; meervoud: fantomen)

1:angstwekkend droombeeld; spook (zelf  toegevoegd: naargeestig, monsterlijk )

Zoals vele jaren al te doen gebruikelijk is probeer ik aan het eind van de zomervakantie nog ergens een leuke trail te plannen. Na de afgelopen jaren oa de Trail de La Roche, de Swiss-Alpinerun en de Trail du Val Heure te hebben gelopen stond nu de Trail des Fantomes op het programma. Keuze was er genoeg; 13, 26 en 50 km. Voor het eerst was er dit jaar de Ultra Trail des Fantomes over 100 km. Deze wordt 1x in de 3 jaar georganiseerd is de bedoeling. Hoewel ik wist uit voorgaande trails (La Roche en Houffalize) dat het een pittig parkoers zou zijn heb ik besloten mij toch (in wellicht een vlaag van verstandverbijstering) hier voor in te schrijven. Ach, 100 km hier zal wel niet veel anders zijn dan 100 km in het Sauerland. Nou, wel dus! Tijdens de Zomeravondlopen hebben we gebruik gemaakt van een "Start en Finish" camera. Zo kunnen we als backup zonodig onregelmatigheden corrigeren van aankomst plaatsen en tijden. Van de 6km afstand hebben we de start en aankomst nu online gezet. Om eens een indruk te krijgen van u binnenkomst of de eerste lopers eens over de streep zien komen. Klik u dan maar eens op het HD-Film linkje.. Mooi om eens te zien. (start tijd 6km was 19:46:35)
 

 


                      

Dinsdag 19 augustus vond de 3e editie plaats van de Twee Bruggenloop. De wedstrijd vormde het sluitstuk van de serie van 4 Zomeravondlopen, die AVA`70 heeft georganiseerd.

Een record aantal van bijna 400 deelnemers, een speaker in bloedvorm en bovenal prachtige sportprestaties van de atleten en atletes vormden de ingrediënten van een uitstekend verlopen sportevenement. Daar kon zelfs een enorme plensbui vlak voor het begin geen negatieve invloed op hebben, al zag het er even niet zo best uit. Vanaf 18.00 uur konden de wandelaars op pad voor een prachtige route van 9 kilometer in het bosrijke buitengebied van Miste en Bredevoort.
Om 19.00 uur stonden ruim 60 jeugdige talenten helemaal klaar voor hun wedstrijd over 1000 meter. Ondanks een flinke regenbui gingen de kids dapper van start, aangemoedigd door vele vaders, moeders, opa`s en oma`s. Vanaf het begin waren de geelhemden van AVA`70 aan de kop van het veld te zien en bij de jongens liep Timo Westerveld op hele overtuigende wijze naar een fraaie overwinning. Tijn Piest streed dapper voor een tweede plek, maar kwam op de meet een tel tekort, maar was blij met zijn derde positie. 
Marit Kleinbussink is de hele zomer al geweldig in vorm en trok ook nu de zege naar zich toe. Norah Rusink werd verdienstelijk derde en had hiervoor evenveel tijd nodig als de nummer 2.

Om 19.15 uur gingen de jongens en meisjes op de 2 kilometer van start voor hun wedstrijd over 4 rondjes. Bij de jongens ontwikkelde zich een prachtige strijd tussen Wout Reiniers uit het Belgische Hoetem en AVA`70-troef Mees Prinsen. Prinsen leek op weg naar de zege, maar moest uiteindelijk zijn concurrent net voor laten gaan en pakte de tweede plek. Op enige afstand werd Douwe Kleinbussink knap derde. Bij de meisjes was er een mooie podiumplaats voor Linde Klein Nibbelink, die twee meisjes van het Winterswijkse Archeus voor moest laten gaan.

Een enorm peloton van maar liefst 275 atleten en atletes stonden aan de start van de wedstrijd over 6 kilometer. Het zonnetje was inmiddels gaan schijnen, maar de regen had het parcours toch wel behoorlijk drassig gemaakt. Direct na het startschot greep AVA`70-atleet Mark te Brake de koppositie. De winnaar van de vorige twee edities was er veel aangelegen om voor de derde keer te zegevieren en alleen Lars Duistermaat van Archeus kon het enorme tempo volgen. De rest van het deelnemersveld slingerde zich in een prachtig gekleurd lint over vakantiepark de Twee Bruggen richting de Slingeplas. Te Brake liep een ijzersterke race en duldde geen tegenstand op weg naar de finish. Met een prachtige eindtijd van 19,25 minuten zegevierde de atleet van AVA`70 en verbeterde zijn eigen parcoursrecord met 7 seconden. Ook Duistermaat liep een knappe race en finishte in een tijd van 19,32 minuten. Bij de Dames ging Lisa te Molder als favoriete van start en het lid van AVA`70 maakte de verwachtingen helemaal waar. Nadat ze zaterdag al in Groenlo met de zege aan de haal ging, won ze ook nu op zeer sterke wijze. Het parcoursrecord verpulverde ze met een halve minuut en bracht dit op 23,21 minuten. Absolute topprestaties van de winnaars , maar ook door de overige deelnemers werden uitstekende tijden op de klokken gezet. De altijd enthousiaste spreekstalmeester Henk Borgmeijer uit Dalfsen riep het ene record na het andere door de speakers, dit tot groot genoegen van lopers en publiek. P.R.`s sneuvelden er dan ook met bosjes en dat zorgde dan ook voor een uitgelaten sfeer bij de finish. 

De organisatoren van AVA`70 kijken zeer tevreden terug op het verloop van de 3e editie van de Twee Bruggenloop. De wedstrijd mag zich jaarlijks verheugen in een groeiend, groot en kwalitatief sterk deelnemersveld. Daarnaast vormt vakantiepark de Twee Bruggen een uitstekende start- en finishlocatie voor het prachtige en sfeervolle hardloopevenement.  

AVA`70 liet zich tijdens de Twee Bruggenloop weer van haar allerbeste kant zien. Vele tientallen AVA-janen kwamen tijdens de wedstrijd in actie en er werden diverse podiumplekken verovert. Daarnaast kon de organisatie (weer) een beroep doen op een batterij aan vrijwilligers, die op tal van terreinen werden ingezet.

Als vereniging kunnen we trots zijn op de enorme betrokkenheid van zowel atleten als zeker ook vrijwilligers!  

Link naar Uitslagen en Foto's 

Linkie als u dit niet kunt zien.

 
   
 Ondanks het regenachtige weer zijn er nog bijna 370 deelnemers gefinisht!
 Bedankt voor uw deelname, fijn dat u er bij was. 

      
Dinsdagmiddag is er geen sportief wandeltraining is i.v.m. de Twee Bruggenloop.
In plaats is bij de Twee Bruggenloop een wandeltocht van ca. 8 - 9 km.
Start wandeltocht vanaf 18.00 uur bij de Schoppe en men hoeft niet in groepsverband te wandelen.


Dinsdag 19 augustus a.s. vindt de 3e editie van de Twee Bruggenloop plaats. Het is de laatste in een serie van 4 hardloopwedstrijden die AVA`70 tijdens de zomermaanden organiseert.

Enkele wetenswaardigheden over de Twee Bruggenloop: 

 


Zaterdagmiddag 16 augustus is er altijd spektakel in Groenlo. Er is kermis en een wielerwedstrijd maar ook een hardloopwedstrijd. 'Dwars deur Grolle' een 5km wedstrijd die zoals als de naam al luid dwars door het centrum van het pittoreske stadje Groenlo gaat. Lisa te Molder had er gisteren middag duidelijk zin in. Lisa liep eerst nog samen op met Rianne Aarnink uit Enschede maar kon haar tempo goed voorzetten en met een ruime voorsprong de overwinning opeisen. Lisa was ook blij met haar eindtijd 19:16min. Denise van der Donk liep ook een goede wedstrijd en kwam als 6e over de streep (21:47). Patrick Ikink had in zijn vakantie de schoenen meegenomen om flink wat heuvel km te trainen. Dit was duidelijk in zijn voordeel want Patrick liep een Pr. (19:58) De wedstrijd werd gewonnen door de man uit Aalten, Hans Waalders van Ropes & Running. 
Dinsdag as. staan deze toppers wellicht aan de start tijdens de 3e Twee Bruggenloop…

Foto's     Uitslagen


Dat sportatleten niet altijd gezien willen worden met een glaasje drank in de handen weten we. Maar dat ze dan helemaal naar Varsseveld gaan om niet op te vallen....  Zo wilde meneer A.B niet herkenbaar op de website, hij was anders bang dat zijn trainer hem dinsdag straftraining gaf.
Vandaar het Balkje...
...
Deze zeer bekende loop uit de jaren 80 en 90 word nieuw leven ingeblazen met een aantrekkelijk parcours. De organisatie heeft er zelfs een complete website voor opgezet. kijk voor alle info maar eens Hier. 


In de afgelopen maanden namen een groot aantal trainers, assistent-trainers en mogelijk toekomstig kader deel aan een drietal inspiratiesessies door Jeroen Reintjes. De trainer-coach gaf tips en trucs, behandelde diverse vraagstukken, koppelde theorie aan praktijk enz. Kortom, alle aspecten, die voor een trainer van belang zijn en die de kwaliteit omhoog kunnen brengen, kwamen aan de orde. De aanpak van AVA`70, waarbij de vereniging de mogelijkheid bood aan haar (toekomstige)kader om nieuwe ervaringen op te doen, kwam ook de Atletiekunie ter ore. De bond besloot om het initiatief te waarderen met een certificaat voor alle deelnemers.

Vorige week mochten alle 36 deelnemende cursisten het certificaat, mede ondertekent door docent Jeroen Reintjes, in ontvangst nemen.

AVA`70 is er veel aan gelegen om de kwaliteit van de trainingen naar een hoger plan te tillen en heeft met deze sessies een goede weg ingeslagen. In het najaar gaat een nieuwe cursus van start en ook hiervoor hebben zich al diverse trainers aangemeld! 


Onlangs is besloten om per augustus op de donderdag de B groep training van 19:45 uur te laten vervallen.
Er wordt gekozen om op 19:00 uur bij grote opkomst in twee groepen op de baan te trainen.

Op zaterdagmorgen 9:00 uur gaat er ook iets veranderen.
Er is dan geen A of B groepsindeling meer, maar groepen ingedeeld op snelheid.
Standaard zijn er vanaf as. zaterdags 2 a 3 groepen waar je dus kunt meelopen.

kom het rustig proberen.


Terwijl de meeste genieten van de rust in de vakantietijd wordt er stevig door getraind op de Ava70 baan door het Track and Field team. Zelf tijdens de stevige buien van afgelopen vrijdag.

 

 

Uitslagen 
Zie voor foto's van onze verslaggever ter plaatse Geert Wevers Weblog

 

 Heeft u nog een leuke gespot op vakantie? stuur ze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Woensdag 4 september as. is er weer de Rozendaalse veldloop de ultieme test voor de Kramprun.

Je kunt kiezen uit de 12 km start 19.00 uur,of de 5,5 km start 19.15
We vertrekken om 17.15 uur van af het AVA terrein.

Wim Brinkman.

 

Op zaterdag 7 september a.s. vindt de 3e editie plaats van de KrampRun. Het hardloopevenement mag zich verheugen in een enorme populariteit, want al ruim een maand voor de wedstrijd moest bijv. de inschrijving voor de Recreanten- en BusinessRun worden gesloten. Het maximale aantal deelnemers van 800 bleek in recordtempo behaald te zijn. De organisatie vindt een groter aantal lopers en loopsters op het huidige parcours niet verantwoord en had vooral ook al aangegeven dat dit de limiet zou zijn.

Intussen is ook de Toprun bij de Heren met 80 atleten volgeboekt en onder de deelnemers zitten klasbakken, die zeker garant zullen staan voor een prachtig stukje absolute topsport. Inschrijving voor de 1 en 2 kilometer is nog mogelijk, maar ook dit is een kwestie van tijd, voordat de limiet is behaald.

Alles wijst er dus op, dat het aantal van 1000 deelnemers bij de verschillende onderdelen van de KrampRun overschreden zal gaan worden en het beloofd op voorhanden een prachtig evenement te worden!

Hoewel de KrampRun in het centrum van Varsseveld wordt afgewerkt, kent de wedstrijd ook een hoog AVA`70-gehalte. In de organisatie hebben 5 leden van AVA`70 zitting, die verder bestaat uit leden van ARGO (Doetinchem), Atletico `73 (Gendringen) en de Stichting Gert-Jan Wassink (Varsseveld).

Het is in feite uniek te noemen, dat 4  Achterhoekse verenigingen samenwerken om een grote wedstrijd te organiseren. 

