Topatleten die door de straten draven, prachtige prestaties, lachende gezichten en rijen dik enthousiast publiek vormden de ingrediënten voor een zeer geslaagde editie van de Gerard Tebroke Memorialloop. Het centrum van Aalten was omgebouwd tot een prachtige hardlooparena en zorgde voor een schitterende ambiance voor de ruim 850 (!) deelnemers.

Bij de 1 kilometer zorgden de jongens gelijk al voor een Aaltens podium, want Willem Wevers won en bleef Dirk te Brake en Bram Wisselink ruim voor. Bij de meisjes zegevierde Lena ter Haar, terwijl Aafke te Kempel de 2e plek opeiste. Een fraaie overwinning boekte Thom Berkelder op de run over 2 kilometer en bij de meisjes ging de winst naar Fiep Meinen en knokte Kyra Lampio zich naar de 3e stek.

Terug op het programma was de Scholierenrun en hoe! Een dikke 350 leerlingen zorgden voor een bomvol startvak en een unieke sfeer. Bij de jongens mochten Lars, Twan en Giel een mooie beker in ontvangst nemen, terwijl bij de meisjes Marleen, Bregtje en Eowyn op het podium mochten gaan staan om gehuldigd te worden.

De populaire 5-kilometerrun zorgde ook voor een massale start en heel veel enthousiaste gezichten bij het vertrek. Bij de Heren scoorden de jeugdige AVA`70-talenten voor het nodige vuurwerk. Tim Mengerink gooide de knuppel in het hoenderhok en trok de eindoverwinning naar zich toe. Stef Grotenhuis knokte zich naar de tweede plaats, terwijl survivalaar Herman Domhof derde werd. Bij de Dames pakte de 14-jarige Lobke Hendrixen een uitstekende derde podiumplek.

De Businessrun werd met overmacht gewonnen door het jeugdige team van JR Productions, dat het viertal lopers van Sportshop Navis naar plek twee verwees voor de vijf runners van Wilfred Navis Installaties.

Abel Sikowo van het NN Running Team ging als de grote favoriet van start op de 10 kilometerwedstrijd en hij ging vanuit het vertrekschot ook gelijk kiezelhard van start door de straten van Aalten. De Oegandees was gebrand op de overwinning en liet de concurrentie ver achter zich. Het publiek klapte zich de handen stuk en Abel toonde aan werkelijk een topatleet te zijn, die in grootse vorm verkeerde. De klok stond na zijn prachtige eindsprint stil op de bloedsnelle tijd van 29,01 minuten. Sikowo had nog voldoende adem over en bedankte het razend enthousiaste publiek met een mooie ereronde. Daan Reintjes pakte een prachtige tweede plek en Roy Hoornweg werd derde. Marcella Herzog was een klasse apart bij de Dames en liep solo naar de uitstekende eindtijd van 34,18 minuten. Amber Bakhuis werd tweede en Ineke Voets derde.

Organisator AVA`70 kon bij deze bruisende 21e editie van de Gerard Tebroke Memorialloop een beroep doen op meer dan 50 vrijwilligers en de steun van tientallen sponsoren. Het centrum van Aalten bleek weer een geweldige locatie te zijn voor toplopers en recreanten om mooie prestaties neer te zetten!