Foto:Sonja Stortelers

“DOOR KANJERS, VOOR KANJERS…”

 

In een aantal jaren is de Twee Bruggenloop de status van kleine campingactiviteit wel ontgroeid. Vanaf vroeg in de middag zijn tientallen vrijwilligers van AVA`70 op het vakantiepark al druk in touw. De opbouw van het hardlooparena en het secretariaat op het prachtige Vakantiepark de Twee Bruggen worden zorgvuldig ingericht. De verkeersregelaars en overige medewerkers krijgen hun instructie. Alles wordt er door deze kanjers aangedaan om de wedstrijd vlekkeloos te laten verlopen. Hun inspanningen worden ruim beloond, want ruim 500 (!) atleten en wandelaars komen op de prachtige sportavond in actie.

Vanaf 18.00 uur kunnen de wandelaars starten met hun tocht over 10 kilometer in het fraaie buitengebied van Miste en Bredevoort. Tientallen sportievelingen maken gebruik van deze gelegenheid en genoten van de mooie natuur.

Het hardloopspektakel ging om 19.00 uur van start  met de run over 1000 meter. Een flink peloton kleine kanjers ging na het beginschot in galop om 2 ronden over het park te gaan rennen. Lucas Boom van ARGO uit Doetinchem lukte het om een tijd net onder de 4 minuten te klokken en pakte overtuigend de winst. Het Aaltense duo Siem Eppink en Kyano Bussink ging als tweede en derde over de meet. Bij de meisjes lukte het AVA`70-pupil Isa Gussinklo om zich tussen een tweetal Archeus-meisjes te wurmen en zij pakte zo een fraaie 2e plaats.

De oudere talenten kwamen even later in de hardlooparena en moesten 4 ronden afleggen. De strijd bij de jongens werd gewonnen door Twan Meinen in een ijzersterke tijd van 6,48 minuten. Jongere broer Sven pakte verdienstelijk de tweede podiumplek. AVA`70-winst was er ook bij de meisjes op de 2 kilometer. Norah Rusink trok de zege naar zich toe en bleef clubgenote Annelot Posthumus een fractie voor.

Een enorm peloton van ruim 350 atleten stond om 19.45 uur klaar voor de start van hun wedstrijd over de 6 of 10 kilometer. De deelnemers waren afkomstig uit de gehele regio, maar ook de nodige sportieve campinggasten en tientallen Duitse atleten kwamen in actie. Direct na het startschot trok het lange, kleurige lint lopers over de camping en slingerde zich in de richting van de Slingeplas. Er werd bijzonder hard gelopen en op de 6 kilometer dunde de kopgroep al snel uit. Tim te Brake van AVA`70 leek op weg naar de winst, maar zag in de slotfase Mark Schreurs dichterbij komen en de koppositie overnemen. Een knappe prestatie want van Schreurs was bekend dat hij op de fiets al een kanjer bleek te zijn, maar ook met het hardlopen kan hij dus met de besten mee. Hij trok uiteindelijk de winst naar zich toe en te Brake eindigde op een mooie tweede plaats. Bij de Dames toonden de jonge talenten de aandacht en de wedstrijd naar zich toe. Emma Nijenhuis bleek de sterkste en kwam overtuigend als eerste onder het finishdoek door. Ineke Graven begint steeds sneller te lopen en werd verdienstelijk tweede, voor Evi Nijman.

De 10 kilometerlopers kregen nog een extra lus door het glooiende Klooster voor de kiezen en met name het grindpad heuvelop vormde voor velen de scherprechter. Bas Arentz toonde zijn goede vorm en liep langzaam bij de concurrentie weg en liep solo naar de winst in een knappe eindtijd van 35,05 minuten. Hans Waalder uit Aalten moest een half minuutje toegeven, maar was zeer tevreden met zijn eindtijd  en podiumplek. Veteraan Freddy Dekker liet zich tevens van zijn beste kant zien en werd derde. Bij de Dames was ARGO-atlete veruit de sterkste. De talentvolle loopster liet haar tegenstanders ver achter zich en liep een ijzersterke wedstrijd. AVA`70 atlete Evelien Hillen eindigde in de subtop en dat is een topprestatie van deze kanjer, die al de hele dag in touw was als wedstrijdorganisator. De schemering viel langzaam in en de atleten leverden allemaal een uitstekende prestatie door de finish te halen, waar het applaus wachtte. Speaker Harry Striekwold begeleidde de binnenkomst en de verdiende medaille werd dankbaar in ontvangst.

Tientallen kanjers kwamen na afloop van de wedstrijd direct weer in actie om alles op te ruimen, terwijl op het terras vele sportievelingen nagenoten van de 8e editie van de Twee Bruggenloop. Uiteraard was ook de organisatie, AVA`70 en Vakantiepark de Twee Bruggen, bijzonder tevreden met het verloop van het evenement en een 9e aflevering zal er dan ook zeker komen! 

Foto's Nathan Posthumus 

Foto's van Sonja Stortelers