Tijdens de vorige edities kwamen tientallen leden van AVA`70 in actie bij de verschillende wedstrijdonderdelen en ook dit keer zal dit het geval zijn. Daarnaast kon de organisatie ook telkens een beroep doen op veel vrijwilligers van AVA en de hoop is ook dit jaar weer gevestigd op leden om hun steentje bij te dragen aan het slagen van de Kramprun. 

Waar is de organisatie naar op zoek:

* Mensen, die willen helpen bij het inpakken van de goodybags, die elke deelnemer bij de finish ontvangt. Deze klus vindt plaats op vrijdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur in het Borchuus in Varsseveld,

* Opbouwers van het parcours. Al op zaterdagmorgen rond de klok van 09.00 uur zal worden begonnen met het klaarzetten en gereed maken van het parcours en diverse werkzaamheden.

* Bij de eindstreep wordt een zog. “finishsstraat” ingericht, waar de deelnemers hun chip moeten inleveren, een medaille in ontvangst mogen nemen, evenals aan goodybag. Daarnaast is er een waterpost en een fruittafel. Hierbij zijn verschillende mensen nodig om te assisteren van ongeveer 16.30 uur tot 19.45 uur.

* Na de wedstrijd wordt er direct begonnen met het afbreken van het parcours en het opruimen van de verschillende zaken, als dranghekken, tenten en kramen. 

Kortom er is veel werk aan de winkel, maar de organisatie heeft er alle vertrouwen in, dat zich voldoende vrijwilligers zullen melden om alles naar wens te laten lopen.

AVA`70 heeft op het gebied van het inzetten van vrijwilligers een geweldige reputatie, die geroemd wordt door veel verenigingen in de regio.

Loop je niet mee vanwege een blessure of heb je geen startbewijs weten te bemachtigen, dan kun je er toch bij zijn en eens de sfeer van de andere kant bekijken.

Er wordt voor een hapje en een drankje gezorgd!
Meldt je aan om mee te werken aan de KrampRun:

Dirk ter Maat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Frank Roos: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.     
 
KrampRun 2013: een sportspektakel voor lopers en door lopers!!!Elk jaar krijgen we vele verzoeken om voor goede doelen een berichtje te plaatsen op de Website. Zo ook van Ava70 lid Gerdie Duenk. Zij zet zich in voor de Stichting SKB 4 Gambia waar veel personeelleden van het streek ziekenhuis uit Winterswijk aan meewerken. Op zondag 22 sept organiseren zij een wandeltocht die je ook kunt hardlopen. Er is keuze uit meerdere afstanden, waardoor deze uiterst geschikt is als voorbereiding op een halve of hele Marathon.
Meer Info: www.sbk4gambia.nl of bekijk de
Flyer           

Voor de Lopers/sters uit de B groep heeft Gerard Demkes een schema gemaakt voor de Halve Marathon die eind oktober in Doetinchem gehouden wordt. 

Voor de Kramp Run van zaterdag 7 sept. nog een aantal helpers zoek voor de opbouw en later ook weer het opruimen van het parcours. Begin opbouw ca. 9.00 uur en opruimen na binnenkomst laatste loper, dat zal omstreeks 19.45 uur zijn. Voor vrijdag 6 sept. zoek ik ook een paar mensen die ‘s morgens willen helpen met dranghekken naar Varsseveld brengen en op diverse plekken rondzetten. Er zijn vast wel een aantal mensen die van plan waren met de Kramp Run mee te doen, maar te laat waren met de inschrijving. Op deze manier kunnen deze mensen alsnog een steentje bijdragen om deze loop tot een nog groter succes te maken. Ik hoop dat een aantal mensen van AVA’70 zich spontaan bij me melden om hun hulp aan te bieden. Voor de inwendige mens wordt altijd heel goed gezorgd. Aanmeldingen graag z.s.m. bij Dirk ter Maat, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Op zaterdagavond 31 augustus 2013 vindt voor de eerste keer de Flame Games Amsterdam plaats. De Flame Games wordt een jaarlijks terugkerend internationaal topatletiek evenement wat in het Olympisch Stadion van Amsterdam gaat plaatsvinden. Het evenement wilt een nieuw concept in de atletiekwereld introduceren. Een mix van topatletiek en entertainment. De Flame Games Amsterdam wordt meer een show, waar de prestaties van de artiesten; de atleten, worden ondersteund met spetterende muziek en vuur. Het korte, maar krachtige, atletiekprogramma wordt een spektakel dat u als atletiekliefhebber niet mag missen! De Flame Games vindt plaats van 19.00 tot 22.30 uur.  

Verenigingsactie Speciaal voor de atletiekverenigingen bieden wij aan dat wij Uw vereniging met de bus ophalen om het evenement te bezoeken. Als u met minimaal 40 personen de Flame Games Amsterdam bezoekt, halen wij u met een bus op (en brengen u thuis). Bij minimaal 40 personen betaalt iedere persoon maar €12,50 voor busreis en toegangskaart. De eerste 5 bussen nemen plaats op de Eretribune. 

Voor wie? Een bus met minimaal 40 personen lijkt veel. Maar er zijn genoeg mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen. Denk hierbij aan: - Alle leden - Ouders, vrienden, opa’s en oma’s van leden - Een combinatiebus met een andere vereniging 
 
Uiterlijk  22 augustus moet de aanvraag binnen zijn voor de bus!
Update!!

 Archeus uit Winterswijk gaat proberen om een bus te laten rijden naar de Flame Games, wij kunnen "meeliften" ovb dat Archeus genoeg mensen bij elkaar krijgen om een bus te laten rijden en dat er plek is.

In eerste instantie opstapplek Winterswijk maar Archeus zal dan overleggen of er ook in Aalten gestopt kan worden.

Opgave graag uiterlijk 22 augustus ovv naam, aantal deelnemers en leeftijd, mailadres en 06 nummer, mailen tav Marion Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ik zal dan zo snel mogelijk doorgeven of het gelukt is en eventueel hoe en wat.
contact persoon  Marion Wijenberg 

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Link : http://www.flamegamesamsterdam.com


Voor de Tweebruggenloop die dinsdag 20 augustus wordt gehouden is het parcours iets veranderd. De looprichting is nu tegengesteld en wordt er ook een extra lusje om het voetbalveld van de camping gelopen.
Klik op de foto voor een uitvergroting.Door Frank Roos
Op dinsdag 20 augustus a.s. vindt de tweede editie van de Twee Bruggenloop plaats. De wedstrijd wordt georganiseerd door AVA`70 i.s.m. Vakantiepark De Twee Bruggen en vormt de afsluiting van de serie Zomeravondlopen. Vorig jaar kende de run de primeur en mocht zich verheugen in een bijzonder groot deelnemersveld, bestaande uit regionale atleten en atletes, maar daarnaast ook een flink aantal vakantiegangers. 

Het sportieve evenement start 20 augustus met een wandeltocht van ongeveer 8 kilometer door het prachtige buitengebied van Bredevoort, Miste en Corle. Tussen 18.00 uur en 18.30 uur kunnen de deelnemers starten bij Restaurant “de Schoppe” van Vakantiepark De Twee Bruggen.

Om 19.00 uur begint het hardloopprogramma met de 1 kilometerloop voor jongens en meisjes tot en met 9 jaar. Het parcours voor deze allerjongsten talenten gaat over het vakantiepark, dus zal er onderweg veel publiek staan om de deelnemertjes aan te moedigen.

Om 19.15 uur is het de beurt aan de oudere jeugd tot en met 15 jaar, voor hun wedstrijd over 2 kilometer. Ook zij zullen over het terrein hun meters afleggen en de vorige editie heeft duidelijk gemaakt, dat deze groep al een flink tempo aan de dag kan leggen.

Het startschot voor het peloton deelnemers aan de wedstrijd over 6 kilometer zal om 19.45 uur klinken. Gelijk na het vertrek zal het lange lint atleten en atletes het Vakantiepark verlaten en via zand- en bospaden in de richting van Bredevoort lopen. Het parcours gaat vervolgens om recreatiegebied de Slingeplas heen en daarna weer op weg naar de Twee Bruggen, waar de laatste kilometer over het Vakantiepark zal worden gelopen. De finishstreep is getrokken in de nabijheid van Restaurant “de Schoppe”, waar de deelnemers het applaus van het publiek in ontvangst kunnen nemen. Daarnaast zal ook de spreekstalmeester, Henk Borgmeijer de binnenkomende atleten en atletes op zijn bekende en bijzonder enthousiaste wijze begroeten.

Voor alle deelnemers is er bij binnenkomst een fraaie medaille en daarnaast zijn er prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 per categorie.

Voorinschrijving voor de Twee Bruggenloop is vanaf heden mogelijk via de site: www.ava70.nl. Speciaal voor deze wedstrijd is er een eigen blok gemaakt op de site met allerlei informatie over het evenement. In verband met de te verwachten drukte en de tijdige verwerking van de gegevens,
verzoekt de organisatie deelnemers, om gebruik te maken van de mogelijkheid van voorinschrijving.

Op de wedstrijddag is inschrijving ter plekke mogelijk vanaf 17.00 uur, tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd.

De inschrijfkosten bedragen voor wandelaars en deelnemers aan de 1 en 2 kilometer € 2,50 terwijl de lopers en loopsters aan de 6 kilometer € 4,00 betalen. 

Op dinsdag 13 augustus a.s. is er de mogelijkheid om het parcours van de Twee Bruggenloop te gaan verkennen. Onder leiding van Geert Wevers van AVA`70, zal er een trainingsronde (6 kilometer) worden gelopen. Iedereen die belangstelling heeft om hieraan deel te nemen, kan zich om 19.00 uur melden bij de receptie van het Vakantiepark.

 
Op dinsdag ging de KrampRun-promotiekaravaan langs de basisscholen in Varsseveld en de Heelweg, om de leerlingen enthousiast te maken om deel te nemen aan de KrampRun. Ambassadeur van Kanjers voor Kanjers, autocoureur Stef Dusseldorp uit Lichtenvoorde toonde zich bijzonder een echte ambassadeur en trok voor dit doel graag zijn racepak aan. De dag begon bij de basisschool “op Koers,” waar de kinderen vol ongeloof toekeken, hoe Dusseldorp de promo-auto van Kanjers voor Kanjers het schoolplein op manoeuvreerde. Na een inleidend praatje over de KrampRun, vertelde de autocoureur over zijn werk en het belang van bewegen en sporten. De kinderen luisterden ademloos toe en stelden daarna de nodige vragen. Na Stef Dusseldorp vertelde Henriette Brethouwer de leerlingen over de mogelijkheden die de Stichting Kanjers voor Kanjers biedt aan kinderen die een lichamelijk of verstandelijke beperking hebben. Met behulp van materialen die de organisatie schenkt, kunnen zij ook spelen en sporten en daarbij ervaren dat ook zij heel veel dingen wel kunnen. Het enthousiaste verhaal van Henriette maakte zoveel indruk op de kinderen, dat ze luid applaudisseerden en toezegden deel te nemen aan de KrampRun. Na het praatje, kregen de kinderen nog een folder en konden ze een handtekening scoren bij Stef Dusseldorp, die hier de handen meer dan vol aan had. Als een echte ambassadeur nam hij echter de tijd voor de kinderen. Hierna werd de tocht vervolgd naar de Maranathaschool en de Wilhelminaschool, die tijdelijk onder 1 dak zitten. Ook hier waren de kinderen enthousiast over het verhaal en begonnen hierna spontaan en massaal hard te lopen om te laten zien, dat het met de conditie goed zit. Niets staat dus deelname meer in de weg.
`s Middags werd nog koers gezet richting de Julianaschool in de Heelweg. De kleine school zette de deur open voor de afvaardiging van de KrampRun en Dusseldorp bleek ook hier een echte trekpleister.
Als dank voor de medewerking aan de KrampRun promo-tour, ontvingen de scholen een prachtige map met oefeningen en spellen die onderwijskrachten kunnen gebruiken bij de bewegingslessen. Het cadeau werd dankbaar in ontvangst genomen.
De dag, waarbij behalve de promotie van de KrampRun, zeker ook het geweldige werk van Kanjers voor Kanjers centraal stond werd door de scholen en de leerlingen als zeer positief ontvangen. Ambassadeur Stef Dusseldorp en Henriette Brethouwer toonden zich ook echte Kanjers en dat wisten de kinderen zeker te waarderen!
School-Promo Kramprun2012

 
              De cursisten luisteren aandachtig naar voorzitter Jan rademakers die ze welkom heet
Om de periode na de vakantie op sportieve wijze te beginnen, organiseert AVA`70 een cursus ‘Lopen voor Beginners.” Tijdens een 10-tal trainingen biedt de vereniging belangstellenden de mogelijkheid om kennis te maken met de hardloopsport. Dat de cursus in de behoefte voorziet, bleek al gelijk toen de publicatie van de nieuwe serie trainingen bekend werd gemaakt. De aanmeldingen stroomden werkelijk binnen en uiteindelijk stond er een record aantal van maar liefst 76 dames en heren op maandag 27 augustus aan de start van hun nieuwe hardloopavontuur. Het clubgebouw is duidelijk niet berekend op dergelijk grote aantallen, dus verwelkomde AVA`70-voorzitter Jan Rademaker de cursisten in de openlucht. Hij vertelde, dat de vereniging blij verrast was door de enorme belangstelling wenste de beginnende lopers en loopsters veel plezier. Daarna namen de ervaren en enthousiaste trainers Henk Mengers, Johan Assink en Marco van Rijs het heft in handen en verdeelden de groep in tweeën en volgde de vuurdoop. De doelstelling van de cursus is om de deelnemers de grondbeginselen van het hardlopen bij te brengen. Daarnaast wordt er aandacht besteedt aan lichaamshouding en motoriek. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de verschillende sportieve achtergronden.
Het doel van de trainers is, dat iedereen na de 10 trainingen in staat is om een half uur achtereen hard te lopen. Voor menigeen lijkt dit bij aanvang van de cursus een utopie, maar met het aanstekelijke enthousiasme van de trainers is gebleken, dat dit doel door (vrijwel) iedereen gehaald wordt.
De komende weken zal blijken of ook dit keer de doelstelling wordt gehaald en aan het eind van de cursus alle deelnemers de eindstreep in een half uur weten te halen!

