LENTELOOP  2011       
 

Een zonovergoten 400 meter atletiekbaan, lekkere temperatuur en windstil weer. Ideale omstandigheden dus, tijdens de Lenteloop, georganiseerd door de atletiekvereniging ASV uit Eibergen.
In de baan verschenen ook 3 clubgenoten, die de baanwedstrijd benutten om de vorm te testen en zo mogelijk zelfs een P.R. te realiseren op de 1500 meter.
Atleet Mark te Brake, die tevens deel uitmaakt van het Running Team Achterhoek, had snode plannen om een hele scherpe tijd neer te zetten. Zeker, toen ploeggenoot van R.T.A., de Didammer Jeroen Reintjes aanbood om als tempomaker te willen fungeren.
Beide talentvolle lopers gingen als een haas van start. Na een hele snelle eerste doorkomst, kwam het duo in een uitstekende ritme terecht en ronde na ronde werden fraaie tussentijden genoteerd. Met een uiterste krachtsinspanning kwam te Brake uiteindelijk over de finish in een voortreffelijke tijd van 4,19 minuten. Dat hij Reintjes een seconde voor moest laten gaan, deerde Mark niet, want mede dankzij de inspanningen van zijn clubgenoot, verpulverde hij zijn P.R. met meer dan 10 tellen.
Uiteraard was te Brake erg blij met zijn tijd, zeker gezien het feit, dat het baanseizoen nog maar net is begonnen.
Ook Tim de Brake stond aan de start van de 1500 meter. De jongste telg had zaterdag nog deelgenomen aan de Stedenwedstrijd in Wageningen en benutte de baanwedstrijd als een goede trainingsloop. Tim had als opdracht om de afstand in een lekker constant tempo te lopen. Hoewel hij aangaf, dat het een zware opgave was, mag hij met een tijd van 5,52 minuten zeker tevreden zijn.
Geert Wevers behoorde tot de deelnemers aan de loop over 3000 meter. De veteraan is inmiddels de 50 jaar gepasseerd, dus is hij druk bezig met het stellen van nieuwe persoonlijke records. Nadat hij zich afgelopen zondag al had laten gelden tijdens de 3 mijl in Enschede, liep hij ook tijdens de Lenteloop een p.r. met een geklokte tijd van 11,15 minuten.
Gezien de stijgende vorm van de laatste weken, zal Wevers mogelijkheden zien, om dit record nog scherper te stellen!

Organisatie
Uitslagen
Foto,s Geert Wevers