Het grote peloton vrijwilligers waar AVA`70 uit kan putten, verrichtte in de 1e week van juni een huzarenstukje. In een tijdsbestek van nauwelijks 4 dagen stonden er immers 2 grote wedstrijden op de kalender.

Op zaterdag 1 juni was het om half 9 in de ochtend al gezellig druk op de Markt. De eerste vrijwilligers meldden zich en stonden klaar om de handen weer flink uit de mouwen te steken. De uitdaging was groot, want het centrum van Aalten moest in een aantal uren omgetoverd worden tot een heuse hardlooparena. De GTM-loop is een populaire wedstrijd en er hadden zich al een record aantal deelnemers ingeschreven voor deze 22e editie. In sneltreinvaart werden de honderden dranghekken op hun plek gezet en volgehangen met spandoeken van de sponsoren. Ja, geen wedstrijd is mogelijk zonder financiële en materiele ondersteuning van tientallen bedrijven. Vervolgens werd de finishboog geplaatst en langzaam maar zeker kreeg het prachtige hardloopparcours in het hartje van het dorp gestalte. Overal liepen vrijwilligers rond en iedereen kende zijn opdracht. Passerende dorpsgenoten spraken hun grote waardering uit voor de geweldige inzet van de AVA-janen. Inmiddels werd ook het secretariaat ingericht en ook hier was een strakke organisatie zichtbaar en de dames hadden er zin in. Logisch natuurlijk, want de honderden deelnemers die langs zouden komen, zorgen altijd weer voor veel sfeer en gezellige drukte.

Rond een uurtje of 3 begon het op de Markt al voller te lopen met atleten en jeugdige dravertjes. De spanning begon ook bij de organisatie wat toe te nemen al was dit eigenlijk overbodig, want alles liep eigenlijk voortreffelijk. Iedereen was er, de medailles en bekers werden klaargezet, terwijl het podium nog vlot even een poetsbeurtje kreeg. Ook in de finishstraat waren al verschillende vrijwilligers in de weer, want na de wedstrijd staat er ook nog het een en ander te gebeuren. De eerste wedstrijd stond even voor half 5 op het punt van beginnen, toen ook de diverse verkeersregelaars het sein op groen gaven, dus kon het prachtige hardloopfeest van start gaan. Over de wedstrijden kunnen we kort zijn: voortreffelijke prestaties, schitterende winnaars op het podium en veel, heel veel lachende gezichten na de finish. Van deelnemers, maar ook zeker van de vrijwilligers, die hiermee loon naar werken kregen!!!!

Nadat de laatste atleet de finish was gepasseerd en de huldigingen hadden plaatsgevonden, begon het opruimen en ook dit is natuurlijk weer een flinke operatie. Echter i.p.v. 50 vrijwilligers stonden er nu wel een stuk of 70 klaar om de organisatie terzijde te staan. Het mooie was, dat het niet alleen eigenleden, maar ook sympathisanten, die de handen eens flink uit de mouwen staken. In een razend tempo werd de hardlooparena ontmanteld en het centrum van Aalten weer teruggebracht in de oude staat. De clubhelden lieten zich werkelijk van hun allerbeste kant zien en dat wekte veel bewondering van de aanwezigen op de bomvolle terrassen. In exact 1 uur en 8 minuten was de megaklus geklaard….. hoe mooi is dat?? 

Nauwelijks 4 dagen later stond de volgende wedstrijd van AVA`70 al op de hardloopkalender, namelijk de Alfa Grachtenloop. Het hele circus werd derhalve weer opgebouwd in het vestingstadje in en rond het Grachthuys. Wederom werden er tientallen vrijwilligers ingeschakeld om de nodige hand- en spandiensten te verrichten. En ja hoor…. ze waren er weer in grote getale! De pensionado gingen al vroeg in de ochtend aan het werk om het parcours op te bouwen en in de loop van de dag werd de groep clubhelden groter en groter. Met inzet van velen werd ook de eerste Zomeravondloop van 2024 in het sfeervolle Bredevoort een geweldig succes met een deelname van 400 atleten, afkomstig uit de hele regio. De vrijwilligers van AVA`70 hebben zich tijdens de GTM-Loop en de Grachtenloop begin juni op alle fronten van hun allerbeste kant laten zien. Namens de 1468 atleten aan de wedstrijden voor deze Clubhelden een hele diepe buiging!