INSCHRIJVING KRAMPRUN LOOPT STORM 
Limiet van 600 lopers 5 kilometerrun bereikt…….
 
Vooraf leek het een onmogelijk groot aantal: 600 deelnemers aan de Business- en Recreatie Run. Maar nu, een kleine 2 weken voor de start van de KrampRun is dit aantal al bereikt en heeft de organisatie besloten om de inschrijving te sluiten. Dit om een goede doorstroming op het parcours te waarborgen. Het is en blijft een recreatieve run, maar iedereen moet zoveel mogelijk de gelegenheid hebben, om in zijn of haar tempo op een prettige en verantwoorde manier de 5 kilometer door het centrum van Varsseveld af te leggen.
Mocht je je nog niet ingeschreven hebben, dan vragen we begrip voor de genomen beslissing. Je bent natuurlijk wel van harte welkom, om op 8 september als toeschouwer aanwezig te zijn en te genieten van de sfeer en de ambiance van de 2e editie van de KrampRun. Hopelijk mogen we je dan in 2013 wel tot de deelnemers rekenen. 
De inschrijvingen van de 1 en 2 kilometer KidsRun is nog wel open en kinderen kunnen zich tot en met zondag 2 september a.s. aanmelden via de site:www.kramprunvarsseveld.nl. ook kunnen kinderen zich op vrijdagavond 7 september inschrijven in `t Borchuus in het centrum van Varsseveld. Aanmelden op de wedstrijddag zelf is NIET mogelijk! 

  8 sept. de dag van de Kramp Run nadert met rasse schreden. De organisatie kampt, ondanks herhaalde oproepen, nog met een aantal lege plekken. Met deze lege plekken bedoelen we dat er op vrijdag 7 sept. s’morgens/s’middags nog een paar mensen bij moeten komen om dranghekken naar Varsseveld te brengen en voor de zaterdag nog een aantal mensen die mee willen helpen met de opbouw van het parcours in Varsseveld. Heeft iemand gelegenheid om vrijdag overdag even een paar uurtjes te helpen dan is de klus snel geklaard. De zaterdag gaat wat meer tijd in zitten, maar het is ook zo, vele handen meken ligt werk. Ook deze klus is dan in een paar uurtjes geklaard. We doen ook speciale oproep, zeker aan de mensen die hebben meegelopen, om na afloop even mee te helpen met het opruimen van het parcours. Afgelopen jaar waren maar een paar mensen bezig met het opruimen en die hebben zich werkelijk het vuur uit de sloffen gesjouwd. Dit moet je als atleet toch niet willen, niet alleen de lusten, maar ook de ........!  Graag zie jullie medewerking spoedig tegemoet, of informeer even bij mij wat je zo al doen kunt.
 
Dirk ter Maat, e-mail; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 5Km Inschrijving gesloten:
Voor de inschrijving 5Km Businessrun en Recreatief is de limiet bereikt. Er is op deze afstand geen inschrijving meer mogelijk!

                            Gertjan Wassink in Actie tijdens de kermis-optocht in Varsseveld

Geef je op, nu het nog kan………..
 
Varsseveld begint langzaam warm te draaien voor de tweede editie van de KrampRun op zaterdag 8 september. De hardloopwedstrijd belooft een groots sportevenement te worden met een flinke Aaltense inbreng.
 
AVA`70-voorzitter is feitelijk de initiatiefnemer van de KrampRun. De Varssevelder zag mogelijkheden voor een hardloopwedstrijd in zijn woonplaats en zocht contact met plaatsgenoot en topatleet Gert-Jan Wassink. De krachten werden gebundeld en samen met ARGO uit Doetinchem kwam het evenement van de grond. Van AVA`70 maakt een aantal leden deel uit van de organisatie en daarnaast worden veel vrijwilligers van de club ingezet op de wedstrijddag zelf.
Vorig jaar bij de eerste editie van de KrampRun verschenen er maar liefst 500 deelnemers aan de start en heerste er een geweldige sfeer. De dorpskern was om getoverd tot een ware sportarena, waar duizenden toeschouwers getuige waren van prachtige atletiek. De krampRun is een sportieve uitdaging, die daarnaast ook een maatschappelijk belang heeft. Het inschrijfgeld van de BusinessRun werd vorig jaar in zijn geheel geschonken aan de Stichting Kanjers voor Kanjers, dat het fraaie bedrag van €5000,00 besteedde voor doeleinden waarbij het sporten voor kinderen centraal staat. Daarnaast werd er ook nog eens €1000,00 geschonken aan verzorgingstehuis de Bettekamp voor een bewegingsproject voor ouderen.
De voorbereidingen voor de tweede editie van de KrampRun zijn intussen al in volle gang. Tijdens het Volksfeest in Varsseveld is het publiek weer warm gemaakt voor het hardloopevenement. De inschrijving om deel te nemen is geopend en het aantal aanmeldingen loopt voortreffelijk. Met name de 5 kilometerloop is enorm in trek en hiervoor zijn al bijna 500 inschrijvingen binnen. De organisatie heeft besloten maximaal 600 atleten en atletes toe te laten om aan de wedstrijd deel te nemen, is het goed mogelijk, dat de inschrijving al vroegtijdig zal worden gesloten. Dit geldt overigens niet voor de Kidsrun over 1 en 2 kilometer. Voor de TopRun over 5 kilometer voor Dames en Heren zijn de beste atleten en atletes van het land uitgenodigd en er zal een bijzonder sterk deelnemersveld aan de start verschijnen. Ook AVA`70 is vertegenwoordigd bij de TopRun voor de Heren. Mark te Brake heeft een uitnodiging ontvangen vanwege zijn uitstekende prestaties in de afgelopen periode en wil graag een goede prestatie neerzetten in Varsseveld.
Naast het feit dat er bij de organisatie van de KrampRun verschillende leden van AVA`70 betrokken zijn, levert de club ook op de wedstrijddag de nodige vrijwilligers. Daarnaast hebben zich al bijna 50 Aaltenaren ingeschreven, om deel te nemen aan de wedstrijd en er kan dus geconcludeerd worden, dat het KrampRun-virus ook in Aalten rond gaat.
Wie nog wil deelnemen aan de tweede editie van de KrampRun op zaterdag 8 september a.s. moet snel zijn, want vol is vol. Informatie over het evenement en inschrijven is mogelijk via de website:
www.kramprunvarsseveld.nl

Vorige week vond de laatste wedstrijd van de zomeravondlopen plaats, die AVA`70 dit jaar organiseerde. De Intratuinloop, de Walfortloop, de Zomeravondloop en de Twee Bruggenloop mochten zich verheugen in een groot deelnemersveld en een uitstekende publieke belangstelling. De wedstrijden hebben AVA`70 daarnaast veel positieve reacties opgeleverd van lopers, loopsters en belangstellenden. Om de wedstrijden mogelijk te maken, kon de organisatie een beroep doen op de eigenclubgenoten. En met succes!

Je hebt ze allemaal nodig en het is dan ook geweldig, dat er binnen AVA`70 en soms ook van daarbuiten, (ex-)leden bereidt zijn om een taak op zich te nemen. Zonder deze medewerking is het onmogelijk om een wedstrijd te organiseren.
Het succes van de serie van de 4 Zomeravondlopen is dan ook vooral toe te schrijven aan de inzet van de vrijwilligers en daar kunnen we als AVA`70 enorm trots op zijn!!!Als we de weersvooruitzichten mogen geloven wordt het aankomend weekend tropisch warm.
Daarom hebben we de trainingstijden voor de groepen A en B verschoven naar 9:00 voor aankomende zaterdag.
Enkele tips om te trainen tijdens warmte.

Dinsdag as. geen training voor groep A en B, ivm. Twee Bruggenloop
 
 
Dinsdag 14 augustus a.s. vindt de Twee Bruggenloop plaats. Het is de laatste in een serie van 4 hardloopwedstrijden die AVA`70 tijdens de zomermaanden organiseert.
Enkele wetenswaardigheden over de Twee Bruggenloop:
 
Start- en finishlocatie:
Vakantiepark de Twee Bruggen,
Meenkmolenweg 23,
7109 AH Winterswijk
 
Programma:
18.00-18.30 uur: start wandeltocht van 8 kilometer
19.00 uur: 1 kilometer (kinderen tot en met 9 jaar) ( 2,- Euro)
19.15 uur: 2 kilometer (kinderen 10 tot en met 15 jaar) (2,- Euro)
19.30 uur: 6 kilometer ( 4,- Euro)
 
Parcours:
De 1 en 2 kilometer voor kinderen vindt plaats op het vakantiepark. Het parcours van de 6 kilometer gaat over verharde wegen en zandpaden rondom het prachtige recreatiegebied “de Slingeplas.”De wandeltocht loopt door het fraaie buitengebied van Bredevoort, Corle en Miste.
 
Kleedgelegenheid:
Er is de mogelijkheid om te kleden in de nabijheid van start en finish.
 
Parkeergelegenheid:
Er is de mogelijkheid om te parkeren bij de horecagelegenheid “de Schoppe”van het vakantiepark. Volg de borden en aanwijzingen ter plekke.
 
Inschrijving:
Na-inschrijving is mogelijk op de wedstrijddag, vanaf 17.30 uur bij horecagelegenheid “de Schoppe” op vakantiepark de Twee Bruggen.
 
Herinnering:
Elke deelnemer ontvangt bij de finish een medaille.
 
Vragen of nadere informatie:
Dirk ter Maat,
T: 0543-474027
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Frank Roos,
T: 0543-476554


Vrijdag 16 November is er een dames uitje gepland.
Deze avond is voor alle dames van Ava'70.
Wil je graag mee, zet dan even je naam op de opgave lijst in de Kantine.

 
Om goed voorbereid aan de start te verschijnen aan de Twee Bruggenloop, organiseert AVA`70 komende zaterdag een training. Op het vakantiepark kan men gratis deelnemen aan de training, die om 14.00 uur begint bij het sportveld. De kinderen zullen eerst een aantal oefeningen doen op het sportveld en daarna het rondje gaan lopen, dat tijdens de wedstrijd zal worden gelopen. De volwassenen zullen ook in grote lijnen het parcours gaan lopen, dat op 14 augustus tijdens de Twee Bruggenloop moet worden afgelegd. De wandelaars trekken het buitengebied in en zullen de mooiste plekjes van Miste, Corle en Bredevoort aandoen.
Het trainen staat centraal, dus er wordt in een groep gelopen en rekening gehouden met minder snelle lopers en loopsters.
Deelname aan de training is gratis en na afloop is er de mogelijkheid om in te schrijven voor de Twee Bruggenloop.
Voorinschrijving voor de loop en extra informatie voor de wedstrijd is te lezen op: www.ava70.nl

 
De organisatie van de Twee Bruggenloop heeft er voor gekozen om ook voor deze wedstrijd te werken met voorinschrijving. Met de Intratuinloop, de Walfortloop en de Zomeravondloop hadden deelnemers ook deze mogelijk en daar is veel gebruik van gemaakt. De voorinschrijving heeft het grote voordeel dat de namen van de deelnemers al in het computersysteem ingevoerd kunnen worden en daarbij gekoppeld worden aan het startnummer. Zo wkan onnodig wachten worden voorkomen en dat is vlak voor het lopen van een wedstrijd ook niet prettig.
Bij voorinschrijving hoeven alleen de persoonlijke gegevens worden aangegeven. Op de wedstrijddag kan het startnummer worden afgehaald en tevens vindt dan de betaling plaats.
 
