Melle Schreurs loopt de 1km cross .

 

Na 3 loodzware etappes van de Boekeldercrosscompetitie is de strijd op de verschillende afstanden nog zeker niet beslist. Tuurlijk…. Er zijn zeker favorieten voor de titel op te noemen, maar zekerheidjes zijn het toch nog niet. Zo kregen de deelnemers zaterdag tijdens de 3e omloop te maken met een heuse strijd tegen de elementen. Regen en wind teisterde de atleten en met name de overvloed aan hemelwater, zorgde voor de nodige glibber- en glijpartijen. Menig sportieveling belandde op de knieën in de modder en de sporen waren bij de finish dan ook duidelijk zichtbaar.

Toch werd er op deze voorlaatste cross flink gas gegeven en mooie tijden genoteerd. Bij de allerjongste talenten kan de titel Ravi te Hennepe en Nina Ormel vrijwel niet meer ontgaan. Beide dravertjes zijn nauwelijks twee turven hoog en moeten elke editie over drie strobalen heen klauteren, die bijna groter zijn dan de koters zelf. Echte toppertjes zijn het, die telkens met een glimlach over de finish komen.

Bij het peloton van de 5 kilometer moeten we een diepe buiging maken voor 3 AVA-janen op leeftijd. Bij de Dames, categorie 60+, is Lenie Wamelink een hele constante factor en loopt in solide stijl haar ronde op het selectieve parcours. Dit gaat haar vrijwel zeker een verdiende podiumplek opleveren. Bij de Heren in dezelfde leeftijdscategorie komt 70`er Bert Klutman uit. De grijze eminentie kan zich elke keer weer opladen als geen ander en de ijzervreter is de trotse koploper in het voorlopige tussenklassement. Misschien verdient Leo Temming nog wel meer respect. De buitengewoon sympathieke atleet is de 80 inmiddels al ruim gepasseerd, maar flikt het nog om wekelijks net even wat sneller te zijn. Een prachtige prestatie uiteraard en wat een mooi voorbeeld is hij…

Ook op de 10 kilometer scoort een atleet op leeftijd een noemenswaardige prestatie. De altijd goedlachse 60-plusser Henk Bol staat na drie races fier aan kop en het moet al heel raar lopen, wil hij de titel niet in de wacht slepen.

Zaterdag wordt de Boekeldercross afgesloten met de grote finale en zullen de titels verdeeld gaan worden. Bekers, ereprijzen en fraaie herinneringen liggen er na afloop klaar voor de deelnemers. Nog een keer zullen de atleten gas gaan geven op het schitterende crossparcours in het Daalse land. De strijd in de hardlooparena gaat om 13.00 uur van start en mede door de uitstekende tijdregistratie kunnen de winnaars direct na de wedstrijd het podium gaan beklimmen!!

Foto,s Rob Jansen 1KM+2KM  en 5KM+10KM