Henk Mengers loopt goede HanKan marathon

Ava’70 atleet Henk Mengers heeft in Arnhem een goede tijd neer gezet op de jaarlijkse HanKan marathon. De start van deze marathon is bij de hogeschool in Nijmegen. De finish ligt ruim 42 kilometer verder bij de hogeschool in Arnhem. Eigenlijk was het de bedoeling dat Mengers twee weken terug een snelle tijd neer zou zetten tijdens de marathon van Enschede. Maar dit viel door een chaotisch georganiseerde wedstrijd in het water. Mengers staakte in Enschede na ruim 25 kilometer de strijd. Het parcours van de HanKan marathon voert de lopers grotendeels over de dijken van Lent, Bemmel, Gendt, Angeren en Huissen. Via de bekende John Frost brug kwamen de lopers Arnhem binnen. Mengers die een vlakke race liep (1e halve marathon 1.40 uur, 2e halve marathon 1.43 uur) finishte in een keurige tijd van 3.23 uur. Mengers was erg tevreden over zijn gelopen marathon, en kon door deze prestatie de teleurstelling van de marathon van Enschede snel weer vergeten.