Maak het jezelf en de organisatie gemakkelijk en schrijf je nu in voor de Twee Bruggenloop. De voorinschrijving sluit op maandag 13 augustus a.s. om 23.59 uur.
 


Door Henrie Drenthel

Zoals jullie ongetwijfeld weten is mijn debuut op de CCC geëindigd in een afgelaste wedstrijd van 81 km.
Dit vroeg om revanche. In december wederom ingeschreven en half januari het verlossende bericht. It git oan.  De voorbereiding was al gestart met de eerste oefentrail in november, Olne-Spa-Olne waarna er in 2011 nog een aantal volgden.
Het liep eigenlijk precies volgens schema met alleen een klein dipje in maart na de Midwintermarathon. Het aftellen kon beginnen tot mijn vertrek op woensdag 24 augustus 2011.

Klik hier onder voor het complete verslag.
         


                                        Bloemenhulde !

Maandagavond werden er op de Hamelandbaan, de thuishaven van AVA`70, een vijftal leden om uiteenlopende redenen in het zonnetje gezet.

Ava Junioren lopen sterk in Apeldoorn


Afgelopen vrijdag liep Mark te Brake een wedstrijd (3000 mtr) in Apeldoorn. Onze clubgenoot, die tevens lid is van Running Team Achterhoek (RTA), wilde zich revancheren voor zijn vorige optreden in Utrecht, toen hij de race niet goed had ingedeeld. Te Brake kwam in  Apeldoorn direct in een mooi groepje te lopen en hij kon het strakke tempo prima volhouden. De eerste kilometer kwamen de lopers door in 3,07 minuten, die gevolgd werd door een uitstekende 3,08 over de 2e kilometer. Te Brake hield aansluiting en liep een erg goede laatste ronde en finishte uiteindelijk in 9,25 minuten. Een sterk gelopen en erg vlakke race dus van Mark, die met zijn tijd slechts 1 seconde boven zijn P.R. bleef.
Te Brake was erg blij met zijn prestatie en liet zien in prima vorm te zijn. De wedstrijd vormde een mooie generale voor de Kramp Run op 10 september, waar hij uit zal komen in de Top Run. Deze wedstrijd in Varsseveld is natuurlijk een prachtige ervaring voor Mark, die zal lopen met de allerbeste atleten van het land!
Behalve Mark kwam ook zijn jongere broer Tim in actie. Hij liep een goede 800-meterwedstrijd en was zeer tevreden met zijn tijd. Ook AVA`70-lid Dani Kugathasan liep in Apeldoorn en kwam uit op de 3000 meter en liep een prima tijd van 11,26 minuten.Zondag stond clubgenoot Gerben Deunk eens niet aan de start van een hardloopwedstrijd, maar koos voor deelname aan een ander evenement, namelijk de triathlon van Doetinchem. Overigens is Deunk bepaald geen groentje op dit gebied, want hij heeft al een rijke staat van dienst in deze zware sportdiscipline. Om 10.45 uur doken de deelnemers aan de achtste gedeelte van de hele triathlon in het frisse water van recreatieplas “Stroombroek”, waaronder dus onze, in wetsuit gehulde, AVA`70-atleet. Gerben is een goede zwemmer en legde de 500 meter af in een tijd van 8,14 minuten. Daarna volgde het fietsonderdeel, waarbij de deelnemers o.a. de landelijk gelegen plaatsen als Wijnbergen, Vethuizen, Warm en Braamt aandeden. Deunk had voor de 20 kilometer op het winderige traject nog geen 36 minuten nodig. Het laatste onderdeel vond weer plaats bij Stroombroek, waar 2 keer om de plas moest worden hardgelopen.
Gerben Deunk finishte uiteindelijk in een tijd van 1 uur, 8 minuten en 41 seconden en pakte daarmee de 7e plek in zijn leeftijdscategorie. Hij was hiermee zeer tevreden. Aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd was overigens de assistent-trainer van Gerben Deunk bij AVA`70, Marco van Rijs. De sympathieke Bredevoorter keek zich de ogen uit bij de wedstrijd, die naar zijn idee een nogal chaotisch verloop had. Maar daarnaast had hij ook grote bewondering voor de sportprestaties van de deelnemers in het algemeen en natuurlijk voor die van zijn pupil in het bijzonder!

Website Triatlon Stroombroek
Uitslagen


Foto Geert Wevers
Zondag stond de 33e editie van de Citylauf in Hamminkeln op de wedstrijdkalender. Ondanks het vroege tijdstip, stonden er even over half tien toch een dikke 300 deelnemers aan de start van de 5 kilometer. AVA`70 werd deze morgen vertegenwoordigd door een vijftal atleten, te weten, Heidi Jentink, Katja Demkes, Henk Mengers, Geert Wevers en Frank Roos. Het parcours had een lengte van 2,5 kilometer en voerde de deelnemers via een rustige buitenwijk weer terug naar de binnenstad. Het traject diende 2 keer te worden afgelegd en omdat de weersomstandigheden uitstekend waren en het parcours vlak, behoorden snelle tijden zeker tot de mogelijkheden. En die kwamen er ook, zo bleek later! Nadat het vijftal AVA-leden de wedstrijd met goed gevolg en een voldaan gevoel had gelopen, werd er zelfs nog een extra uitlooprondje aan vast geplakt om een beetje sfeer te proeven. Iets te laat arriveerden de geelhemden weer op het finishplaats, waar de prijsuitreiking intussen in volle gang was. Tot grote verbazing en hilariteit bleek dat het de AVA-atleten gelukt was, om alle vijf een podiumplek in hun leeftijdsklasse te bemachtigen. Met tassen vol hebbedingen vertrokken de AVA`70-lopers en loopsters weer naar huis!
Eindtijden:
Frank Roos,         18,38 minuten (1e plaats)
Geert Wevers,    19,14 minuten (3e plaats)
Henk Mengers,   20,09 minuten (2e plaats)
Katja Demkes,    21,20 minuten (3e plaats)
Heidi Jentink,      21,21 minuten (1e plaats)
Fotoalbum  Geert Wevers
Meer Uitslagen  
Website Citylauf Hamminkeln
 
KRAMP RUN (BIJNA) KLAAR VOOR DE START!


Ruim een jaar geleden nam AVA`70, in de persoon van voorzitter Jan Rademaker, het initiatief voor het organiseren van een hardloopwedstrijd in Varsseveld. De plaatselijke topatleet Gert-Jan Wassink werd bij de plannen betrokken en hij nam direct zijn sponsor Kramp mee in het overleg. Later kwam daar ook atletiekvereniging ARGO uit Doetinchem bij en samen werden de plannen voor het atletiekevenement uitgewerkt. Er is hard gewerkt aan het in elkaar zetten van een prachtig wedstrijdprogramma. De organisatie staat nu vol vertrouwen aan de vooravond van de eerste editie van de Kramp Run, die op 10 september a.s. zal plaatsvinden in en om het centrum van Varsseveld.
Om 17.45 uur wordt het startschot gegeven voor de Kidsrun. De jeugd tot en met 9 jaar loopt een ronde van 1 kilometer, terwijl 10 minuten later de jeugd tot en met 15 jaar van start gaat voor hun wedstrijd over 2 kilometer. Om 18.15 uur is het de beurt aan de Recreanten, die een traject van 5 kilometer lopen. Het parcours voert de deelnemers o.a. twee keer dwars door het nieuwe magazijn van hoofdsponsor Kramp, langs mooie plekjes van Varsseveld en natuurlijk door het feestelijk versierde centrum, waar ook de finish is. Tegelijk met de Recreantenloop, gaat ook de Business Run van start. Teams, bestaande uit 4 lopers lopen individueel de 5-kilometerwedstrijd en na afloop worden de tijden bij elkaar opgeteld. Het snelste team ontvangt een fraaie beker. De businessrun is niet alleen bestemd voor bedrijventeams, maar ook buurtclubs, vriendengroepen of sportverenigingen kunnen zich hiervoor aanmelden. Door deel te nemen aan de Business Run steunt men tevens de stichting Kanjers voor Kanjers. Deze organisatie ontvangt namelijk het grootste gedeelte van het inschrijfgeld en steunt met de financiële middelen lokale projecten ten behoeve van het welzijn van het kind.
Om 19.00 uur start de Top Run voor Dames en een half uur later zijn de toppers bij de Heren aan de beurt. Zij lopen een wedstrijd van 5 kilometer en komen hierbij maar liefst 5 keer door het centrum van Varsseveld. Het is de organisatie gelukt om vrijwel de gehele Nederlandse top, waaronder Nederlands kampioen Dennis Licht, te contracteren. Daarnaast zullen ook diverse regionale talenten zich van hun allerbeste kant laten zien en de toeschouwers absolute topsport bieden.
Intussen zijn er al meer dan 260 inschrijvingen binnen en de teller loopt dagelijks nog verder op. Na afloop van de diverse hardlooponderdelen, die allemaal finishen in het centrum van Varsseveld, zal er ook nog een hele gezellige “Kramp Run after-party” plaatsvinden. In een feestelijk versierde centrum zullen een live-band, het dweilorkest de Bloasköppe en een D.J. er alles aan doen om het aanwezige publiek en de lopers te vermaken. Bij het Borchuus vindt de prijsuitreiking plaats en zullen de winnaars en winnaressen direct na de wedstrijd worden gehuldigd en geïnterviewd.
Al met al is de verwachting, dat de Kramp Run een prachtig en sfeervol hardloopevenement wordt voor jong en oud, voor de recreant, de topatleet, maar zeker ook voor de toeschouwers!
Meer informatie over het evenement en de mogelijkheid om in te schrijven voor de eerste editie van de Kramp Run: www.kramprunvarsseveld.nl
AVA`70 NEEMT DEEL AAN DE GROTE CLUBACTIE

Binnenkort gaat de Grote Clubactie van start en ook dit jaar doet AVA`70 weer mee. De jeugdleden zullen proberen zoveel mogelijk loten te verkopen. Een lot kost 3,00 euro en hiervan krijgt AVA maar liefst 2,40 euro voor de clubkas. Hoe meer loten er dus verkocht worden, hoe meer geld de vereniging ontvangt. Er is ingeschreven voor 500 loten en als die allemaal verkocht zouden worden, krijgt AVA dus meer dan 1000 euro uitgekeerd. Gezien het feit dat we meer dan 370 leden hebben, moet dit kunnen lukken. De jeugdleden krijgen binnenkort een brief met uitleg over de Grote Clubactie, waarvan de verkoop start op zaterdag 10 september a.s. Behalve het feit dat de vereniging wordt gesteund, zijn er met de loten ook prachtige prijzen te winnen.
SAMEN gaan we zo proberen de loten te verkopen en de clubkas te spekken!
Voor informatie over de Grote Clubactie kan men contact opnemen met:
Marriët de Vries,
Oranjelaan 29-3,
7121 CA Aalten
T: (0543)538602
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website Grote Clubactie


  Benno Stevering

Triatleet Lamers content met tweede plek achter Duitser Stoinck bij Dwars deur Grolle 
GROENLO – De derde editie van Dwars deur Grolle leverde zondagmiddag een zege op voor Stefan Stoinck uit het Duitse Borken. Stefan die per fiets vanuit Borken in Groenlo arriveerde, liep de vijf kilometer lange stratenloop door Groenlo in een tijd van 16.29 minuten. Hij gaf aan normaliter iets sneller te lopen, maar toch uiterst tevreden te zijn met het eindresultaat. Gedurende de gehele wedstrijd liepen triatleet Eddie Lamers uit Groenlo die een thuiswedstrijd liep op kop. De strijd ging gelijk op. In de slotfase toonde echter de Duitser Stoinck over de langste adem te beschikken. Lamers had daags ervoor een kwart triatlon in Zevenaar gedaan en was daarom ook content met zijn tweede plek in Groenlo. Het verschil met de nummer 1 was slechts vier seconden. De derde plek werd opgeeist door Lars Duistermaat van Archeus uit Winterswijk. Duistermaat, net terug van een blessure, testte zich en liet de klokken stil staan op 17.19 minuten. De atleet uit Winterswijk was tevreden met zijn wedstrijd in Groenlo. Nicol Hofmann uit Groenlo, lid van de organiserende vereniging, was de rapste vrouw in haar eigen woonplaats met een eindtijd van 20.36 minuten. Heidi Jentink uit Lichtenvoorde finishte op enige achterstand in 21.50 minuten. Sandra Huntink uit Drempt naderde Jentink nog, maar werd uiteindelijk derde in 21.55 minuten. De derde editie van Dwars deur Grolle werd georganiseerd door lopersvereniging Groenlo in samenwerking met RTC Groenlo en RTC de Stofwolk.  Deze aflevering trok een totaal aantal deelnemers van 79, iets minder dan vorig jaar ,aldus woordvoerder voorzitter van de commissie Dwars deur Grolle, Nico Kok. Er werd gelopen over een afstand van vijf kilometer door de binnenstad van Groenlo tijdens het kermisweekend. De stratenloop maakte onderdeel uit van het sportspektakel van wielrennen en hardlopen op een stratenparcours dat liep via de Lievelderstraat, Lichtenvoordseweg, Groeneweg en de Winterswijkseweg.

