Afgelopen zondag vond in het Omnisportcomplex in Apeldoorn het Nederlands Kampioenschap Indoor voor Senioren plaats. De top van Nederland was aanwezig, waaronder AVA`70-lid Marijke Esselink, die uitkwam op de 60 meter horden. De uit Winterswijk afkomstige meerkampster heeft de basis voor dit seizoen gelegd tijdens een warmte-stage in Tenerife en dat lijkt een hele goede uitwerking te hebben op haar resultaten, zo bleek de afgelopen weken. Ze was hoopvol gestemd op een snelle tijd. 

De 3 series vonden plaats om 15.30 uur en Marijke plaatste zich als snelste voor de finale, later op de middag, met een tijd van 8,39 seconden. De strijd om het eremetaal vond nauwelijks anderhalf uur later plaats en de in Heerenveen woonachtige Esselink gold daarbij als één van de favorieten, maar de concurrentie was groot. De finale leverde een zeer spannende strijd op en uiteindelijk klopte Marijke tegenstandster Anouk Vetter met een honderdste van een seconde. De blonde AVA`70-atlete klokte een nieuw persoonlijk record van 8,36 seconden en pakte daarmee de Nederlandse titel. Uiteraard was ze dolblij met haar eerste plek en trots op de geleverde prestatie. Echt lang nagenieten van haar kampioenschap kan Marijke Esselink overigens niet, want volgend weekend komt ze alweer uit op het EK Indoor in het Turkse Istanboel.

Uiteraard feliciteren we Marijke van harte met het behalen van dit geweldige kampioenschap en wensen haar veel succes bij het Europees Kampioenschap!