Een grote groep vrijwilligers stonden klaar om de kerstbomen te rapen.

Of het een nieuwe trend is in Nederland zal moeten blijken, maar het heeft er alle schijn van dat er weer massaal gekozen wordt voor de echte Kerstboom. In Aalten e.o. in ieder geval wel. Deze conclusie kan gerust worden getrokken na afloop van de kerstboominzameling door AVA`70 afgelopen zaterdag…..

Het is altijd een zeer populaire eerste activiteit in het nieuwe jaar en het clubgebouw stroomde al snel vol chauffeurs en rapers. Na een bak koffie instrueerde de stand-in chef d`organisation Michiel Wellink zijn manschappen met waardevolle tips en tricks. Het volledige peloton was bijna klaar voor vertrek, maar eerst natuurlijk de groepsfoto voor de thuisblijvers. Meedoen is immers meemaken en de prima sfeer straalde van de groep af. Als een ware olievlek verdeelde de grote groep vrijwilligers over de kern van Aalten en Bredevoort en kon het rapen beginnen. Het duurde maar even of de eerste volle aanhangers met kerstdennen reden bij Aalbers de plas op. Hier werd het groen in tempo afgeladen, geteld en vervolgens geregistreerd. Het was vanaf het begin van de ochtend een komen en gaan van ladingen met allerlei soorten kerstbomen. Kleine exemplaren, maar vooral hele grote lummels. Prachtige struiken, foeilelijke boompjes. Met kluit in de pot, hier en daar een bal of kerstwens, een lichtjessnoer… het werd allemaal afgeleverd. Gedurende het verloop van de ochtend, werd al duidelijk, dat er zomaar eens een recordscore in zou kunnen zitten. Temeer daar er dit jaar voor het eerst ook een verzamelpunt was ingericht in IJzerlo en Barlo. Ook dit leverde nog een aantal volle aanhangers met kerstdennen op.

Nadat de klus was geklaard, werden alle vrijwilligers in het clubhuis onthaald met een meer dan uitstekende lunch, waar volop van werd genoten. Bij de na-babbel werd eens temeer duidelijk, dat het rapen van de kerstbomen een gezellige activiteit is, die de vrijwilligers van AVA`70 op het lijf geschreven is. Jong en oud werkt eendrachtig samen en dat leverde dit jaar een geweldig record op, want aan het einde van de dag stond de teller van ingezamelde kerstbomen op 1598 (!) exemplaren.

AVA`70 bedankt alle inwoners van Aalten, Bredevoort, IJzerlo en Barlo voor het inleveren van de kerstbomen. Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan de jeugdkampen en de grote groep junioren hebben met hun inzet zichzelf en de club een mooie dienst bewezen!

Mooi dat dit weer kon……