De uitslagen van Dwars deur Grolle (21 augustus 2011): 5 kilometer Mannen: 1. Stefan Stoinck (Borken-Dld) 16.29 minuten, 2. Eddie Lamers (Groenlo) 16.33, 3. Lars Duistermaat (Winterswijk) 17.19. 5 kilometer Vrouwen: 1. Nicol Hofmann (Groenlo) 20.36 minuten, 2. Heidi Jentink (Lichtenvoorde) 21.50, 3. Sandra Huntink (Drempt) 21.55.

Complete Uitslag


Een vijftal clubgenoten nam zondag deel aan de derde stratenloop “Dwars deur Grolle.” De wedstrijd maakte deel uit van een sportspektakel van wielrennen en hardlopen. Het stratenparcours leidde de deelnemers over een afstand van 5 kilometer door de binnenstad van Groenlo. 

Update: 22 aug Filmpje toegevoegd!

Voetbalcoach Guus Hiddink, wielrenner Robert Gesink en atleet Gert-Jan Wassink hebben in ieder geval één ding gemeen: ze zijn alle drie geboren en getogen in Varsseveld. De sportmannen tonen zich uitstekende ambassadeurs voor de Achterhoek in het algemeen en Varsseveld in het bijzonder!

Gert-Jan Wassink liep al enige tijd rond met plannen om in zijn geboortedorp een hardloopevenement op touw te zetten. In zijn sponsor Kramp vond hij al gauw een bondgenoot. In een later stadium kwamen daar de atletiekverenigingen AVA`70 uit Aalten en zijn eigen club ARGO uit Doetinchem bij. De organisatoren werkten achter de schermen de plannen verder uit en presenteerden onlangs het nieuws dat een nieuwe wedstrijd op de kalender kon worden gezet: DE KRAMPRUN.
De komende tijd zal er regelmatig informatie over dit evenement worden gepubliceerd.
Dit keer deel 5:

Na een periode van anderhalf jaar heeft Henk Aalbers afscheid genomen als looptrainer van de junioren van Ava’70. Op maandag 15 augustus gaf Henk het spreekwoordelijke stokje over aan Hans Prinsen jr. Een half jaar geleden gaf Henk aan te willen stoppen als trainer bij Ava en gaf de club daarmee ruim de tijd om te zoeken naar een geschikte vervanger. En deze vervanger lijkt met Hans te zijn gevonden. Na afloop van de training werd er afscheid genomen van Henk. Dit kon natuurlijk niet zonder cadeau. Namens alle junioren die met veel plezier onder Henk hebben getraind willen wij hem bedanken voor zijn tijd en inzet.

AVA`70 ORGANISEERT 2 CLINICS
Inschrijven kan nog tot 5 September !

Nu de meeste vakanties (bijna) achter de rug zijn, wordt het weer tijd voor een nieuwe actieve uitdaging. AVA`70 biedt hiervoor de mogelijkheid, door het organiseren van een tweetal clinics.
 
Op maandag 5 september a.s. wordt er om 19.00 uur gestart met een cursus
“hardlopen voor beginners.” In groepsverband wordt er in een achttal trainingen aandacht besteedt aan de beginselen van het hardlopen. Het doel is, om alle deelnemers en deelneemsters voor te bereiden op het lopen van een afstand van 5 kilometer. Een mooie uitdaging voor de lopers, maar zeker ook voor de trainers.
In aanloop op deze clinic bestaat er de mogelijkheid om een proeftraining bij de wonen. Deze introductie-middag vindt plaats op zaterdagmiddag 27 augustus a.s. om 14.00 uur. Voor het bijwonen van deze proefles, die een half uur zal duren, dient men sportkleding en sportschoenen mee te nemen.
De introductiemiddag en de trainingen worden gegeven op de thuishaven van AVA`70, de Hamelandbaan aan de Bredevoortsestraatweg 110 in Aalten.
Het inschrijfgeld bedraagt 35 euro en daarvoor krijgt men het volgende aangeboden:
* 8 clinics onder deskundige leiding
* kleed- en douchegelegenheid
* koffie of thee na de training
* kleding- en schoenadvies op de 1e training

Heb je interesse?
Voor inschrijving of nadere informatie, kun je contact opnemen met:
* Johan Assink,
   T: 06-51785657
   E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
* Henk Mengers,
  T: 06-12152304
     
Sportief Wandelen                    
Wilde je altijd al iets aan je conditie doen, maar gaat hardlopen je (nog) iets te snel? Dan is er de mogelijkheid op maandag 5 september a.s. om deel te nemen aan de introductieavond “Sportief Wandelen” bij AVA`70. Wat houdt Sportief Wandelen precies in zal op deze avond, die om 19.00 uur van start gaat, worden uitgelegd. Tevens zal er een clinic worden gegeven, om kennis te maken met deze tak van de loopsport. De trainingen worden gegeven door gediplomeerde trainers.
Voor meer informatie kan men contact opnemen met:
Dirk ter Maat, tel.0543-474027
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.V
oetbalcoach Guus Hiddink, wielrenner Robert Gesink en atleet Gert-Jan Wassink hebben in ieder geval één ding gemeen: ze zijn alle drie geboren en getogen in Varsseveld. De sportmannen tonen zich uitstekende ambassadeurs voor de Achterhoek in het algemeen en Varsseveld in het bijzonder!
Gert-Jan Wassink liep al enige tijd rond met plannen om in zijn geboortedorp een hardloopevenement op touw te zetten. In zijn sponsor Kramp vond hij al gauw een bondgenoot. In een later stadium kwamen daar de atletiekverenigingen AVA`70 uit Aalten en zijn eigen club ARGO uit Doetinchem bij. De organisatoren werkten achter de schermen de plannen verder uit en presenteerden onlangs het nieuws dat een nieuwe wedstrijd op de kalender kon worden gezet: DE KRAMPRUN.
De komende tijd zal er regelmatig informatie over dit evenement worden gepubliceerd.
Dit keer deel 4:


De meeste mensen zijn intussen wel terug van vakantie en de draad van het normale leven van werken en trainen is weer opgepakt. Waar de één de zon te veel zag, moest de ander het met weinig of niets doen. In veel gevallen zullen de hardloopspullen deel uit hebben gemaakt van de bepakking. We zijn eigenlijk wel benieuwd waar in Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje of elders in de wereld AVA-leden de trainingsactiviteiten hebben uitgevoerd, zij het vaak op een lager pitje dan normaal. Misschien is er zelfs nog wel deelgenomen aan een plaatselijke wedstrijd en een mooie medaille of een foeilelijke, maar zeer traditionele herinnering in de wacht gesleept?  Laat het ons weten en mail je ervaringen, het liefst met foto naar:
e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Door Benno Stevering

AALTEN – De zomeravondloop die dinsdagavond in Aalten werd gehouden leverde een fraaie zege op voor Tom Baak, lid van Archeus uit Winterswijk. Zijn winnende tijd op de tien kilometer in Aalten was 36.17 minuten. Tom over zijn overwinning in de zomeravondloop:  ‘’Hiermee wist ik mijn zegereeks van deze zomer in oplopende kilometers voort te zetten. Dit seizoen won ik namelijk al de vijf kilometer tijdens de Intratuinloop, later de zes op de Walfortloop en nu de tien kilometer lange zomeravondloop. Vorige week tijdens de heuvelachtige zomeravondloop in Winterswijk ging het mij niet zo goed af. Dit parcours in Aalten ligt me veel beter. Als koploper liep ik tot halverwege op met de koplopers van de zes kilometer. Tot de zevende kilometer ging het goed, waarna de wind spelbreker was. Ik moest het resterende werk alleen doen tot de finish. De achterstand van Freddy Dekker uit Lichtenvoorde liep op tot een minuut. Ondanks de tegenwind in de slotfase zag ik kans om nog 23 seconden van mijn pr af te lopen. De nu nog voor mij magische grens van 36 minuten komt in zicht.’’ Tom Baak richt zich nu op de halve marathon van Amsterdam en de Kanonsloop in Groenlo. Freddy Dekker uit Lichtenvoorde liep na zijn vakantie zijn eerste wedstrijd en liep zich naar een uitstekende tweede plek in 37.26 minuten. Survivalrunner Remi Rondeel uit Zelhem werd derde in 37.45 minuten. Rene Bosch uit Vorden en veteraan Paul Tebroke werden vierde en vijfde. Chantal Klein Gunnewiek was terug van haar vakantie in Canada. De winst bij de vrouwen op de tien kilometer deed haar goed. ‘’Ik wilde heel rustig lopen hier in Aalten. Toch kwam ik al snel als eerste dame op kop te lopen. Na zeven kilometer kwam ik in mijn eigen tempo en wist nog wat te versnellen. Dit jaar wil ik nog proberen een vijf kilometer onder de twintig minuten te lopen. Ik weet niet of me dat zal lukken!’’ De zes kilometer werd een prooi voor de 19-jarige Arjan Weijenborg uit Lichtenvoorde, lid van de organiserende vereniging AVA’70. ‘’Met nog twee kilometer voor de eindstreep wist ik uit te lopen, toch kwam Marco Rutgers in de slotfase nog aardig dichtbij. Ik merkte aan de voorfietser die regelmatig achterom keek dat ik een tandje erop moest doen.’’ De winst op deze zes kilometer is goed voor het zelfvertrouwen van Weijenborg die zijn tweede jaar ingaat als student civiele techniek aan de universiteit in Enschede. Op zijn planning staat nog de Kramprun in Varsseveld en de Singelloop in Enschede. De 41-jarige veteraan Rutgers was blij met zijn tweede plek. Vorige week speelde kramp hem op in de halve van Dalfsen. ‘’Deze zes kilometer is goed voor mijn tempohardheid. Ik merkte dat het gat niet groter werd en zag dat Arjan wat inzakte. Het ging supergoed. Op 5 september wil ik in Beneden Leeuwen de halve marathon onder de 1.20 uur lopen.’’ Bij de vrouwen was het Zerline de Boer uit het Duitse Vreden in voorbereiding voor de marathon van Munster die de zes kilometer in Aalten won in 24.50 minuten. Zij vertrok in een straf tempo en wist dit tot de finish redelijk vast te houden. Na afloop was ze met deze training voor de marathon dan ook uiterst tevreden. Vanuit een vierde plek wist Els Moorman uit Doetinchem zich naar een tweede klassering met een tijd van 26.28 minuten wist te lopen. ‘’Ik heb nu genoeg inhoud. Nu is het zaak de duur vast te houden en nog wat snelheid op te doen voor de marathon van Amsterdam straks in oktober.’’ De zomeravondloop trok een record aantal van 170 deelnemers. Voor veel lopers was het de eerste wedstrijd weer na de vakantie.


