Het inmiddels al een hele mooie traditie, waar enorm naar uit gekeken wordt. Het laatste weekend van de schoolvakantie verblijven de junioren van AVA`70 een weekend in Texel en genieten van een druk programma. Dit keer vertrokken de 40 enthousiaste jeugdleden op vrijdag 16 augustus met de bus voor hun jaarlijkse uitje in groepsaccommodatie “de Zwaluwhof.” De organisatie had weer een mooi aantal activiteiten voor de groep gepland. 

Na de voorspoedig verlopen busreis was het tijd voor het inkwartieren, de kamers verdelen en meer van dit soort noodzakelijke karweitjes. Na het eten vertrok de club voor een gezamenlijke strandwandeling, waar het genieten was van het rulle zand, de golven en de wind. De zaterdag werd optimaal sportief ingevuld met een hardlooptraining en een fietstocht naar de wereldberoemde vuurtoren van Texel. Beide activiteiten hadden gemeen, dat de duinen veelal het tempo bepaalden en dat menigeen toch wel wat dieper moest gaan dan verwacht. 

`s Avonds werd er volop genoten van de barbecue en het kampvuur en het bleef nog enige tijd lichtelijk rumoerig op het terrein. Na een betrekkelijk korte nacht was de laatste dag al weer aangebroken. Een aantal fanatiekelingen ging op deze zonnige zondag nog op pad voor een duurloop. Nadien ging de hele groep richting het strand om te chillen en sommigen lieten zich uitdagen door het zeewater. Daarna volgde het minst leuke gedeelte van het weekend, namelijk het opruimen van de spullen, het pakken van de koffers en de terugreis. Moe, maar met een geweldige ervaring in de bagage arriveerde het gezelschap rond een uurtje of 10 weer op de thuisbasis.

Het jaarlijkse feestje op Texel zorgde voor blijde gezichten bij de AVA`70-junioren en het weekend heeft ook zeker nog de nodige “nagenietmomenten” opgeleverd!