Marijke Stronks heeft nog tijd om te zwaaien.. in haar Kielzog de goedlachse Harro Rijnsaardt en Judith Boomkamp.

De GUV Walfortloop, die jaarlijks vlak voor de vakantie wordt georganiseerd, werd dit jaar afgewerkt onder tropisch warme omstandigheden. Desalniettemin hadden 270 atleten zich aan te melden, voor deze wedstrijd met start en finish op het complex van AVA`70.

Even na 19.00 uur gingen 44 jonge talenten van start voor hun wedstrijd over 1000 meter. Op de baan genoten ze van de vele aanmoedigingen en deden enorm hun best. Bij de jongens kwam AVA`70-pupil het dichtst in de buurt bij het podium met een mooie vijfde plaats. Bij de meisjes was er een prachtige eerste podiumplek voor Lena ter Haar. De oudere jeugd ging op pad voor een heen- en weer parcours met een pittige passage van de fietstunnel. AVA-janen Mats Lievers en Thom Berkelder waren in een felle strijd gewikkeld, waarbij Mats uiteindelijk de tweede plaats voor zich opeiste en Tom derde werd op twee tellen. Bij de meisjes een geheel geel-blauw podium. Evie Scholten trok op overtuigende wijze de winst naar zich toe en haar trainingsmaatjes Lune Mateman en Liese Horning werden respectievelijk tweede en derde.

Om 19.45 uur viel het startschot voor de Senioren, die op pad gingen voor hun wedstrijd over 5 of 10 kilometer. Direct vormde zich een heel lang lint van maar liefst 200 atleten, die na een ronde op de baan in de richting van het prachtige buitengebied `t Walfort liepen. De tropische temperatuur zou zeker een zeer bepalende rol gaan spelen en menig atleet paste het tempo goed aan en van de ingerichte waterpost werd dankbaar gebruik gemaakt.

Bij de 5-kilometerwedstrijd ging Mark te Brake er vandoor en duldde geen tegenstand en met een hele knappe eindtijd van 16,40 minuten kwam hij solo over de meet. Het jeugdige talent, Tijn Piest toont al langere tijd aan in prima vorm te verkeren en pakte de tweede plek in de eindrangschikking.

Annemarie Arentsen toonde zich bij de dames veruit de sterkste en liep in een strak tempo naar de overwinning.

Bij de 10 kilometer was de Aaltense survivalatleet Hans Waalder het beste bestand tegen de warme omstandigheden en liep solo naar een prima eindtijd van 36,35 minuten en hield daarmee zijn Duitse tegenstanders op gepaste afstand. Bij de Dames een heel sterk podium met op de hoogste trede Eva Bruil, die naast een groot fietstalent ook een uitstekende atlete blijkt te zijn en finishte ruim onder de 40 minuten. Ineke Graven scoorde de tweede tijd en Renée Houwers werd derde.

De prijzen werden uitgereikt door Bert van Asselt, directeur van wedstrijdsponsor GUV, die veel waardering had voor de prestaties van de honderden deelnemers. Alle atleten kregen een meer dan verdiende medaille en dronken met elkaar de enorme watertank tot en met de laatste druppel leeg.

De inzet van tientallen vrijwilligers van AVA`70 zorgden er voor dat deze editie van de GUV Walfortloop wederom een groot succes werd met een  sportieve, gezellige en ontspannen sfeer! 

  

Rob Jansen heeft prachtige foto's gemaakt. Klik en zie hier.


Loop 23 augustus mee met de Bruggenloop de laatste uit de reeks Zomeravondlopen van AVA '70.