O
p zaterdag 28 mei jl. vond de 11e editie plaats van de Gerard Tebroke Memorialloop en onlangs is dit hardloopevenement uitgebreid geëvalueerd. De wedstrijd kende een aantal sterke winnaars en het publiek langs het parcours had veel waardering voor de geleverde prestaties van de atleten en atletes. Zij waren overigens zelf ook erg te spreken over de ambiance en organisatie. Helaas bleef het aantal deelnemers wat achter bij de verwachting. Wat daarvan de reden mag zijn, is vaak moeilijk te achterhalen, maar voor de volgende editie van de GTM-loop zullen een aantal zaken worden aangepast.
Dat het evenement financieel prima scoorde, is vooral te danken aan het feit, dat veel Aaltense bedrijven en de Middenstand de wedstrijd een warm hart toedragen. Het fraaie positieve saldo heeft het bestuur van AVA`70 doen besluiten om een nieuwe, extra laptop aan te schaffen, die o.a. gebruikt kan worden bij de wedstrijden en overige activiteiten.
Het bestuur van AVA wil de organisatie, sponsors, vrijwilligers en deelnemers nogmaals hartelijk bedanken voor de bijdrage aan het slagen van het evenement en hoopt ook volgend jaar op jullie te mogen rekenen!  Wat hebben Esther Boekelder, David Spiro en Tom Baak met elkaar gemeen? Alle drie namen ze deel aan de Intratuinloop, de Walfortloop en de Zomeravondloop en ze wonnen. Een knappe prestatie van het trio, zeker gezien het feit, dat de wedstrijden gekenmerkt werden door een groot deelnemersveld. Het hoge tempo dat het drietal aan de dag legde, bleek voor de tegenstanders telkens (veel) te machtig!
 
Typisch Hollands zomerweer en een groot en veelzijdig aantal deelnemers en deelneemsters, vormden de ingrediënten voor een succesvolle editie van de Zomeravondloop.

Uitslagen Zomeravondloop 2011

Bijgewerkt!Hoe ontstaat een hardloopwedstrijd?
 
In 1984 liep Gerard Tebroke één van zijn laatste wedstrijden in Varsseveld, tijdens de 25km ter ere van de opening van het stuk snelweg tussen Varsseveld en Doetinchem, waarbij de atleten de A18 voor zichzelf hadden.
Voor mijzelf was het de allereerste wedstrijd voor AVA’70. Van mijn toenmalige trainer Hans Prinsen Sr moest ik de 5km lopen, maar ter plekke werd ik overgehaald om aan de 10km mee te doen. De 5km bleef in Varsseveld rondom de kerk, terwijl de 10km nog een stuk over de snelweg ging. Dit was toch wel uniek en aangezien de wedstrijd “Autobaanloop” genoemd was, ook wel toepasselijk. Geen idee hoeveelste ik ben geworden en ook mijn tijd van 38:53min zei me niets, maar geloof niet dat dat voor een eerste 10km zo beroerd is.
Ik weet nog wel dat Gerard Tebroke verslagen werd door Guido Sasse en na afloop naar huis gebracht moest worden. Gerard was zo stijf in zijn lichaam geworden dat autorijden niet meer kon.
De zes jaren daarna werd deze loop voortgezet met de Cityloop, waarvan de laatste drie jaar als Spoorstraatloop, omdat de ondernemers aan de Spoorstraat optraden als sponsor.
Hieraan deed de gehele regionale top mee, en werden er op de 5 en 10km snelle tijden gelopen. Het parcours verschilde per jaar nog wel eens, zodat er van een parcoursrecord geen sprake kon zijn. Zo weet ik nog dat we een keer over de Breukelaarweg liepen, langs de panden van Kramp en Waterkracht. De laatste keren liepen we kleinere ronden rondom het Kerkplein en uiteraard door de Spoorstraat. Ook liepen de gemoederen soms hoog op tussen de atleten, waardoor er na afloop flink gemopperd werd op elkaar.
De allerlaatste Spoorstraatloop vond plaats in 1990, op zaterdagochtend, als voorprogramma van een etappe van Olympia’s wielerronde van Nederland. Op de 5km ontspon zich een fascinerend duel tussen triatleet John Johnson uit Amersfoort en mijzelf, waarbij we moesten wachten op het jury oordeel om te weten wie er gewonnen had. Uitgeput zittend op de stoeprand werd mijn vermoeden bevestigd toen de speaker het jury verdikt uitsprak, “Winnaar van de 5km in de fraaie tijd van 16:27min, Gerrit Dijkslag uit Aalten!”
Even daarvoor had een politieagent belangstellend gevraagd of het wel goed ging met dit jochie, doelend op mijn vermoeide houding op de stoep. Ik knikte maar van ja, maar van binnen dacht ik, “Sukkel, weet je wel tegen wie je het hebt, ik ben de winnaar!” Maar vermoedelijk had de arme man inderdaad geen idee wie hij net jochie had genoemd.
 
Na 1990 stierf de atletiek een snelle dood in Varsseveld. Totdat twee jongemannen, met wortels in dit Achterhoekse Sportdorp van zich deden spreken. Allereerst was daar de bestuurlijke carrière van Ronald Veerbeek. Deze oud-atleet van AVA’70, was eerst jarenlang werkzaam voor de KNAU, onze Atletiek Unie, waar hij verantwoordelijk was voor de wedstrijden die onder verantwoording van de KNAU werden georganiseerd. Zo selecteerde Veerbeek parkoersen voor de NK halve marathon, NK Cross en was hij een graag geziene gast bij de NK Indoor en de FBK Games. Veerbeek zijn hoogtepunt was de organisatie van de EK Cross in Tilburg, de plaats waar hij jarenlang gestudeerd heeft.
Inmiddels is Veerbeek directeur van de Zevenheuvelenloop in Nijmegen, waar hij ook woonachtig is met zijn vrouw en twee kinderen.
De andere jongeman is Gert-Jan Wassink, inmiddels drievoudig medaille winnaar bij Nederlands kampioenschappen. Om Wassink zijn veelzijdigheid aan te tonen zijn deze behaald op de weg, in het veld en op de baan. De laatste is de mooiste, een gouden, op de 3000m indoor in Apeldoorn, tevens zijn huidige woonplaats.
Gert-Jan leeft helemaal voor de atletiek en heeft als grote wens deel te nemen aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.
Kramp Groep B.V. is zijn sponsor die hem instaat stelt zich professioneel voor te bereiden door bijvoorbeeld op trainingskamp naar Kenia en Amerika te gaan.
 
Geen wonder dat de voorzitter van AVA’70, Jan Rademaker, woonachtig in Varsseveld, met voornoemde in zijn achterhoofd op het idee kwam om een hardloop wedstrijd in zijn eigen woonplaats te gaan organiseren.
 
Het idee klinkt heel logisch, maar ondertussen zijn we alweer bijna een jaar verder.
In die tussentijd zijn er vele brainstormsessies, vergaderingen, telefoontjes en e-mailverkeer geweest. Zijn er sponsoren benaderd, websites gemaakt, flyers en posters ontworpen. Draaiboeken geschreven, topatleten benaderd, parkoersen uitgetekend en nagemeten.
Feestprogramma’s samengesteld, een Goed Doel gevonden en nog 100-den andere zaken de revue gepasseerd.
 
Kortom, je moet erbij zijn op zaterdag 10 september in Sportdorp Varsseveld tijdens de eerste Kramp Run!
 
De brainstormsessies, vergaderingen, telefoontjes en e-mailverkeer hebben Argo, Stichting Gert-Jan Wassink en AVA’70 samengebracht. Kramp als hoofdsponsor en Asics, Coöp, Rabobank, Stichting Dak en Ten Brinke Groep als medesponsoren opgeleverd. Ook werkt de Gemeente Oude IJsselstreek voortreffelijk mee. De website is door medewerkers van Kramp gemaakt. De fraaie flyers en posters zijn door diezelfde medewerkers ontworpen en met dank aan Drukkerij Loor gedrukt. Draaiboek versies volgen elkaar snel op, waarin oa beschreven staat dat er een aparte TopRun komt voor dames en heren. Zo is het mogelijk om van dichtbij mee te maken hoe atletiek van het hoogste niveau eruit ziet. Spanning gegarandeerd als de snelle mannen en vrouwen meerdere malen langs flitsen over de korte rondjes door het centrum van Varsseveld. Op een parcours dat officieel nagemeten is, een zekerheid die we ook de recreatielopers bieden op hun ronde. Een ronde die als extraatje heeft dat deze twee keer door de Kramphal gaat, spektakel verzekerd!
In en om het centrum van Varsseveld zal het bruisen van de activiteiten, want de terrassen zullen allen open zijn!
De bedrijvenloop staat behalve als een sportief samenzijn ook in het teken van het Goede Doel. De opbrengst van deze bedrijvenloop, waaraan overigens ook vrienden-/buurt-/sportclubs mee mogen doen komt in zijn geheel ten goede aan de Stichting Kanjers voor Kanjers.
Kanjers voor Kanjers steunt lokale projecten ten behoeve van het welzijn van het kind, bij voorkeur door middel van sport en spel.
 
Als je er nu nog niet bij bent op 10 september……….
 
Kijk dan nog even op www.kramprunvarsseveld.nl of www.stichtingkanjersvoorkanjers.nl en schrijf je alvast in.
 
Namens de organisatie van de Kramp Run Varsseveld
 
Gerrit Dijkslag
 V
oetbalcoach Guus Hiddink, wielrenner Robert Gesink en atleet Gert-Jan Wassink hebben in ieder geval één ding gemeen: ze zijn alle drie geboren en getogen in Varsseveld. De sportmannen tonen zich uitstekende ambassadeurs voor de Achterhoek in het algemeen en Varsseveld in het bijzonder!
Gert-Jan Wassink liep al enige tijd rond met plannen om in zijn geboortedorp een hardloopevenement op touw te zetten. In zijn sponsor Kramp vond hij al gauw een bondgenoot. In een later stadium kwamen daar de atletiekverenigingen AVA`70 uit Aalten en zijn eigen club ARGO uit Doetinchem bij. De organisatoren werkten achter de schermen de plannen verder uit en presenteerden onlangs het nieuws dat een nieuwe wedstrijd op de kalender kon worden gezet: DE KRAMPRUN.
De komende tijd zal er regelmatig informatie over dit evenement worden gepubliceerd.
Dit keer deel 3:


BERGETAPPE IN SERIE ZOMERAVONDLOPEN

AVA-atleten bikkelen op vuilnisbelt Winterswijk

Foto Mirande Jansen

Marco van Rijs en Marieke Prinsen in actie boven op de heuvel van de voormalige Vuilnisbelt
Onder tropische temperaturen werd de 9e zomeravondloop gehouden in Winterswijk.
Dit jaar was het parcours vernieuwd  en werd de voormalig vuilnisbelt heuvel nu anders beklommen. Veel atleten gebruiken deze loop als start van het nieuwe loop seizoen. ook dit jaar waren er Ava70 atleten op deze zware loop afgekomen
Op de 2,5Km afstand  moest de heuvel 1x beklommen worden, bij de 7km wedstrijd  liep het parcours  5 ronden  om en over de  stijle groene heuvel. Op diverse plaatsen langs het parcours werden de deelnemers aangemoedigd door toeschouwers die de wedstrijd prima konden volgen doordat het nieuwe parcours nu schuin naar boven over de heuvel liep.
Uitslagen
Website Archeus
Foto's Geert Wevers

Swiss Alpine Run (K78)Henrie Drenthel heeft deelgenomen aan de Swiss Alpine Run 2011
maar heeft in de haast die hij had vergeten de eindtijd in het verslag te vermelden, zijn eindtijd was: 12:03:33.


klik hier voor zijn volledige verslag.

AVA'70 heeft ontheffing voor de afzetting van de Bredevoortsestraatweg.
Er mag echter niet harder dan 30 km/h gereden worden.

Afgelopen zondag werden in Zwolle de Open Oost Nederlandse baankampioenschappen voor C en D junioren gehouden.

Zeven AVA70 jongens werden, op grond van hun eerder geleverde prestaties dit seizoen, ingeschreven en toegelaten.

Jamie Piek uit Aalten werd kampioen op het onderdeel kogelstoten.

Hij stootte een afstand van 11.17m
Daarmee verbeterde hij niet alleen zijn eigen pr maar ook het stokoude clubrecord dat dateerde uit 1993 en met 10.86m nog op naam van Tobias Maletz stond.

