Afgelopen zaterdag was het zover. Het officiële startschot voor een nieuwe serie jeugdtrainingen werd niet gelost, maar als het zonnige weer de voorbode is voor het komende seizoen, dan hebben we dik mazzel.

Mijmerend vanuit de uitkijktoren kon je met een beetje verbeeldingskracht de Oostenrijkse bergen nog zien. Of althans dat hoopte je dan. Tot je weer bij zinnen kwam, want onder de uitkijktoren stonden ruim 100 jeugdleden te wachten op hun eerste jeugdtraining na een prachtige zomervakantie.

De moeder van Noor Fukkink heeft mooi plaatjes geschoten, kun je nog ff nagenieten.

Een warming-up en daarna het bosspel. Het oorlogszuchtige vlaggenroof-spel. Snelheid en strategisch denken kunnen handig zijn, maar zijn niet essentieel voor dit spel. Gewoon domweg door bramenstruiken rennen, gevloerd worden door boomstronken en je hamstrings aan risico’s onderwerpen is meer het echte werk.

Los van het feit dat er wel wat vals spel gespeeld werd…. Ja, ja… op Russische wijze werd de grens wel eens verlegd en verliet een illegaal zonder toestemming de gevangenis. Anyway…het was schitterend. Temeer omdat het niet-lintjesteam het spel gewonnen heeft. Zij hadden als eersten de vlag te pakken. Illegaal verstopt onder een boomstronk. Een tweede spel kon niet afgemaakt worden, want de ouders stonden alweer te wachten met overheerlijke appeltaartjes, warme cakes, hotelcakes, browniekoek en meer van dat lekkers. Bedankt nog daarvoor namens alle jeugdtrainers.

Want dat geweldige team van jeugdtrainers staat er weer helemaal klaar voor. Een aardige verantwoordelijkheid rust op hun brede schouders. Namelijk sportieve, gezonde, uitdagende, humoristische, conditie-opbouwende, trainingen verzorgen van een hoogstaand technisch-atletisch-niveau. We gaan dat doen op de baan en deze winter weer in de zaal. Op de dinsdagen, woensdagen, donderdagen en zaterdagen.  Ook Rolien Bosman (onze ouder-contactpersoon is er klaar voor) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Daarnaast zullen we nog wel weer wat loopjes in de regio bijwonen en natuurlijk de finale (in september) van de Athletics Champs competitie en de stedenwedstrijden (junioren).

Van een paar trainers gaan we afscheid nemen. Mirjam, Lieke en Anouk zullen (deels) hun trainerscapaciteiten stoppen. Meiden bedankt voor jullie hulp en binnenkort zullen we echt afscheid nemen bij de familie Wamelink.

Beste jeugdleden, we zien jullie graag allemaal weer massaal op de AVA-basis verschijnen. Wij zijn er met z’n allen klaar voor!

Foto's van Noor Fukking