Een recordaantal van bijna 400 deelnemers, rijen dik publiek, zeer snelle tijden én een lekker zonnetje vormden de ingrediënten voor een zeer succesvolle Koningsloop 2023. De belangstelling was zelfs zo groot, dat de start moest worden uitgesteld en waar maak je dat nog mee…..
De kinderburgemeester gaf het startsignaal voor de wedstrijd over 800 meter. Voetballer Willem Wevers tonde zich een multi-talent en trok de overwinning naar zich toe, voor Dirk te Brake en clubmaatje Milan te Brake. Bij de meisjes liet Lena ter Haar zien, dat ze erg snel is op de korte afstand en dit leverde haar de zege op. Aafke te Kempel knokte zich in een ferme eindsprint naar het brons. Daarna was het de beurt aan de oudere jeugd voor hun race over 1600 meter. Het ging direct vanaf de start snel en Tim Houwers liet er geen gras over groeien. Het AVA`70-talent spurtte naar de winst in een prachtige tijd van 4,57 minuten, op 2 tellen gevolgd door zijn trainingsmaatje Mats Lievers. Bij de meisjes een geheel Aaltens podium, waarbij Fiep Meinen de allersnelste was en op de hoogste trede van het podium mocht springen. Marleen Harbers werd knap tweede en Isa Gussinklo eiste de derde plek voor zich op. 

Om half 12 was het de beurt aan de Senioren om hun hardloopkunsten te tonen op het selectieve en zware parcours in het centrum van Aalten met als scherprechter de beklimming van de Prinsenstraat. Dik 140 atleten uit de regio hadden zich ingeschreven voor de run over 5000 meter en er stonden ijzersterke lopers op de deelnemerslijst. Eén van de favorieten voor de overwinning was Vincent te Brake en hij ging er gelijk na het startschot als een speer van door. Op zeer gecontroleerde wijze kwam hij ronde voor ronde door en ging vrijwel onbedreigd op de overwinning af. AVA`70-atleet Mark te Brake liep 5 dagen voor de Koningsloop nog de marathon van Hamburg en liep uiterst gedoseerd zijn wedstrijd. Hij wilde graag voor eigen publiek zijn kunsten vertonen en een tweede plaats is dan natuurlijk uiterst knap. Tim Mengerink scoorde een fraaie derde plek en was met dit resultaat ook zeer tevreden. Bij de Dames bleek al gauw in de race, dat Lisa te Molder veruit de snelste was en ze kwam als eerste over de meet in een uitstekende eindtijd van 19,10 minuten. De strijd om de tweede plek was tot de laatste ronde erg spannend en het was uiteindelijk Ineke Graven die over de langste adem beschikte en tweede werd, voor clubgenote Annemarie Arentsen. 

De prijzen werden uitgereikt door het kersvers geridderde AVA`70-lid Wim Brinkman, die zeer geknipt bleek te zijn voor deze taak.
De organisatie van AVA`70 kijkt uiteraard terug op een zeer geslaagde editie van de Koningsloop 2023 die mede door de inzet van tientallen vrijwilligers perfect is verlopen!