AVA`70 VERLIEST MET JAN WEVERS EEN GROOT SPORTMAN

 

Op vrijdag 14 augustus is AVA`70-lid Jan Wevers overleden. Hoewel hij al enige tijd ernstig ziek was, komt zijn overlijden toch als een grote schok. 

Zondag 22 maart jl. liep Jan Wevers een van zijn laatste wedstijden, de halve marathon van Venlo. Hij liep een uitstekende tijd van 1 uur, 35 minuten en 38 seconden en daar zou menigeen dolblij mee zijn. Jan gaf na afloop aan, dat meer er gewoonweg niet in zat. Hij kende een gebrekkige voorbereiding, dus te weinig trainingskilometers. Zijn werk op de boerderij kostte de nodige tijd en ook het lichaam haperde nog wel eens. “Maar, ja, ik had miej an emeld , dus ik wol d`r ut beste van maken… moar an ut ende ha`k de brandstof helemoal op,” zo liet Jan op de terugreis in de bus weten. Het waren karakteristieke woorden van het AVA`70-lid, die alles zo heerlijk nuchter kon bekijken. Wevers moest het niet zozeer van zijn talent hebben, maar vooral van het harde werken. Dat je daarmee uitstekende prestaties kunt behalen, bewees hij keer op keer. Marathons lopen net boven de drie uur… Jan presteerde het en de prestatie is des te groter als je weet, dat hij deze prestaties leverde met een donornier. Een persoonlijk record op de 5 kilometer van 16,55 minuten…daar kun je echt wel mee thuiskomen. De laatste jaren zocht Jan Wevers zijn uitdaging naast de reguliere wedstrijden ook in de trails. Lekker ploeteren in de vrije natuur was hem op het lijf geschreven. 

Helaas liet dat lijf hem toch weer in de steek. In het voorjaar werd duidelijk dat Jan Wevers ongeneeslijk ziek was en niet lang meer te leven had. Zo goed en zo kwaad als het ging, probeerde Jan op positieve wijze met deze zware tegenslag om te gaan. De laatste week ging de gezondheid van onze clubgenoot hard achteruit en vrijdagavond is hij ingeslapen. 

AVA`70 verliest met Jan Wevers een groot sportman, een hardwerkende trainingsmaat, maar bovenal een fijn mens. 

We wensen Ria, de kinderen en verdere familie heel veel sterkte toe, om dit grote verlies te verwerken. 

Bestuur en leden AVA`70