Goede competitiestart Ava’70 in Wageningen

Met maar liefst vijf teams vertrok Ava’70 naar de eerste competitiewedstrijd voor C en D-Junioren. Door de deelname van een groot aantal D-junioren had Ava’70 in die leeftijdcategorie de luxe van twee teams. Elk teamlid komt tijdens de competitiewedstrijd uit op twee onderdelen. Naast deze twee onderdelen lopen vier atleten of atletes de estafette. Iedere prestatie levert punten op. Aan het eind van de dag worden alle punten bij elkaar opgeteld en wordt de eindstand bepaald.
De eerste wedstrijd vond onder prachtige weersomstandigheden plaats op de blauwe kunststof atletiekbaan in Wageningen. De jongens junioren C kwamen in een zeer sterke opstelling naar Wageningen. De estafetteploeg bestaande uit Bram Tolkamp, Raul Griffioen, Gertjan Bentert en Jamie Piek liep op de 4x100 meter een snelle tijd van 52:17 seconden. Gertjan Bentert kwam uit op het eerste technische onderdeel van de dag, het speerwerpen. Met een afstand van 31:23 meter werd Bentert keurig vijfde. Bij het verspringen sprong Bentert na 4:66 meter. Dit is een evenaring van de afstand die hij vorige week tijdens de stedenwedstrijd in Ulft neerzette. Jamie Piek stootte met de vier kilo wegende kogel naar 9:43 meter. Vorig jaar kwam Piek al tot een afstand ruim over de tien meter, maar dat was met een kilo minder wegende kogel. Op voorhand zou Piek ook van start gaan op de honderd meter horden, maar een lichte heupblessure hield hem aan de kant. Raul Griffioen kwam wel in actie op dit onderdeel, zijn tijd was 18:95 seconden. Op de honderd meter vlak moest Griffioen (13:56 sec) clubgenoot Bram Tolkamp (13:42 sec) net voor zich dulden. Tolkamp liep naast een goede honderd meter ook een uitstekende achthonderd meter. Op deze afstand noteerde hij met 2:18:81 minuten de vierde tijd. Tim te Brake toont iedere week dat zijn vorm groeiende is, maar met zijn tijd van 2:48:02 minuten is Te Brake nog lang niet op zijn oude niveau. Twan Wagener zorgde bij het hoogspringen voor een mooi aantal punten. Hij kwam tot een prachtige hoogte van 1:50 meter.
Bij de meisjes C zorgden de zusjes Debbie en Jolien Onnink voor een opmerkelijke prestatie. Op het onderdeel discuswerpen kwamen de twee dames namelijk tot de zelfde afstand van 11:74 meter. Bij het verspringen kwam Kim klein Hesselink tot een mooie 3:42 meter. “Ik kwam een aantal keer met mijn verkeerde poot uit,” zei Klein Hesselink tijdens haar wedstrijd. Elise ten Brinke maakte zich onnodig zenuwachtig voor haar zestig meter horden. Ze volbracht de afstand in een scherpe tijd van 18:04 seconden. Elze te Winkel liep een zeer sterke duizend meter. In de laatste tweehonderd meter kreeg ze het echter zwaar. Toch bracht ze een tijd van 4:07:97 minuten. Chaira Fukkink beschikt over behoorlijk veel explosiviteit. Dit liet ze op de zestig meter vlak zien. Haar tijd op deze afstand was 14:84 seconden Bij de meisjes D liep Romy van Rijs een goede duizend meter. Na twee en een halve ronde kwam Van Rijs na 4:01:03 minuten over de streep. Aan de loopstijl van Van Rijs is te zien dat ze nog veel meer in haar mars heeft. Op de zestig meter horden klokte Van Rijs een tijd van 13:48 seconden. Met deze tijd bleef ze clubgenote Yosha Tolkamp (13:86 sec) net voor. Esmee van Braak deed net als Romy van Rijs voor het eerst mee aan een baanwedstrijd. Ondanks de spanning sprong Van Braak toch naar een mooie afstand van 2:35 meter. Sanne te Winkel nam net als Van Braak deel aan het verspringen. Te Winkel verbeterde knap haar beste prestatie. Ze vloog naar een afstand van 3:19 meter Mylja Jansen bewees in Wageningen goed over weg te kunnen met een kogel, deze raakte pas na 7:36 meter de grond.

De jongens D waren verdeeld in een 1e en 2e divisie team. Dit heeft niks met de kwaliteit van de atleten te maken. Bij de 1e divisie moet je minimaal twee atleten per onderdeel inzetten. Bij de 2e divisie levert alleen de beste prestatie punten op. Het 2e divisie team bestond uit vier onervaren atleten. Op de duizend meter dook Vincent Adriaanse voor het eerst onder de vier minuten. Hij liep een mooie tijd van 3:59:85 minuten. Cas Luijmes nam de tachtig meter horden voor zijn rekening. Met een tijd van 19:87 seconden deed hij dit met verve. Op de tachtig meter vlak liep Kaj Klein Hesselink een knappe 14:07 seconden. Bryan Bröker kwam vooral bij het kogelstoten goed uit de verf. Hij stootte de kogel naar 4:85 meter.
Bij het 1e divisie team begon de dag met een diskwalificatie op de 4x80 meter estafette. Ruben Boekelder stapte buiten zijn baan en dit is niet toegestaan. Aan het eind van de dag mocht het viertal bestaande uit Teun Houwers, Mick Wagener, Jerrel Balke en Ruben Boekelder op herkansing. Dit deed het viertal met een tijd van 48:71 seconden naar behoren. Ruben Boekelder en Stan Prinsen lieten op de duizend meter zien uitstekende lopers te zijn. Boekelder liep in zijn serie van kop af aan naar een schitterend persoonlijk record van 3:20:42 minuten. Prinsen (3:23:56 min) werd in dezelfde serie keurig 2e. Ook hij verbeterde zijn oude toptijd met bijna tien seconden. Boekelder kwam ook in actie op het hoogspringen. Hij spring naar een hoogte van 1:30 meter. Ook Sam ter Haar sprong een hele goede wedstrijd. Hij sprong ook over 1:30 meter. Teun Houwers mag zich inmiddels een horden specialist noemen. Hij liep de tachtig meter horden in 16:56 meter. Hiermee eindigde Houwers hoog in de uitslag. Mick Wagener voelt zich helemaal thuis bij het verspringen. Met een sprong naar 3:90 meter veroverde Wagener een mooie derde plaats. Bij het kogelstoten zorgde Stan Prinsen met een afstand van 6:40 meter voor de punten. Jerrel Balke liep een goede tachtig meter. Hij spurtte naar 12:87 seconden. Bart Elburg toonde zijn goede vorm bij het kogelstoten. Op dit zware onderdeel kwam Elburg tot een mooie afstand van 5:42 meter.

De volgende wedstrijd vindt op 14 mei plaats in Nijmegen. Na deze wedstrijd zal ook duidelijk worden of de Ava’70 teams zich plaatsen voor de regiofinale later dit jaar.

Meer foto,s