Het is inmiddels als een echte traditie aan het worden!

De laatste zaterdag van maart is gereserveerd voor de Grote Klusdag bij AVA`70 en dit keer stond de 4e editie op de kalender. Walter Vaags is de verantwoordelijke man voor dit jaarlijkse gebeuren en voor deze editie had hij maar liefst 30 klusbriefjes gemaakt, voor evenzoveel klussen. Het leek een schijnbaar onmogelijke opdracht om dit allemaal in 1 dag te fixen, maar wie niet waagt…… moet Vaags gedacht hebben. Vanaf een uurtje of 10 voor negen, druppelden de eerste klussers al het clubhuis binnen en werden verwelkomt met een dampende bak koffie. De groep groeide en groeide en de kwaliteit nam ook steeds maar verder toe. Een keur aan kwaliteiten van jeugd tot dik 72 jaar, meldde zich bij de uitvoerder en er werd een begin gemaakt met een keur aan werkzaamheden. De materiaalcontainers werden opgeruimd, de reclameborden gesopt, de verspringbakken aangeharkt, het blad van de baan geblazen en het mos van het tegelpad gekrabd. Ook het clubgebouw moest er aan geloven. De ramen werden gelapt, op het dak werd alles gecontroleerd en schoongemaakt, de verlichting in het gebouw van nieuwe lampen voorzien en de bestuurskamer van een nieuw sauskleurtje voorzien.

Intussen was in de keuken het cateringteam druk doende met de voorbereidingen van een geweldige lunch. Het klusteam bestond inmiddels uit dik 40 man en vrouw en als je de hongerige magen wilt vullen, moet er wel wat klaar staan. Ook hierin  blijkt men bij AVA`70 uit te blinken, want de vrijwilligers schoven gewillig aan voor de 5 gangen-maaltijd van de allerbeste kwaliteit. Terecht werd de keukenploeg uitgebreid bedankt voor hun kook- en bakkunsten. Na dit smakelijke oponthoud werden de puntjes nog even op de overbekende i gezet en klushoofd Walter zag het allemaal glimlachend aan. Trots gaf hij aan, dat dit toch maar mooi even bij AVA`70 mogelijk is en de klussers hebben zelf nog het nodige plezier ook.

Ruim voor sluitingstijd  bleek het gros van de klussen geklaard te zijn en kan de conclusie worden getrokken, dat met geweldig teamwork het complex er weer schitterend bij ligt!