Grote deelname voor de Freundschaftslauf.

Na enkele jaren van gedwongen afwezigheid, stond de Freundschaftslauf eindelijk weer op de kalender. Hardlopers van AVA`70 en het Duitse ASV Ellerwick werken gezamenlijk een trainingsloop af en dit gebeurde nu voor de 7e keer. Deze editie tekende AVA`70 voor de organisatie en even voor 09.00 uur stonden dik 30 atleten klaar voor vertrek. Na het welkomstwoord van chef d`organisation Geert Wevers werd er eerst een groepsfoto gemaakt, waarna het peloton de klokjes aanzette en vertrok. De weersomstandigheden waren meer dan voortreffelijk op deze mooie oktoberochtend en er was een prachtige ronde uitgezet in de richting van de Haart. Bij kasteel `t Walfort hingen er fraaie mistflarden boven de weilanden en de vogels begeleidden de sportievelingen met vrolijk gefluit. Het lange lint hardlopers slingerde zich door de bossen en over de zandpaden. Het drukke gepraat onderweg maakte duidelijk, dat iedereen het uitstekend naar de zin had.

Peter Kroesen, de notenbaron uit Dinxperlo, had deze ochtend een dubbelrol. Hij was immers de begeleider op de fiets en moest onderweg ook nog meermalen afstappen om sfeerbeelden vast te leggen. De altijd goedlachse vent heeft voor hetere vuren gestaan en vervulde zijn rol met verve. Halverwege werd er gestopt bij de idyllische boerderij Beestman, waar de groep gesplitst werden ieder kon kiezen voor een tempo dat als aangenaam zou worden ervaren. Tussen de landerijen door, daalden beide groepen af richting de thuishaven, maar er moest eerst nog wel een mooie omtrekkende lus worden gelopen. Bij AVA`70 aangekomen, stond er bij de meesten toch maar mooi 14 kilometer op de teller en het zonnige weer zorgde voor lachende gezichten.

Volgens de traditie wordt de Freundschaftslauf altijd besloten met een gezamenlijke brunch en alleskunner Peter Kroesen had besloten om hiervoor te fungeren als sponsor. Als dank voor deze gulle geste mocht hij een ovationeel applaus in ontvangst nemen. Dit heeft hij overigens liever niet, zo weten insiders, maar dit terzijde. De warme waardering zul je toch op de een of andere manier moeten laten blijken. Het buffetkende naast de ovenheerlijke Kaiserbrötchen diverse soorten kaas en vleeswaren en er werd volop genoten van alle lekkernijen. Kop koffie of thee erbij….. je kunt de zondagmorgen slechter afsluiten. Met een Freundschaftliche Begrüßung  werd er afscheid van elkaar genomen en kwam er een einde aan een zeer geslaagde editie van de 7e trainingsloop van AVA`70 en ASV Ellerwick. Dat er ook een volgende editie zal gaan komen, is na zondag een zekerheidje! 

Het buffet, gesponsord door Peter's Specialiteiten (Dinxperlo)