Rudi Meinen, Topsporter en Voorzitter van AVA'70.

zaterdag 22 en zondag 23 februari jl. was het Omnisportcentrum in Apeldoorn het mekka van het NK Indoor. De individuele onderdelen stonden op het programma voor Senioren en de Masters. Onder de vele atleten ook 3 AVA`70-leden, die bijzonder gretig waren om een goede prestatie aan de dag te leggen.
Patrick Ikink kwam uit in de Klasse Masters 50 op het onderdeel 400 meter. De fanatieke Barloër heeft feitelijk voorkeur voor de echte korte sprintafstanden, maar besloot dit keer voor het avontuur op de wat langere afstand. Patrick liep een uitstekende wedstrijd, die erg spannend bleef tot op de meet. Met een tijd van 1.00,58 scoorde hij een 6e eindtijd. Het veld lag bijzonder kort bij elkaar, want Patrick kwam slechts een seconde te kort voor de bronzen medaille.
Rudi Meinen kwam op dezelfde afstand uit, maar dan in de Klasse Masters 40. De trotse preses had in de voorbereiding vooral hinder van overmatige spanning op de spieren. Eenmaal uit de startblokken, gooide Rudi alle remmen los en positioneerde hij zich al snel in een kansrijke positie. Meinen gooide er nog een ferme eindsprint uit en finishte op een geweldige 3e plek met een tijd van 55,09 seconden. Een fraaie bronzen medaille en prolongatie van de titel: Snelste Voorzitter van Nederland! Hoe mooi is dat….
Meerkampster Marijke Esselink had zich ingeschreven voor 3 onderdelen, namelijk het verspringen, kogelstoten en de 60 meter horden. Met name op het laatste onderdeel, leverde ze een uitstekende prestatie en scoorde de 4e eindtijd. Ook bij het kogelstoten en verspringen liet de talentvolle atlete zien, dat ze tot de top van Nederland gerekend mag worden. Trainer Honza Valenta toonde zich na afloop van het NK Indoor dan ook zeer tevreden.
“De trainingen verlopen precies volgens plan en Marijke heeft de afgelopen winter maar liefst 5 prachtige persoonlijke records gehaald. Komende zomer zou ze best de limit voor de Olympische Spelen kunnen halen. Wordt het niet Tokyo, dan zal ze zich volledig gaan richten op het EK Atletiek in Parijs, eind augustus.”
Kortom, tevreden gezichten bij het AVA`70-trio, dat goede prestaties heeft neergezet en zich in Apeldoorn van de beste kant heeft laten zien…..