Update: 22 aug Filmpje toegevoegd!

Voetbalcoach Guus Hiddink, wielrenner Robert Gesink en atleet Gert-Jan Wassink hebben in ieder geval één ding gemeen: ze zijn alle drie geboren en getogen in Varsseveld. De sportmannen tonen zich uitstekende ambassadeurs voor de Achterhoek in het algemeen en Varsseveld in het bijzonder!

Gert-Jan Wassink liep al enige tijd rond met plannen om in zijn geboortedorp een hardloopevenement op touw te zetten. In zijn sponsor Kramp vond hij al gauw een bondgenoot. In een later stadium kwamen daar de atletiekverenigingen AVA`70 uit Aalten en zijn eigen club ARGO uit Doetinchem bij. De organisatoren werkten achter de schermen de plannen verder uit en presenteerden onlangs het nieuws dat een nieuwe wedstrijd op de kalender kon worden gezet: DE KRAMPRUN.
De komende tijd zal er regelmatig informatie over dit evenement worden gepubliceerd.
Dit keer deel 5:


  
“KRAMP RUN ON PROMO TOUR”
 
Het spontane initiatief van enkele AVA`70-commissieleden van de Kramp Run, om deel te gaan nemen aan de optocht tijdens het Volksfeest in Varsseveld, werd op zaterdag 20 augustus daadwerkelijk een feit. In zeer kort tijdsbestek werd, mede door de hulp van verschillende sponsors, op creatieve wijze de Kramp Run-promokaravaan uit de grond gestampt. Voorop een auto van hoofdsponsor Kramp, gevolgd door een auto van Kanjers voor Kanjers en aanhanger, met daarop een loopband, waarop atleet Gert-Jan Wassink  de route van de optocht hardlopend zou afleggen. De colonne werd afgesloten met een fraaie volgauto van Kanjers voor Kanjers, de stichting die is uitgekozen om een deel van de opbrengst van het loopevenement te ontvangen. Het geheel was “aangekleed” met sponsordoeken, een tijdklok en atleten van AVA`70, die aan de toeschouwers flyers uitdeelden en de toeschouwers warm moesten maken voor de Kramp Run. Maar lopers en techniek gaat niet altijd samen, zo bleek al snel. De stroomaggregaat werkte niet goed, waardoor de loopband staakte en Gert-Jan werkeloos zou moeten toezien. Maar het mankement bleek uiteindelijk slechts even voor lichte paniek te zorgen. De Varsseveldse atleet besloot zijn kilometers dan maar rondom de promo-auto`s te gaan maken en dit bleek een absolute voltreffer te zijn! Het publiek wist het gedraaf op waarde in te schatten en reageerde zeer enthousiast op de inspanningen van hun dorpsgenoot. Het AVA`70-promotieteam reikte vele honderden folders uit, deed uitleg over de wedstrijd, gaf advies over de te leveren trainingsarbeid en bracht het publiek in extase als Gert-Jan weer voorbij kwam rennen.
Na afloop van de tour door het dorp overheerste een zeer positief gevoel en de prettige gedachte, dat de Varsseveldse bevolking (bijna) klaar is voor de Kramp Run. Potentiële lopers en loopsters hebben hun deelname mondeling toegezegd en anderen gaven te kennen, om te komen kijken naar de wedstrijd op 10 september a.s.
Het belooft dan ook tijdens de Kramp Run een gezellig en sfeervol loopfestijn te worden!

Klik hier voor meer foto's
 
NIEUWSGIERIG GEWORDEN?