Foto's Rob Jansen
Wanneer de weersomstandigheden zo perfect zijn, is het een zekerheidje dat er ook heel erg snel gelopen gaat worden. Dit gebeurde dan ook bij de 2e etappe van de Boekeldercrosscompetitie, die zaterdag werd afgewerkt in het fraaie Daalse landschap. Wederom kwamen er bijna 400 atleten van jong tot oud in actie en maakten er een prachtige sportieve middag van.
Bij de 1 kilometer was er gelijk al een dubbele thuiswinst te noteren, want bij de jongens bleek Milan te Brake van AVA`70 de snelste, terwijl Lena ter Haar met een hele snelle tijd bij de meisjes zegevierde.
De deelnemers bij de 2 kilometer moeten 2 keer het pittige rondje afwerken en bij de jongens leverde dit een geheel AVA-geel podium op. Tim Houwers won in een prachtige tijd van 6,57 minuten voor teammaatjes Mats Lievers en Thom Berkelder. Fiep Meinen en Evie Scholten streden samen om een mooie notering in de subtop bij de meisjes.

 Vuurwerk viel er te verwachten bij de wedstrijd op de 5 kilometer met een ijzersterk deelnemersveld. Ruim 20 atleten wisten onder de 20-minutengrens te duiken. Bij de Heren pakte de talentvolle Stef Grotenhuis een sterke 5e plek en hield zich knap staande bij de grote mannen. Lisa te Molder verpulverde haar tijd van de vorige editie en won met overmacht in een knappe eindtijd van 19,53 minuten. Kersvers Nederlands kampioen koppelsurvival, Eva Groot Kormelink, toonde haar vorm met een tweede plek, terwijl Renée Houwers als derde de meet passeerde.

Mark te Brake won soeverein de wedstrijd over 10 kilometer, door in de tweede ronde zijn enige concurrent, de sterk lopende Stan Prinsen te achterhalen en langzaam bij hem weg te lopen. Bij de Dames werd Annemarie Arentsen tweede en clubgenote Gerdy Hoornenborg werd derde op deze afstand.

De kilometervreters op de 15 kilometer moeten het pittige rondje in Dale maar liefst 3 keer afleggen en bij de Heren scoorde Björn Demkes de derde plek, maar het ging zeker niet vanzelf. De strijd bij de Dames was spannend tot op de meet, waar Ingrid van Zolingen met een ferme eindsprint haar loopmaatje Lienke te Brake exact 1 seconde voor bleef.
Komende zaterdag vindt de 3e wedstrijd van de Boekeldercrosscompetitie plaats en zal het klassement vorm krijgen, maar zal de strijd zeker nog niet beslist worden. Het programma begint wederom om 13.00 uur met de 1 kilometer voor de kids. Om 13.15 uur volgt de run op de 2 kilometer, terwijl om 13.30 uur de Senioren de hardlooparena bij `t Romienendal zullen betreden voor hun race over 5, 10 of 15 kilometer!

Er is ook een tussenstand na 2 weken Crossen!

    1KM+2KM 5KM+10KM+15KM