(foto: Dick Lubbers)

November staat bij AVA`70 in het teken van de Boekeldercrosscompetitie en afgelopen zaterdag vond de eerste wedstrijd plaats. Het parcours lag er uitstekend bij, de Romienendal-arena was sfeervol ingericht en honderden atleten uit de regio hadden zich ingeschreven.

Om exact 13.00 uur werd het startsignaal gegeven voor het eerste programma-onderdeel, de 1000 meter voor de jongste kids. Deze talenten moeten gelijk vol aan de bak, want na een kort aanloopstuk volgt een strook bouwland, een slootrand en tenslotte een viertal hindernissen, bestaande uit strobalen, waar ze overheen moeten klimmen. Noah Belting, een van de vele sterke pupillen van de Duitse vereniging LAZ Rhede, was de snelste, gevolgd door Jelle Icking en Glenn Wassink, die met een dezelfde eindtijd, tweede en derde werden. Bij de meisjes was AVA`70-lid Norah Busch uitstekend op dreef en won nipt, door haar Duitse achtervolgsters voor te blijven. Even later was het de beurt aan de oudere jeugd voor hun race over 2 kilometer. Bij de jongens pakte AVA`70 de volle buit. Twan Meinen zegevierde met overmacht, gevolgd door Noah Lampio en Sven Meinen. Bij de meisjes kwam Annelot Posthumus door een ijzersterke tweede ronde als winnares over de meet en werd Norah Rusink knap tweede.

Een groot peloton stond aan de start bij de 5 kilometerrun. Onder de vele deelnemers heel veel snelle regionale lopers, maar zeker ook de nodige concurrentie uit Duitsland. Gelijk na het startschot nam het grote ARGO-talent Thijmen Wisselink de leiding in handen en stond deze ook niet meer af. In een soevereine stijl kwam hij solo over de finish in een prachtige tijd van 17,54. Danny Boom van AVA`70 liep een sterke wedstrijd en eindigde op de vierde plaats. Bij de Dames was het de jonge Rahel Brömmel uit het Duitse Sonsbeck die in een fraaie stijl een prachtige tijd van 19,01 minuten liet noteren. AVA`70-talent Eva Groot Kormelink scoorde een prima derde tijd in het sterke deelnemersveld. 

De 10 kilometerlopers moesten de pittige ronde maar liefst 2 keer afleggen. Aaltenaar Hans Waalder zegevierde in een prima tijd van 36,30 minuten en liet na afloop weten, dat het zeker niet vanzelf ging. AVA`70-lid Hans Jentink is op de terugweg na een vervelende blessure en kan zeer tevreden zijn met zijn positie in de subtop. Bij de Dames ging de winst naar Sandra Wassink van het Winterswijkse Archeus. Het AVA`70-duo Marloes Wensink en Paula Verwaaijen liepen lang samen op en werd respectievelijk tweede en derde. De kilometervreters op de 15 kilometer mochten maar liefst 3 rondjes crossen. Favoriet Lars Duistermaat uit Huppel maakte zijn rol volledig waar en moest het ook nog eens grotendeels alleen doen. In een fraaie cadans liep hij naar een mooie eindtijd  van 56,40 minuten. Björn Demkes van AVA`70 liep ontspannen naar de tweede plaats, terwijl Mark Geesink de derde plaats voor zich opeiste.

Er kwamen op de eerste wedstrijd van de Boekeldercross een kleine 400 atleten in actie en er werden direct al hele snelle tijden gelopen. De organisatie was uitermate tevreden met het verloop van de wedstrijd, die door meer dan 40 vrijwilligers in goede banen werd geleid. Komende zaterdag volgt de tweede editie en de ervaring heeft geleerd, dat er dan vaak nog harder wordt gelopen. Uiteraard zijn toeschouwers van harte welkom om de sportieve prestaties van de honderden atleten live te aanschouwen.

Link naar Foto's  week 1

Link naar uitslagen week 1