Benno Stevering

Triatleet Lamers content met tweede plek achter Duitser Stoinck bij Dwars deur Grolle
GROENLO – De derde editie van Dwars deur Grolle leverde zondagmiddag een zege op voor Stefan Stoinck uit het Duitse Borken. Stefan die per fiets vanuit Borken in Groenlo arriveerde, liep de vijf kilometer lange stratenloop door Groenlo in een tijd van 16.29 minuten. Hij gaf aan normaliter iets sneller te lopen, maar toch uiterst tevreden te zijn met het eindresultaat. Gedurende de gehele wedstrijd liepen triatleet Eddie Lamers uit Groenlo die een thuiswedstrijd liep op kop. De strijd ging gelijk op. In de slotfase toonde echter de Duitser Stoinck over de langste adem te beschikken. Lamers had daags ervoor een kwart triatlon in Zevenaar gedaan en was daarom ook content met zijn tweede plek in Groenlo. Het verschil met de nummer 1 was slechts vier seconden. De derde plek werd opgeeist door Lars Duistermaat van Archeus uit Winterswijk. Duistermaat, net terug van een blessure, testte zich en liet de klokken stil staan op 17.19 minuten. De atleet uit Winterswijk was tevreden met zijn wedstrijd in Groenlo. Nicol Hofmann uit Groenlo, lid van de organiserende vereniging, was de rapste vrouw in haar eigen woonplaats met een eindtijd van 20.36 minuten. Heidi Jentink uit Lichtenvoorde finishte op enige achterstand in 21.50 minuten. Sandra Huntink uit Drempt naderde Jentink nog, maar werd uiteindelijk derde in 21.55 minuten. De derde editie van Dwars deur Grolle werd georganiseerd door lopersvereniging Groenlo in samenwerking met RTC Groenlo en RTC de Stofwolk.  Deze aflevering trok een totaal aantal deelnemers van 79, iets minder dan vorig jaar ,aldus woordvoerder voorzitter van de commissie Dwars deur Grolle, Nico Kok. Er werd gelopen over een afstand van vijf kilometer door de binnenstad van Groenlo tijdens het kermisweekend. De stratenloop maakte onderdeel uit van het sportspektakel van wielrennen en hardlopen op een stratenparcours dat liep via de Lievelderstraat, Lichtenvoordseweg, Groeneweg en de Winterswijkseweg.

De uitslagen van Dwars deur Grolle (21 augustus 2011): 5 kilometer Mannen: 1. Stefan Stoinck (Borken-Dld) 16.29 minuten, 2. Eddie Lamers (Groenlo) 16.33, 3. Lars Duistermaat (Winterswijk) 17.19. 5 kilometer Vrouwen: 1. Nicol Hofmann (Groenlo) 20.36 minuten, 2. Heidi Jentink (Lichtenvoorde) 21.50, 3. Sandra Huntink (Drempt) 21.55.

Complete Uitslag