Voorzitter Dave Posthumus maakt nog even snel een Selfie..

Dinsdag 25 augustus vond de vierde editie plaats van de Twee Bruggenloop. Honderden atleten en atletes uit de hele regio waren op dit doordeweekse hardloopevenement afgekomen en bij de start- en finishlocatie op het vakantiepark was het dan ook een drukte van belang. Net voor het begin van de wedstrijd begon het zachtjes te regenen, maar dit kon de sportievelingen er zeker niet van weerhouden om prachtige prestaties neer te zetten. 

Om zeven uur was het de beurt aan de mascottes van de Twee Bruggen, Bart, Babs en Klara de koe, om het startschot te geven van de wedstrijd over 1000 meter. De kids liepen twee rondjes over het vakantiepark en de toeschouwers waren getuigen van een spannende wedstrijd, die bij de jongens werd gewonnen door AVA`70-youngster Sven Meinen, die clubgenoot Tim Weijers precies 1 seconde voor bleef. Ook talentjes van de organiserende vereniging op het podium bij de meisjes, waar Sam Bluiminck 1e werd, gevolgd door Flore Posthumus.
Hierna was het de beurt aan de oudere jeugd voor hun race over 2 kilometer. De 4 ronden vormden bij de jongens voor een spannend duel tussen Bjorn Rossel en Mees Prinsen, beide van AVA`70. Rossel bleek uiteindelijk net iets sneller en bekom de hoogste trede van het podium. Bij de meisjes was het Floor Huls, die een prima wedstrijd liep en een derde plek veroverde.

Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van AVA`70-lid Jan Wevers, was het directeur van de Twee Bruggen, Hendrik-Jan Mensink, die het startschot loste en daarmee het enorme peloton deelnemers aan de 6- en 10 kilometerwedstrijd in beweging zette.
Bij de 6 kilometer was voor aanvang al een bijzonderheid duidelijk, want het aantal Dames, bleek groter dan het aantal Heren. Het publiek zag het lange lint aan zich voorbij trekken en Bob te Lindert nam al snel het initiatief in handen en liep langzaam weg bij de concurrentie. Het parcoursrecord van AVA`70-lid Mark te Brake kwam niet in gevaar, maar de Nederlands kampioen, liep desondanks een uitstekende wedstrijd en finishte in een tijd van 20,17 minuten. Gerrit Dijkslag van AVA toonde zijn goede vorm en kwam als derde loper over de meet. Lisa te Molder verkeert momenteel in bloedvorm en liet dat ook bij de Twee Bruggenloop zien. Ze liep al snel weg bij de overige Dames en liep solo naar een uitstekende eindtijd van 22,56 minuten.

De wedstrijd over 10 kilometer was voor het eerst in het programma opgenomen en de belangstelling hiervoor was groot. Erwin Wamelink van AVA`70 klokte een tijd van net onder de 40 minuten en was daarmee de best geklasseerde deelnemer van de organiserende vereniging. Een prima wedstrijd ook bij de Dames, waar snel werd gelopen en Gerdy Hoornenborg de derde tijd klokte in 46,25 minuten.

Ondanks het feit, dat het weer wat tegenzat, kijkt de organisatie met grote tevredenheid terug op deze 4e editie van de Twee Bruggenloop. Vele vrijwilligers van AVA`70 hebben de wedstrijd in goede banen geleid, speaker Harry Striekwold verzorgde een uitstekende presentatie en er werden veel, heel veel persoonlijke records gelopen. Dit zorgde voor een goede stemming bij de finishlocatie. De Twee Bruggenloop heeft bewezen een prima sportieve trekpleister te zijn, waar sfeer en prestaties hand in hand gaan!
 
Uitslagen    Foto's Geert Wevers

De laatste zomeravondloop, de GUV-Run, vindt plaats op dinsdag 15 september a.s. Deze wedstrijd werd eerder geannuleerd i.v.m. de hoge zomerse temperaturen.

Programma:

19.00 uur: 1 kilometer
19.10 uur: 2 kilometer
19.30 uur: 5 kilometer 

Meer informatie over deze wedstrijd volgt op de site: www.ava70.nl