Door Frank Roos
Op dinsdag 20 augustus a.s. vindt de tweede editie van de Twee Bruggenloop plaats. De wedstrijd wordt georganiseerd door AVA`70 i.s.m. Vakantiepark De Twee Bruggen en vormt de afsluiting van de serie Zomeravondlopen. Vorig jaar kende de run de primeur en mocht zich verheugen in een bijzonder groot deelnemersveld, bestaande uit regionale atleten en atletes, maar daarnaast ook een flink aantal vakantiegangers. 

Het sportieve evenement start 20 augustus met een wandeltocht van ongeveer 8 kilometer door het prachtige buitengebied van Bredevoort, Miste en Corle. Tussen 18.00 uur en 18.30 uur kunnen de deelnemers starten bij Restaurant “de Schoppe” van Vakantiepark De Twee Bruggen.

Om 19.00 uur begint het hardloopprogramma met de 1 kilometerloop voor jongens en meisjes tot en met 9 jaar. Het parcours voor deze allerjongsten talenten gaat over het vakantiepark, dus zal er onderweg veel publiek staan om de deelnemertjes aan te moedigen.

Om 19.15 uur is het de beurt aan de oudere jeugd tot en met 15 jaar, voor hun wedstrijd over 2 kilometer. Ook zij zullen over het terrein hun meters afleggen en de vorige editie heeft duidelijk gemaakt, dat deze groep al een flink tempo aan de dag kan leggen.

Het startschot voor het peloton deelnemers aan de wedstrijd over 6 kilometer zal om 19.45 uur klinken. Gelijk na het vertrek zal het lange lint atleten en atletes het Vakantiepark verlaten en via zand- en bospaden in de richting van Bredevoort lopen. Het parcours gaat vervolgens om recreatiegebied de Slingeplas heen en daarna weer op weg naar de Twee Bruggen, waar de laatste kilometer over het Vakantiepark zal worden gelopen. De finishstreep is getrokken in de nabijheid van Restaurant “de Schoppe”, waar de deelnemers het applaus van het publiek in ontvangst kunnen nemen. Daarnaast zal ook de spreekstalmeester, Henk Borgmeijer de binnenkomende atleten en atletes op zijn bekende en bijzonder enthousiaste wijze begroeten.

Voor alle deelnemers is er bij binnenkomst een fraaie medaille en daarnaast zijn er prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 per categorie.

Voorinschrijving voor de Twee Bruggenloop is vanaf heden mogelijk via de site: www.ava70.nl. Speciaal voor deze wedstrijd is er een eigen blok gemaakt op de site met allerlei informatie over het evenement. In verband met de te verwachten drukte en de tijdige verwerking van de gegevens,
verzoekt de organisatie deelnemers, om gebruik te maken van de mogelijkheid van voorinschrijving.

Op de wedstrijddag is inschrijving ter plekke mogelijk vanaf 17.00 uur, tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd.

De inschrijfkosten bedragen voor wandelaars en deelnemers aan de 1 en 2 kilometer € 2,50 terwijl de lopers en loopsters aan de 6 kilometer € 4,00 betalen. 

Op dinsdag 13 augustus a.s. is er de mogelijkheid om het parcours van de Twee Bruggenloop te gaan verkennen. Onder leiding van Geert Wevers van AVA`70, zal er een trainingsronde (6 kilometer) worden gelopen. Iedereen die belangstelling heeft om hieraan deel te nemen, kan zich om 19.00 uur melden bij de receptie van het Vakantiepark.