Naast de gouden medaille bij het kogelstoten won Jamie ook nog 2 zilveren medailles te weten op de 80m sprint en samen met Tim te Brake, Gertjan Bentert en Twan Wagenaar wonnen ze ook nog een zilveren medaille op de 80m sprint

Sportief wandelen op de Achterhoekse Wandel4daagse


Ook dit jaar hebben weer een aantal lopers van de sportief wandelgroep meegedaan aan de Achterhoekse Wandel4daagse. Tijdens de training op dinsdagmiddag hadden we dit al met elkaar afgesproken.
Op dinsdagmorgen 17 augustus namen we dan ook om 7.00 uur de trein al naar Doetinchem. Omdat we pas om 8.00 uur konden starten begonnen we eerst met een kop koffie in een eetcafé aan het Simonsplein. De route ging richting Laag Keppel, Hoog Keppel, Hummelo en via de Kruisbergse bossen weer terug naar het Simonsplein in Doetinchem. Bij de start was het nog droog maar toen we op een pad naast de Oude IJssel liepen begon het te regenen. Dit kon echter de sfeer niet bederven en we liepen vrolijk kletsend door. Bij de rustpauze even naar de wc, staande een broodje eten en direct weer door om de spieren goed in conditie te houden. Rond 12.00 uur waren we dan ook weer terug op het Simonsplein na 20 km wandelen.
De woensdagochtend toch maar een half uurtje langer in bed gebleven en daardoor direct gestart toen we op het Simonsplein aankwamen. Nu ging de route via de Kruisbergseweg richting Zelhem. In Zelhem werden we door diverse inwoners ontvangen met snoep, komkommers, zoutjes en stukjes meloen. Ook kregen we van de gemeente Bronkhorst een appel aangeboden. Net als de vorige dag veel mooie huizen en tuinen in het buitengebied en de bossen rond Doetinchem gezien. Het was weer erg gezellig en vooral Gerhard kletste ons de oren van het hoofd. De kilometers vlogen voorbij en na 4 uur wandelen stonden we weer op het Simonsplein.
Donderdagmorgen gingen we richting Kilder. De eerste pleisterplaats was bij de Olde Beth. Hier heb ik gebruik moeten maken van de EHBO post om een blaar te laten behandelen. Janette liep met mij iets achter op de rest en telefonisch hebben we hen in kennis gesteld van ons achterblijven. Adrie had die dag de pas er goed in en finishte om 11.30 uur al. Annie en Gerhard kwamen om 11.45 uur aan. Na een half uur oponthoud konden wij ook weer verder. Van de gemeente Montferland kregen we een heerlijk broodje aangeboden gevuld met room en kersen. De tocht van Kilder naar Braamt ging via het fietspad langs de grote weg. 2 jaar geleden liepen we hier nog een stuk door het bos, maar ik denk dat dit eruit is gehaald vanwege de regen. Het was een erg smal pad en waarschijnlijk was het nu te gevaarlijk. Wel jammer want ik vond toen dat je er een mooi uitzicht had. Via Braamt en Wijnbergen gingen we weer richting Doetinchem. De man en dochter van Janette wachten ons daar al op.
Op vrijdag was nog steeds iedereen present en in goede conditie. Het weer was mooi en van de sponsor Sensire kreeg iedereen een pet. Kwam meteen goed van pas want de zon scheen volop. Via Wijnbergen en de Warmseweg liepen we richting Etten. Onderweg zagen we de grote electrisiteitsmasten in de weilanden liggen en de kleinere noodmasten staan. In Etten was het op de rustplaats te druk om koffie te drinken, dus zijn we maar door gelopen. In Terborg was geen mens te zien maar in Gaanderen werden we door de ondernemersvereniging met de rode loper binnengehaald. We kregen daar koffie, thee of water aangeboden. Ook stond er een muzikant die de sfeer er inbracht met toepasselijke muziek. Er waren namelijk best veel wandelaars die zich al extra hadden uitgedost voor de intocht. Toen we vanuit Gaanderen richting de Wrange liepen werden we door Heidi en Ingrid verrast met kleurige Boa’s. Zo konden wij toch ook nog een beetje in stijl de intocht in Doetinchem maken. Bij het Graafschap Stadion kregen we van Wim Jentink ieder een zonnebloem. Nog een stuk door een nieuwbouwwijk van Doetinchem en daar stond in het centrum van Doetinchem de vrouw van Gerhard ons ook nog op te wachten met een zonnebloem. Zoals de gladiolen horen bij de Nijmeegse vierdaagse horen de zonnebloem bij de Achterhoekse. Na ontvangst van de medaille hebben we met z’n allen nog wat gedronken in het eetcafé dat we inmiddels maar tot onze stamkroeg gemaakt hadden.
We hebben allemaal genoten van de mooie routes en Gerhard vond zelfs dat we volgend jaar de 30km wel konden lopen. Ik hoop voor de organisatoren dat de deelname volgend jaar groter zal zijn want het zou toch jammer zijn als er geen Achterhoekse wandel4daagse meer zou zijn.

Een 5 tal AVA atleten hebben op zondagmorgen bij de Oosterburen een goed georganiseerde hardloopwedstrijd over 5km gelopen.
Heel Hamminkeln stond in het teken van deze wedstrijd.
Op de afstand hadden zich bijna 400 lopers (m/v) ingeschreven.

De beide AVA dames hebben in hun Leeftijdsklasse een goede prestatie neergezet. Katje Demkes 4e in een tijd van 22.56 en Ingrid van Zolingen werd tot haar eigen verrassing zelfs 2e in een tijd van 22.06

Bij de heren liepen 2 AVA atleten in het Algemeen klassement bij de top van het veld, Gerrit Dijkslag op de 4e plek in 17.53 en kort daarna Bjorn Demkes in 18.14, Henk Mengers werd in totaal 26e in 20.01, dit was goed voor de 1e plaatst bij het 50+ klassement.

Sportief Wandelen in de Achterhoek.

alt

vlnr: Adri Wevers,Irma Verwaaijen,Annie Westerveld,Gerhard de Witt en Janette Postma-BrethouwerEen aantal "Sportief Wandelaars" van Ava '70 hebben deelgenomen aan de achterhoekse wandelvierdaagse, onder de Lees meer... knop zitten nog een paar foto's.

De 12e provincie voor Gerrit Dijkslag

In het Friese plaatsje De Blesse heeft Gerrit Dijkslag een mijlpaal in zijn hardloopcarrière bereikt. Dijkslag heeft nu in alle Nederlandse provincies een hardloopwedstrijd gelopen.

Mark te Brake 9e op nationale C spelen

Mark te Brake is tijdens de Nationale C-spelen in het Olympisch stadion in Amsterdam negende geworden op de 1500 meter

Freddy Dekker sterkste loper in pittige eerste Daverijscrossloop
Door Benno Stevering

NIEUW-WEHL – Tussen het motorgeschal door werd zaterdagavond, nadat de stofwolken waren opgetrokken, de eerste Daverijscrossloop gehouden, een ware kuitenbijter. Het was Freddy Dekker uit

“AVA’70 START HARDLOPEN VOOR BEGINNERS”

Bent u het allang van plan,/ zet samen met ons de eerste stap!/
Hardlopen onder ervaren en enthousiaste begeleiding geeft een redelijke kans dat u binnen 10 weken op een verantwoorde wijze 5 km kunt lopen.
In deze 10 lessen staat de looptechniek en trainingsopbouw centraal.
Maandagavond 6 september om 19.00 uur, start een groep volwassenen bij het AVA’70 clubgebouw aan de Bredevoortsestraatweg 110a te Aalten. Kosten € 30- voor de gehele lesperiode.
Voor informatie en/of aanmelden, Bel Henk Mengers tel. 0543-477297 of Johan Assink tel. 0543-475667 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
alt                                                               
Hallo AVA mensen,

Het lijkt mij geweldig om dit jaar, in het kader van AVA- 40 jarig jubileum, mee te doen met een wagen aan de allegorische optocht tijdens het Volksfeest 2010.
Vind je het een uitdaging om samen met andere AVA leden, jeugdleden, ouders van jeugdleden, een wagen te realiseren?
Kom dan maandagavond 23-08-2010 om 20.00 uur naar de kantine!

tot dan!
Rolien Bosman
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ingrid van Zolingen wint zomeravondloop Aalten

Ingrid van Zolingen uit Aalten heeft in haar woonplaats de tien kilometer van de zomeravondloop op haar naam geschreven. Van Zolingen (46:04 min), die dit jaar al vele mooie prestaties heeft neergezet, was haar concurrentes ruim te snel af. Heidie Jentink uit Lichtenvoorde was ‘the best of the rest’. Jentink net als Van Zolingen lid van Ava’70 noteerde een tijd van 47:25 minuten. Gre Spieker uit Marienvelde was met een tijd 47:45 minuten de nummer drie. Jan-Albert Lantink uit Borne won in een tijd van 34:53 minuten de wedstrijd bij de mannen. De inmiddels 52-jarige atleet van atletiekvereniging MPM uit Hengelo vergiste zich nog bijna in een afslag maar zijn overwinning kwam niet meer in gevaar. Winterswijker Lars Duistermaat kwam knap als tweede over de finish. Hij bleef met een tijd van 36:04 minuten Ava’70 atleet Eric Demkes nog net voor. Demkes die aan een uitstekend seizoen bezig is passeerde de finishlijn na 36:22 minuten.

Op de zes kilometer was Gerben Schreurs uit Winterswijk ongenaakbaar. Vanaf de start kon geen enkele atleet het lid van AV Archeus partij bieden. Schreurs, die vorige week ook al de zomeravondloop in Winterswijk won, eiste in Aalten de overwinning op met een tijd van 19:58 minuten. Ava’70 atleet Björn Demkes werd ruim achter Schreurs tweede. Demkes kwam vermoeid over de streep na 21:49 minuten. Ex-ava’70 lid Nick Roks maakte het podium compleet. Roks volbracht zijn zes kilometer in een tijd van 22:36 minuten. Zeline de Boer was net als tijdens de Besselinkschansloop van twee weken geleden ook de sterkste in Aalten. De snelle atlete uit Vreden (Duitsland) kon met een tijd van 24:22 minuten Astrid van Velden (24:37 min) uit Hardenberg net voor blijven. Els Moorman (25:51 min) noteerde de derde tijd. Katja Demkes was met de vierde tijd het beste lid van Ava’70. Haar eindtijd was 27:57 minuten.

Familie Boekelder laat zich goed zien tijdens Zomeravondloop

Zowel Ruben als Esther Boekelder hebben in Aalten de overwinning op de zomeravondloop binnen gesleept. Ruben Boekelder moest alles geven om dit klaar te spelen, maar uiteindelijk bleek hij toch de beste. Lang liep de talentvolle atleet van Ava’70 gelijk op met Thijs Esselink uit Meddo. Tot op de laatste meter werd er gesprint maar uiteindelijk bleek de 10-jarige Boekelder net de sterkste. Hij won de twee kilometer in een prachtige tijd van 06:28 minuten. Esselink kwam met een tijd van 06:29 minuten één tel later over de eindstreep. Noah Woeltjes legde beslag op de derde plaats. De eindtijd voor de Aaltenaar was 06:39 minuten. De Duitse Lea Fleige claimde de overwinning bij de meisjes. Met een prima tijd bleef zij het zusje van Thijs Esselink Marijke nog net voor. Fleige kwam binnen na 06:58 minuten. Vijf tellen later passeerde Esselink (07:03 min) de finish. Nienke Weijenberg uit Winterswijk werd knap derde. Haar 07:27 minuten was ruim voldoende om de nummer vier achter zich te houden.

Esther Boekelder (03:59 min) is minstens net zo’n grote klasbak als haar oudere broer. Dit bewees ze andermaal weer tijdens de één kilometer van de zomeravondloop. Met een tijd van net onder de vier minuten op het niet geheel vlakke parcours, kon alleen Sanne Cornelissen uit Ulft enigszins in haar spoor blijven. De 9-jarige Cornelissen kwam over de meet in een tijd van 04:03 minuten. Ivette Spieker (04:46 min) uit Mariënvelde schaarde zich ook nog bij de eerste drie. Jan Willem Kobus was de aller snelste op de één kilometer. Kobus bleef met zijn 03:58 minuten Boekelder nog net voor. Het lijkt erop dat Kobus zich telkens meer aan het ontwikkelen is tot een erg goede hardloper. Dylan Spekschoor (04:23 min) uit Mariënvelde behaalde bij de jongens een knappe tweede plaats. De derde plaats ging knap naar Wesley van Rijs uit Bredevoort. Van Rijs was goed voor een tijd van 04:34 minuten.

Twee podium plaatsen in Winterswijk

Terwijl de zomervakantie in volle gang is, heeft Ava’70 van zich doen spreken tijdens de achtste editie van de zomeravondloop in Winterswijk. Gerrit Dijkslag die een week eerder nog de overwinning behaalde tijdens de door de Ava’70 georganiseerde Besselinkschansloop mocht in Winterswijk opnieuw het podium beklimmen. Alleen Gerben Schreurs van de organiserende vereniging AV Archeus was Dijkslag op het loodzware parcours de baas. Dijkslag volbracht zijn zes kilometer waar maar liefst vier keer een klimmetje van ruim 25 % gemiddeld moest worden bedwongen in een tijd van 23:32 minuten.
Rob Berkelder was ook voorin het deelnemersveld te vinden. Zijn tijd van 25:20 minuten was goed voor een zesde plaats. Denis Woeltjes net als boven genoemden lid van Ava’70 komt langzamerhand weer in zijn oude vorm. Met een tijd van 26:02 minuten maakte hij de top tien vol. Bij de dames was er een derde plaats voor Ingrid van Zolingen. De eindtijd van één van de snelste vrouwelijke leden van de Aaltense atletiekverenging was 30:46 minuten.

