Door Frank Roos
  

Op zaterdag 22 december a.s. vindt de G.U.V.-Run plaats. Het is een estafetteloop van Aalten naar Enschede met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de actie  “Serious Request.” Het parcours is verdeeld in een 11-tal etappes en atleten en atletes kunnen kiezen, om 1 of meerdere gedeeltes mee te lopen.

Deejay  Giel Belen gaf eind november het startsein voor de actie, door het plaatsen van een succeswens en handtekening op de grote geldtrofee. Afgelopen zaterdag was het de beurt aan collega Gerard Ekdom om zijn steun toe te zeggen. Nederlands populairste radiopresentator trad op in café Leuven en nam voor zijn optreden ruim de tijd om de geldbeker te signeren en een praatje te maken met de organisatoren. Hij liet enthousiast weten, de G.U.V.Run een prachtig initiatief te vinden en hoopte dat de grote trofee uiteindelijk toch te klein zal blijken te zijn. Zowel Giel Beelen, als ook Gerard Ekdom zullen van 18 tot en met 24 december a.s. in het Glazen Huis verblijven, dat staat opgesteld op de grote Markt in Enschede. De organisatie hoopt uiteraard dat één van beide dj`s in de gelegenheid om de Aaltense geldtrofee in ontvangst te nemen.  

Intussen heeft de G.U.V.-Run het geweldige sneeuwbaleffect gekregen, waar de organisatie van tevoren een beetje stiekem op gehoopt had. Verschillende bedrijven en ondernemingen hebben steun toegezegd in de vorm van een financiële donatie of het sponsoren van materialen, zoals sportdrank, het ontwerpen en drukken van posters en het beschikbaar stellen van vervoersmiddelen. Ook het deelnemersveld groeit met de dag en heeft inmiddels de 100 al gepasseerd. De grootste groep loopt 1 etappe, sommigen 2, maar er zijn ook 3 atleten die hebben aangegeven het gehele traject van ruim 48 kilometer hardlopend af te leggen. De organisatie, bestaande uit Wim Brinkman, Geert Wevers, Bert van Asselt en Frank Roos hebben nauwe banden met AVA`70 en heel veel clubgenoten hebben zich intussen ook aangemeld. Deelname aan de G.U.V.-Run is echter voor iedereen mogelijk uit Aalten of omliggende plaatsen en men kan zelf bepalen welke etappe gelopen zal worden.

Al met al beloofd het een prachtige sportieve happening te worden, om geld in te zamelen voor het goede doel, namelijk Serious Request.

De start van de G.U.V.-Run is zaterdag 22 december a.s. om precies 10.00 uur bij café Leuven en de eerste etappe gaat gedeeltelijk door het centrum van Aalten. De organisatie hoopt dat veel familieleden, vrienden, bekenden en belangstellenden bij het vertrek aanwezig zullen zijn om de lopers succes te wensen! 

 

Meer informatie over de G.U.V.-Run voor Serious Request:

www.geertwevers.blogspot.com