Anita Hoornenborg en Nicola Piepers 

Vele jaren was Dirk ter Maat het gezicht van de tak “Sportief wandelen” bij AVA`70 en heeft vele honderden tochten in de omgeving begeleiding gegeven aan de groep wandelaars. Sinds januari van dit jaar is het wandelstokje overgenomen door een duo, namelijk Anita Hoornenborg en Nicola Piepers. AVA`70 is uiteraard blij dat het tweetal bereid is gevonden om de trainingen van Dirk ter Maat over te nemen.

Anita wandelde al veel in de vrije tijd en wilde dit best wel gaan combineren met het voeren van gezellige gesprekken. Daarom meldde ze zich aan bij AVA`70 waar ze als begeleider van de groep “Sportief Wandelen” op de dinsdagmiddag op pad gaat. Het wandelen wordt afgewisseld met tempowisselingen en spierversterkende oefeningen. Zeker een belangrijk onderdeel vormt na afloop het koffiemomentje in het clubhuis. In de toekomst wil Anita graag het diploma wandeltrainer gaan halen.

Nicola Piepers is afkomstig uit Dinxperlo en is altijd bezig geweest met sport gerelateerde activiteiten. Ze neemt bij AVA`70 de maandagavondtrainingen voor haar rekening, die bestaan uit 1,5 uur Powerwalking. Het is een vorm van wandelen in een stevig tempo, waarbij je hartslag (flink) omhoog gaat, maar je nog wel comfortabel kunt blijven ademen. Powerwalken kan helpen om de gezondheid te verbeteren, gewichtsverlies bevorderen, bloeddrukverlagend en een betere balans te krijgen van de spijsvertering. Elke training start met een warming up, gevolgd door het wandelen op tempo, waarbij er onderweg de diverse spierversterkende oefeningen worden gedaan. De training wordt afgesloten met de cooling-down in het krachthonk of lekker in de buitenlucht.  Het powerwalken en ook het sportief wandelen is zeer geschikt voor hardlopers die even pas op de plaats moeten maken i.v.m. een blessure of als aanvulling op de reguliere hardlooptraining.

Anita en Nicola vormen een “super- match”, zoals ze zelf aangeven en zijn ook met heel veel enthousiasme aan de slag gegaan. Mogelijk dat het duo zich in de toekomst ook nog gaat richten op andere doelgroepen. Hierbij kan dan gedacht worden aan mensen met diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten. In dat geval zal er ook extra expertise worden ingeschakeld om hier op een goede en verantwoorde manier begeleiding aan te geven.

Uiteraard is men bij AVA`70 erg blij met de inbreng van het nieuwe trainersduo, die het sportief wandelen en het powerwalken een nieuwe impuls hebben gegeven!