Links AVA'70 lid Adinda Kleinrensink 

Zondag 23 juni jl. werd in het zonnige Vught het Open Nederlands kampioenschap Para-Atletiek voor gehandicapten gehouden. Nationale en internationale toppers waren aanwezig om, naast de strijd om de medailles, wedstrijdervaring op te doen of zich te kunnen kwalificeren voor de paralympische spelen in Parijs. Adinda Kleinrensink, lid van AVA`70, heeft op 3 onderdelen meegedaan: kogelstoten, speerwerpen en discuswerpen. Adinda heeft prachtige prestaties geleverd en 2x een zilveren medaille veroverd. Adinda komt uit in de klasse IPC 37, omdat zij een halfzijdige verlamming heeft. Omdat er bij kampioenschappen vaak te weinig atleten per afzonderlijke klasse zijn om een volwaardige wedstrijd te houden, worden bepaalde klassen samengevoegd.

De dag begon met speerwerpen. Met een afstand van 17,42 meter behaalde Adinda een mooie 2e plaats en zij hoefde alleen de Nederlandse paralympische atlete Noëlle Roorda voor te laten. Bij het kogelstoten werd Adinda 4e, achter Lara Baars (wereldrecordhouder en 3e plaats WK para atletiek) en 2 atleten van het Duits paralympisch team. Met alle pogingen boven de 6,5 meter zette zij een hele mooie reeks neer en als kers op de taart stootte zij de kogel naar een nieuw persoonlijk record met een afstand een van 6,78 meter.

De dag sloot zij af met discuswerpen. Ondanks de vermoeidheid door het hele korte programma met veel worpen en de warmte, wierp Adinda haar discus naar een mooie afstand van 16,91 meter en werd daarmee, achter de Duitse topatlete, 2e (en eerste Nederlandse). Zeer voldaan keerde Adinda huiswaarts met prima prestaties, 2 zilveren medailles en een tas vol ervaring!