Twee Bruggenloop is een sportieve zomerhit

Dik 400 deelnemers uit de hele regio en ver daarbuiten, prachtige weersomstandigheden en rijen dik publiek. Het was bij de laatste zomeretappe van AVA`70 weer een geweldige sportieve happening op het vakantiepark de twee Bruggen met ijzersterke prestaties en vooral heel veel hardloop- en wandelplezier.

Vanaf 18.00 uur gingen tientallen wandelaars van start voor een fraaie wandeltocht van iets meer dan 10 kilometer door het mooie buitengebied van Corle.

Om 19.00 uur was het de beurt aan de jongste talenten start voor hun run over 1000 meter op het vakantiepark. Het was dringen geblazen, maar eenmaal op pad ging een Aaltens trio er razendsnel vandoor. Cas Tolkamp was de allersnelste en won de wedstrijd in een prachtige tijd van 4,03 minuten. Noud Koskamp werd tweede en Vincent van Altena in bijna dezelfde tijd derde. Bij de meisjes was er een mooie 3e plaats voor Lizzy te Hennepe.

Een kwartiertje later was de start van de 2-kilometerwedstrijd en deze jongelingen moesten de ronde twee keer afleggen. Topfavoriet Lars Meinen deed wat er eigenlijk ook wel van hem verwacht werd in liep in een geweldige eindtijd van 5,40 minuten naar de overwinning. Trainingsmaatje Age Eindhoven moest verschrikkelijk diep gaan, maar sleepte wel de tweede plaats uit het vuur. Fiep Meinen wist bij de meisjes ook een uitstekende prestatie neer te zetten en pakte het zilver in de snelle tijd van 7,03 minuten.

De deelnemers aan de 1 en 2 kilometerwedstrijd ontvingen bij de finish niet alleen een mooie medaille, maar ook nog eens een lekker ijsje, aangeboden door het vakantiepark de Twee Bruggen.

Een prachtig deelnemersveld van in totaal 320 lopers stond om 19.45 uur klaar voor vertrek voor hun sportieve avontuur over 6 of 10 kilometer. Razendsnelle regiotoppers en veel, heel veel recreanten gingen gebroederlijk van start en trokken in een lint over het vakantiepark in de richting van de Slingeplas. Bij de 6 kilometer ontstond een mooie kopgroep, waarbij uiteindelijk een eindsprint het jonge AVA`70-talent Tijn Piest een schitterende 2e plek opleverde. Over jonge talenten gesproken. Junior Lobke Hendriksen scoorde bij de Dames een geweldige tweede plaats in de snelle tijd van 22,53 minuten. Annemarie Arentsen pakte de derde plek en was daar terecht  blij mee. De sportievelingen aan de race over 10 kilometer moesten een pittige lus door het Klooster afleggen, maar dat betekende zeker niet dat er geen snelle tijden gelopen werden. Sterker nog, maar liefst 25 lopers lukte het om onder de 40 minuten te blijven. Bij de Heren moest Stef Grotenhuis, met de finish in zicht nog vol aan de bak, maar de eindsprint leverde hem wel de tweede plaats op. Bij de Dames was het Lisa te Molder die op fraaie wijze de tweede plaats voor zich opeiste, terwijl het brons voor Ineke Graven was.

In de finishstraat druppelden de lopers aan de 6 en 10 kilometer binnen en aan de gezichten was duidelijk te zien, dat er een flinke inspanning geleverd was. Met de medaille om de nek en een beker fris water in de hand werd de prestatie en het verloop van de wedstrijd nog even besproken met loopvrienden of clubmaatjes.

Nieuw bij deze editie van de twee Bruggenloop was de deelname van een aantal framerunners, zowel bij de 2 als ook bij de 6 kilometer. Deze sportievelingen, die zich voortbewegen met een loopfiets, vanwege een lichamelijke beperking, lieten zich van hun beste kant zien en konden rekenen op het applaus van de toeschouwers voor hun geleverde prestatie.

De organisatie keek na afloop bijzonder tevreden terug op de 11e editie van de Twee Bruggenloop, die mede door de tomeloze inzet van vele tientallen vrijwilligers een uitstekend verloop kende! 

Klik op de link voor de foto's van Rob Jansen:   1 en 2 kilometer   6 en 10 kilometer

s