Gabrielle Bruil

De groepstrainingen bij AVA`70 behoorden maandenlang tot het verleden, maar deze week is er eindelijk weer wat mogelijk. Echter, een meet-and-greet in het altijd gezellige clubhuis zit er helaas niet in. De wedstrijdkalender is vrijwel blanco en de smaakmakende verenigingsactiviteiten staan in de ijskast en vooralsnog blijft dit zo. Kortom… het is eigenlijk best wel kommer en kwel voor de AVA-janen. Via de media wordt gelukkig duidelijk dat de clubliefde het wint van de coronacrisis, maar het gemis van het samen sporten met de hardloopmaten wordt door velen steeds heftiger. In de rubriek “De AVA-jaan in coronatijd,” peilen we de stemming van een clubgenoot. We vervolgen de serie met …….

Gabrielle Bruil

Coronatijd is natuurlijk een hele lastige periode voor ons AVA-janen en dat geldt zeker ook voor Gabrielle Bruil. De goedlachse atlete uit de selectie van Johan Assink is nu een dikke 5 jaar lid van de vereniging, maar was net als alle anderen vooral op zichzelf aangewezen. Maar ze ging zeker niet bij de pakken neerzitten. Sterker nog, de C-loopster werd de afgelopen maanden alleen maar sterker en vooral sneller. Haar verhaal in een notendop….

Hoe zien je looptrainingen er nu uit?

Graag ga ik 3 tot 4 keer in de week hardlopen. Het liefst doe ik daarbij intervaltraining en ben gek op de run-walk-run-methode. Dat wil eigenlijk zeggen dat de 800 meter snel loopt en daarna 3 minuten gaat wandelen. Dit herhaal je vervolgens een keer of 8. Daarnaast ga ik minimaal 1 keer per week in het bos trainen. In het begin vond ik het wel moeilijk om alleen te lopen. Mijn broer fietste regelmatig mee bij de wat langere afstanden, terwijl hij bij het korte werk zelf ook mee rende.

Doe je verder nog iets om je conditie op peil te houden?

Ik wandel graag en neem daarbij regelmatig de hond mee. Bij mooi weer stap ik ook nog wel eens op de mountainbike.

Je hebt een flinke progressie gemaakt in coronatijd. Vertel?

Een week voordat de coronaregels gingen gelden, deed ik mee aan de Elverloop in Wehl, waarbij ik tijdens de wedstrijd werd gehaast door mijn broer Wilco. De eerste 3 kilometer ging het als een speer, maar toen knapte er wat. Wilco liep gelukkig bij mij in de buurt en dan wordt het toch een stukje gemakkelijker. Uiteindelijk finishte ik rond de 27 minuten op de 5 kilometer en verbeterde daarmee mijn P.R. We daagden elkaar uit en Wilco hield vol dat een tijd van 25 minuten er bij de virtuele Koningsloop in zat. Uiteindelijk is me dit ook gelukt. Vervolgens ben ik via mijn horloge met de Garmin Coach aan het werk gegaan. De 10 kilometer heb ik aanvankelijk vastgezet op 48 minuten, maar dit bleek een beetje te hoog gegrepen, dus dit hebben we bijgesteld naar 50 minuten. Het stellen van de streeftijd heeft mijn snelheid zeker verbeterd.

Het meedoen aan virtuele wedstrijden vind ik leuk om mezelf te prikkelen. Doel is in eerste instantie om vooral lekker te lopen en als ik dan een mooie eindtijd kan halen, zal ik daar zeker voor gaan.

Wat mis je het meest m.b.t. AVA`70?

Daar hoef ik niet lang over na te denken, want dat is toch vooral het trainen in groepsverband. Daarnaast toch zeker ook de gezelligheid bij de club en natuurlijk ook de wedstrijden.

Heb je nog een tip voor je clubgenoten?

Je kunt meer dan je denkt! Laat bijvoorbeeld iemand met je meegaan, die je onderweg tijdens de trainingen een beetje uitdaagt.

Tenslotte… wil je verder nog iets kwijt?

Het ziet er naar uit dat we snel weer in groepsverband kunnen trainen en daar zie ik en met mij velen, erg naar uit. Nu de wedstrijden nog……