Voorafgaande aan de zomeravondloop heeft Intratuin Bredevoort, Willy Heinen voor de 3e keer een vierjarig contract afgesloten met AVA'70.
Beide partijen waren het er overeen dat de goede samenwerking een vervolg verdiende. Na ondertekening werd op de overeenkomst het glas geheven.


Gerrit Dijkslag wint voor vijfde maal Besselinkschansloop.

Op de schans in Lichtenvoorde heeft Ava’70 atleet Gerrit Dijkslag voor de vijfde maal de Besselinkschansloop op zijn naam geschreven. Dijkslag won deze loop die wordt georganiseerd door zijn eigen atletiekvereniging voor het eerste in 1992. Zijn laatste overwinning dateert alweer uit het jaar 2000. Hij moest voor deze overwinning afrekenen met zijn eeuwige rivaal Doné Nienhuis. Al in 1989 vochten de twee een mooi duel uit in de schans. Toen ging Nienhuis die ook in 1988 de wedstrijd won met de overwinning aan de haal. Na een mooi gevecht trok Dijkslag in deze zes kilometer lange wedstrijd aan het langste eind. Hij won de wedstrijd in een tijd van 20:47 minuten. Nienhuis finishte enkele tellen later in een tijd van 20:52 minuten. Ook de nummer drie in de wedstrijd kwam kort na Dijkslag over de streep. Dit was Rudi Spekschoor (21:01 min) uit Marienvelde. Bij de dames was het podium grotendeels Duits getint. Winnares van de wedstrijd werd Zerlinde de Boer uit het Duitse Vreden. Ze noteerde een snelle tijd van 24:14 minuten. Niet ver achter De Boer werd Miranda Domhof (24:44 min) uit Lievelde tweede. Net als vorig jaar ging de derde plaats naar de Duitse Marianne Spronk uit Goch. Spronk snelde in haar race naar een tijd van 25:10 minuten.

Geachte redacties,
 
 
Na 7,5 jaar stukjes schrijven is onderstaande waarschijnlijk mijn laatste bijdrage, of er moet morgen nog een nieuwtje binnenkomen, want per 1 september heb ik het toetsenbord overgedragen aan Erwin Wamelink.

De beroemde Franse Alp Alp d'Huez was op 15 augustus nu eens niet het domein van de wielrenners maar van hardlopers. Nadat in eerdere jaren enkele volwassen atleten van AVA'70 met succes, oa een


 
Zowel in Groenlo als in Emmen werden er op hetzelfde parcours een hardloopwedstrijd en een wielerkoers georganiseerd.
In Groenlo was het tijdens "Dwars door Grolle" Marco Schenk van de Peddelaars die de beste uitslag bij het wielrennen reed, terwijl Geert Wevers en Björn Demkes van AVA'70 er een spannende onderlinge hardloopstrijd van maakten op de 5km, waarbij Demkes in de eerste ronde het initiatief nam. Terwijl Wevers zich in de volgende ronden sterker voelde worden, viel Demkes juist verder terug. In de laatste meters wist Geert Wevers er nog een eindsprint uit te persen waardoor de klok mooi binnen de 19:00min stil bleef staan, dertiende in 18:50min. Björn Demkes kwam binnen op de 18de plaats in 19:18min. Na twee maal een vierde plaats behaald te hebben in de afgelopen wedstrijden werd Katja Demkes ditmaal vijfde in 21:36min.
 
In Emmen stond de "Gouden Pijl" op het programma, waarbij bij de wielrenners Aaltenaar Robert Gesink fraai tweede werd achter Andy Schleck, maar voor mannen als Albert Timmer, Tourwinnaar Alberto Contador en Frank Schleck. Bij de junioren reed Ivo Stronks een sterke wedstrijd, helaas reed er al snel een groep van vier renners weg, waardoor een vijfde plek het hoogst haalbare was. Bij het hardlopen verdedigde Gerrit Dijkslag namens AVA'70 de Aaltense eer op de 6,3km. Halverwege zakte Dijkslag wat terug, waardoor er niet meer dan een 17de plaats inzat, eindtijd 23:05min te midden van ruim 170 deelnemers.

Dennis Weijers loopt op sublieme wijze parcoursrecord in zomeravondloop Aalten
Door Benno Stevering
AALTEN – Doetinchemmer Dennis Weijers, lid van av Phoenix (Utrecht), verbeterde op sublieme wijze het parcoursrecord op de zes kilometer dinsdagavond tijdens de zomeravondloop te Aalten. Hij liep in een hoog tempo, eenzaam en alleen naar een eindtijd van 17.54 minuten. Marcel Wienholts uit Etten bezat het parcoursrecord van 19.30 minuten sinds 2005. Lisa te Molder uit Zieuwent van het Running Team Achterhoek noteerde een winnende tijd van 23.54 minuten en zette de Duitse Marianne Spronk uit Goch op een minuut achterstand. Argonaute Els Moorman uit Doetinchem werd derde in 25.59 minuten. Peter Weinans uit Gendringen won de eindspurt met twee tellen voorsprong op Stefan Scanu uit Lichtenvoorde en noteerde een tweede plek in 21.58 minuten. Weinans profiteerde van zijn tempotraining in de afgelopen periode. Het was echter Weijers naar wie alle aandacht toeging: ‘’Ik heb een lekker baanseizoen gedraaid. Op alle afstanden tussen de 800 en de 10.000 meter heb ik mijn persoonlijk record aangescherpt en ben nu in de vorm van mijn leven. Deze zomer heb ik drie weken op Lanzarote getraind.  In Aalten liep ik hier drie jaar geleden nog 18.27 minuten. Nu een halve minuut sneller. Dat onderschrijft wel mijn vorm van het moment. Ik mag tevreden zijn!’’ Onlangs werd Weijers nog zesde op de baan tijdens het NK 10 km met 30.03 minuten. Op 6 september heeft hij weer een piekmoment op de Tilburg ten Miles. In Tilburg wordt tevens het NK tien km op de weg gehouden waar Weijers sterke concurrenten waaronder Buttner en Marco Gielen tegen zal komen. Hij gokt op een plek bij de top tien. De tien kilometer in Aalten werd een prooi voor Hendrik-Jan Heijerman uit Utrecht in 33.12 minuten. Het sinds 1994 bestaande record van 32.31 minuten op naam van Patrick Temming van AVA’70 kwam niet in gevaar. Winnaar Heijerman na de wedstrijd:  ‘’Het is altijd weer prettig in de omgeving van de Achterhoek, mijn roots te zijn. Ik moet wel aan mijn tempohardheid werken en weer meer wedstrijden gaan lopen. Mijn werkzaamheden voor Globalsports waarbij ik in aanraking kom met topsporters, geven me wel veel voldoening, maar het is soms wel lastig om voor mezelf mijn training bij te houden. Daar kom ik in september meer aan toe.’’  Heijerman wil in ieder geval binnenkort nog de Montferlandrun, de zevenheuvelenloop en Egmond aan Zee meelopen. Voor de nummers twee tot en met vijf ging het na zes kilometer mis. Ze liepen net na het verste punt in de nabijheid van boerderij Eskes even verkeerd. Survivalrunner Martijn te Geershuis uit Geesteren die op dat moment tweede liep, kwam plots op de eerste plaats te liggen. Te Geershuis, die meer tempohardheid wil ontwikkelen, was sportief en liet zich vlak voor de finish op de baan nog passeren door Heijerman die gestaag doorliep, waardoor in ieder geval de verhoudingen wat betreft de eindklassering  juist waren. Erik Demkes uit Aalten was met een vierde plek de snelste van de organiserende vereniging AVA’70. Snelste vijftiger werd Wim Helmink uit Meddo met een tijd van 37.21 minuten op de zevende plek. Alinda Laar-Keen uit Winterswijk won bij de vrouwen in 49.08 minuten. Marieke Wiendels uit Aalten werd tweede in 53.48 minuten. Bij de jeugd was het Bram Wevers uit Aalten die de twee kilometer op zijn naam schreef in 6.50 minuten. Plaatsgenote Julia Roos noteerde 10.17 minuten.

Sterke winnaars met snelle tijden tijdens Zomeravondloop AVA’70

De Zomeravondloop in Aalten kende zowel op de 6 als op de 10km een winnaar van naam. Was het op de 10km Hendrik-Jan Heijerman die de zege greep, op de 6km liep Dennis Weijers zelfs een parcoursrecord. Dit record kwam na een solorace tot stand, omdat Weijers veel te sterk voor de concurrentie bleek. Geen wonder omdat Weijers, uitkomend voor atletiekvereniging Phoenix uit Utrecht,ook landelijk al aardig aan de weg begint te timmeren. Zo werd hij laatst zesde op de

Alle uitslagen van de Zomeravondloop 11-08-2009

Vierde plaats Katja Demkes

Een week voor de Zomeravondloop in Aalten stond een wedstrijd met dezelfde naam op en rond de voormalige vuilstortplaats in Winterswijk op het programma, georganiseerd door Archeus.
Door de combinatie van warm weer en een zwaar, lees heuvelachtig, parcours is de deelname hier altijd gering, want niet iedereen wil in de vakantie vier keer de vuilnisbelt oprennen. Toch was AVA'70 weer redelijk vertegenwoordigd. Bij de dames werd Katja Demkes vierde op de 6km. Demkes volgt op dit moment de opleiding voor politie agente, en heeft door de lange dagen op school minder tijd van trainen. Nu ze voor het eerst de straat op mag wil ze het tempowerk weer oppakken. Bij de heren kwam Geert Wevers niet verder dan een twaalfde plaats. Erwin Wamelink had het op de bult zichtbaar moeilijk, terwijl ook Henrie Drenthel wel eens makkelijker een wedstrijd heeft gelopen. Zoals enkele dagen later in het Duitse Monschau. Hier stond, hoe kan het ook anders, een heuvelachtige marathon op het programma. Ondanks dat dit Drenthel zijn 13de marathon was en zijn startnummer ook al 13 was ging het na behoren en kwam Drenthel, met zijn extra vakantiekilo's, binnen in 3.56uur, zowel het eerste als tweede deel werd afgelegd in 1.58uur.

Uitslag Zomeravondloop Winterswijk 6km dames: 4 - Katja Demkes 31:13, heren: 12 - Geert Wevers 26:10, 17 - Erwin Wamelink 27:16, 21 - Wim Rensink 27:37, 24 - Henrie Drenthel 28:26, 29 - Björn Demkes 29:13, 30 - Gerrit te Lindert 29:19, 34 - Tom Wevers 30:19

foto's

Vierde plaats Katja Demkes

Een week voor de Zomeravondloop in Aalten stond een wedstrijd met dezelfde naam op en rond de voormalige vuilstortplaats in Winterswijk op het programma, georganiseerd door Archeus.
Door de combinatie van warm weer en een zwaar, lees heuvelachtig, parcours is de deelname hier altijd gering, want niet iedereen wil in de vakantie vier keer de vuilnisbelt oprennen. Toch was AVA'70 weer redelijk vertegenwoordigd. Bij de dames werd Katja Demkes vierde op de 6km. Demkes volgt op dit moment de opleiding voor politie agente, en heeft door de lange dagen op school minder tijd van trainen. Nu ze voor het eerst de straat op mag wil ze het tempowerk weer oppakken. Bij de heren kwam Geert Wevers niet verder dan een twaalfde plaats. Erwin Wamelink had het op de bult zichtbaar moeilijk, terwijl ook Henrie Drenthel wel eens makkelijker een wedstrijd heeft gelopen. Zoals enkele dagen later in het Duitse Monschau. Hier stond, hoe kan het ook anders, een heuvelachtige marathon op het programma. Ondanks dat dit Drenthel zijn 13de marathon was en zijn startnummer ook al 13 was ging het na behoren en kwam Drenthel, met zijn extra vakantiekilo's, binnen in 3.56uur, zowel het eerste als tweede deel werd afgelegd in 1.58uur.

Uitslag Zomeravondloop Winterswijk 6km dames: 4 - Katja Demkes 31:13, heren: 12 - Geert Wevers 26:10, 17 - Erwin Wamelink 27:16, 21 - Wim Rensink 27:37, 24 - Henrie Drenthel 28:26, 29 - Björn Demkes 29:13, 30 - Gerrit te Lindert 29:19, 34 - Tom Wevers 30:19

foto's