De Goldengirls van AVA'70

Net op het moment dat de ijzers uit het vet worden gehaald, de werknemers bij de Viking-fabriek dag- en nacht aan het werk gaan en de 13 rayonhoofden de koppen bij elkaar gaan steken, glijdt AVA`70 volledig uit de bocht. Op het programma stond op zaterdagavond 6 januari jl. immers een heuse Hawaï-avond te gebeuren voor de vele tientallen vrijwilligers van de club. Het was weer eens de hoogste tijd om de clubhelden in het zonnetje te zetten en zo geschiedde op deze winterse avond…

Vanaf even na half 8 stroomde het fraai versierde clubhuis langzaam vol met vrijwilligers van jong tot uit en de meesten hadden een fleurige, tropische outfit aan. Dat de meesten nog nooit in Hawaï zijn geweest was gelijk al wel duidelijk, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. De organisatie-crew die beschikt over jarenlange horeca-ervaring  was et bij voorbaat al een zekerheidje voor succes en dat maakten Veronique, Evelien en Ingrid meer dan volledig waar. Dit zorgde namelijk voor een perfect verloop van de avond, waarbij het vanaf minuut 1 aan niets ontbrak. Hulde daarvoor….

De muzikale omlijsting was in handen van “de van Zolingen-family” en die kun je wel om een boodschap sturen. De gasten waren nog druk in gesprek, het sap vloeide inmiddels rijkelijk, toen bestuurslid Mick Wagener de microfoon pakte en éen van de hoogtepunten van de avond aankondigde, namelijk het uitreiken van de Awards. Uiteraard is AVA`70 onwaarschijnlijk trots op het enorme vrijwilligerskorps, maar jaarlijks worden er ook nog een aantal extra in het zonnetje gezet. De zaal klapte zich de handen stuk voor:

@ Vrijwilliger van het jaar: Annet Beckers

@ Jeugdvrijwilliger van het jaar: Twan Meinen

@ Trainer van het jaar: Gerda Demkes

@ Klasbak van het jaar: Paul Eijkelkamp

@ Clubheld van het jaar: Mick Wagener

@ Oeuvreprijs: Rudi Meinen 

Het gezelschap mocht naast het applaus ook fijne cadeaus in ontvangst nemen en uiteraard stonden de paparazzi in het gelid om een paar mooie plaatjes te schieten.

Inmiddels hadden de dames van de Foodtruck de eerste hapjes klaarliggen en werd het buffet geopend en in een mum van tijd konden de eerste AVA-janen al de tanden zetten in overheerlijke Hawaiaanse lekkernijen.

Op de dansvloer werden inmiddels voorzichtig ook de eerste pasjes gemaakt en het ijs werd definitief gebroken door Anita Meijer, die met haar mega-hit “Why tell me why” de atleten volop in beweging zette. De dampende massa was vrijwel niet meer te houden en toen bariton Pietje Baten zich tot een heerlijk gastoptreden liet verleiden, ging het dak er vrijwel af. Het aantal meezingers passeerde in ras tempo en de voetjes gingen volop van de vloer en ook een polonaise mocht uiteraard niet ontbreken. Evenals de hit van 2023, de Engelbewaarder van Marco Schuitmaker. Hier en daar sneuvelt er een Hertog Jannetje en volgens een jarenlange traditie werd de constructie van de lampenkappen getest. Tuurlijk zorgen dit soort uitspattingen ook bij fronsende wenkbrauwen van de echte muziekliefhebbers, zoals bij Andreetje de Zandsloper, die gillend naar het toilet rende. Allemachtig wat een sfeertje hing er en toen het laatste setje even na middernacht werd ingezet en er nog snel een laatste versnelling werd uitgeperst. Sommigen kwamen bij het naderende einde van het feestelijke gebeuren nog helemaal tot leven, zoals Geert Wevers. De altijd goedlachse bouwer kreeg de tranen in de reeblauwe ogen bij het horen van de eerste tonen van zijn favoriete nummer van Meat Loaf. Hoe mooi is dat? 

Het jaar 2024 kon niet beter beginnen dan met deze vrijwilligersavond, die eens temeer aantoonde dat de clubhelden een belangrijke en onbetaalbare schakel vormen bij AVA`70. De waardering in de vorm van een puik feestje werd met beide handen aangegrepen en vormde een heel fijn “dank-je-wel”!!!

Foto's