Zaterdagmorgen vroeg uit de veren ,samen met Petra Domhof ,Jet Klomp en Henk Lammers op weg naar Veenendaal voor de Galgenbergmarathon .Deze marathon is een echte trainingsloop ,door de mooie bosrijke omgeving onder Veenendaal .

Na eerst een groepsfoto,gingen we op pad onder begeleiding van een aantal ervaren lopers ,die het tempo bepaalden ,en ook de route goed kenden(wat wel makkelijk is ),ook ging er een begeleider mee op een moutenbaik ,en deze had ook verbandtrommel bij zich voor eventuele calamiteiten. Onderweg was er om de 8 km een drink /rust plaats waar een paar minuten werd gestopt .Al het drinken en eten onderweg was gratis ,en je kon van alles krijgen van thee tot cola ,en van ontbijtkoek tot banaan of zelfs chips
De loop ging via Elst ,Amerongen ,en Leersum door het natuurgebied de Utrechtse Heuvelrug weer terug naar Veenendaal. Weer aangekomen bij het beginpunt was er voor iedereen een aandenken en een heerlijke kop soep ,dit hele evenement was gratis ,maar men kon wel een donatie doen voor een goed doel ,in dit geval : KIKA.

Al met al een geweldige loop ,vooral om dat iedereen zijn eigen tempo kon lopen ,en dat was ook maar goed ,want hij was erg zwaar ,met vele heuvels (zwaarder dan de ATB in het Monferland )
Na afloop nog even staan na praten ,en dan hoor je toch verhalen ,zo waren er een stel die morgen naar de Ardennen gingen voor een wedstrijd van 63km,of gewoon morgen nog een marathon lopen .
Wij vonden het zo wel mooi ,en zijn moe naar voldaan naar huis gegaan ,naar om zeker volgend jaar weer terug te komen .
Voor info www.galgenbergmarathon.nl