Een mooi AVA treintje..        ( foto: Dick Lubbers)

De hardlooparena bij het Romienendal lag er zaterdag voortreffelijk bij voor de 3e wedstrijd van de Boekeldercrosscompetitie. Het was bovendien uitstekend crossweer, dus zag het er naar uit, dat er wederom een regen aan persoonlijke records gelopen zou worden. De daad werd ook bij het woord gevoegd en dat zorgde voor heel veel blijde gezichten bij de finish, waar speaker Dirk Vreeman verbaal zorgde voor de slagroom op de taart.

Om 13.00 uur werd de klok aangezet voor de allerjongste talenten, die er direct een prachtige strijd van maakten.  Argo-atleetje Lucas Boom bleef als enige onder de 4 minuten en scoorde daarmee de winnende tijd. Glenn Wassink deed het ook meer dan goed en finishte als derde. Bij de meisjes was Anne van Dekken als beste bestand tegen het Duitse hardloopgeweld van haar leeftijdsgenootjes en liep een 5e eindtijd.

Bij de wedstrijd over 2000 meter was Twan Meinen voor de derde week op rij de beste. Het lukte hem dit keer zelfs met een hele snelle 6,57 minuten. Noah Lampio werd tweede en Sven Meinen scoorde de derde plaats. Bij de meisjes moest koploopster Annelot Posthumus de strijd staken en ging de winst naar Norah Rusink.

Een heel sterk deelnemersveld stond er klaar bij de start van de 5 kilometerwedstrijd. Favoriet was de zeer jonge Tijmen Wisselink uit Doetinchem en hij maakte zijn rol helemaal waar. In een nieuwe persoonlijke toptijd van 17,25 minuten, passeerde hij de finishlijn. Danny Boom liet wekelijks zien iets sneller te zijn en werd dit keer 4e. Bij de Dames ging de winst naar Ineke Graven, die een sterke wedstrijd liep. Het jonge survivaltalent Evi Nijman werd zeer verdienstelijk tweede.

Bij de 10 kilometer wilde Barend Westervelt graag een snelle race lopen en hij had hiervoor een haas ingehuurd in de persoon van niemand minder dan Mark te Brake. Het tweetal wist de concurrentie in de tweede ronde langzaam van zich af te schudden en Westervelt ging met de winst aan de haal in een rappe tijd van 37,28 minuten. Hij bleef daarbij zijn hulpje, Mark te Brake, precies 3 tellen voor. Bij de Dames pakte Bianca Piek een fraaie tweede plek en toonde daarmee een flinke progressie. Dit liet ook de Utrechtse met AVA`70-roots, Lienke te Brake zien, die voor het eerst onder de 50 minutengrens dook. De mannen van de lange adem mochten het pittige parcours maar liefst 3 keer afleggen. Björn Demkes leidde van begin tot eind de dans en trok de wedstrijd soeverein naar zich toe met een eindtijd van 58,14 minuten. Mark Geesink liep solo knap naar een tweede plaats en wist zijn vorige tijden te verbeteren. Dit gold ook voor de derde finisher, Wouter Raben.

Komende zaterdag vindt de finale van de Boekeldercrosscompetitie plaats en heel veel klassementen zijn nog zeker niet beslist. De strijd om de bekers en de eer zal dan ook zeker de nodige spannende momenten op gaan leveren. De organisatie is er alles aan gelegen om alles goed te laten verlopen. Zo zullen de vrijwilligers al extra vroeg gaan beginnen met de opbouw van het parcours, waaronder een flinke prijzentafel. Het belooft een prachtige sportmiddag te gaan worden……