De prijzentafel...

Terwijl de vrijwilligers bij het inschrijfbureau overuren draaien, wordt er buiten de laatste hand gelegd aan het inrichten van de hardlooparena. De tomeloze inzet van de tientallen vrijwilligers wordt ruimschoots beloond want bijna 300 atleten hebben een startnummer voor de GUV Walfortloop. De deelnemers komen uit de hele regio, maar ook vakantievierders en tientallen Duitse hardlopers verschijnen aan de start van deze heuse klassieker. De 2e etappe van de serie Zomeravondlopen, die AVA`70 in 2019 organiseert, beloofd dan ook bij voorbaat al veel sportieve strijd op te leveren.

Om 19.00 uur gingen de kleinste dravertjes van start voor hun race over 1000 meter en rennen ruim 3 rondjes op het complex. De aanmoedigingen van de grote schare publiek zorgden er voor, dat er kiezelhard gelopen werd. Boet Kreykamp bleek de allersnelste en scoorde de winnende tijd van 3,40 minuten, gevolgd door clubgenootjes Jelle Icking en Glenn Wassink. Bij de meisjes pakte Kyra Lampio een hele mooie tweede plaats en werd Noa ter Haar derde.

Om 19.15 uur gingen de talenten van start op de 2 kilometer en hoewel het deelnemersveld niet zo groot was, stonden er wel hele snelle lopers aan de start. Tijmen Wisselink van het ARGO-topteam toonde zijn kunnen en won de wedstrijd in een uitstekende tijd van 6,13 minuten. In het geweld hield Lars Meinen zich knap staande en de jongeling werd 5e op deze afstand. Bij de meisjes een heus AVA`70-podium, dat tot stand kwam na een enorm spannende strijd. Lieke de Boer finishte als eerste, op de voet gevolgd door Eline Spekschoor en Jet Wildenbeest, die als 3e loopster over de meet kwam.

Bijna 250 atleten stonden om 19.45 uur klaar voor de start van hun wedstrijd over 5 of 10 kilometer. Duidelijk was bij voorbaat al direct, dat het aan de kop  wel eens erg snel zou kunnen gaan, want onder de deelnemers een flink aantal grote namen. Nadat het startschot was gevallen ging het grote peloton in galop van de baan af richting het `t Walfort. Lars Duistermaat, die vooraf aangaf zichzelf te willen testen op de 5 kilometer, voegde de daad bij het woord. Hij liep al snel aan de leiding en stond deze ook niet meer af. In een prima eindtijd van 16,14 minuten won hij de run met overmacht. Evan Oosterink werd fraai tweede, voor Michiel Wellink van AVA`70, die met een tijd van net boven de 17 minuten een uitstekende prestatie leverde. Bij de Dames lukte het de ijzersterke junior Eva Groot Kormelink om ruim onder de 20 minuten te finishen en daarmee won ze de wedstrijd met overmacht. Ineke Graven werd tweede en Katja Demkes scoorde de derde podiumplek.

De deelnemers aan de 10 kilometer maakten een extra lus over Haarts grondgebied en het was Jordy Kloet van ARGO, die zijn favorietenrol volledig waar maakte en zich als eerste weer bij de finish meldde. Veteraan Freddy Dekker leverde ook een puike prestatie door de tweede plaats voor zich op te eisen. Kelvin Mateman liet wederom zien over veel hardlooptalent te beschikken en pakte de derde plek. Niek Klein Hesselink was de eerste AVA-jaan, die de meet passeerde en hij klokte de zesde tijd. Bij de Dames was het de Doetinchemse Wendy Mullink, die met groot krachtsverschil de winst naar zich toe trok, met een uitstekende eindtijd van 38,41 minuten. Julia Kang uit Aalten liep na een korte blessureperiode weer haar eerste wedstrijd en werd knap tweede voor Yvonne Fahrland uit het Duitse Löwick. Speaker Dave Posthumus zorgde er op enthousiaste wijze voor, dat alle finishende deelnemers over de meet werden gepraat en bij menigeen zorgde dit voor een glimlach op het gezicht. Op het bomvolle terras waren de finishende deelnemers en het publiek getuige van de prijsuitreiking voor de winnaars van de GUV Walfortloop. Daarnaast waren er ook voor de jeugd en senioren nog een aantal aanmoedigingsprijzen geregeld en ook dit zorgde voor het nodige applaus.

De organisatie keek met een uitermate tevreden gevoel terug op deze editie van de GUV Walfortloop. Heel veel deelnemers genoten van een prachtige wedstrijd, die door tientallen vrijwilligers uitstekend werd begeleid.

Op naar het sluitstuk van de Zomeravondlopen: de 8e editie van de Twee Bruggenloop op dinsdag 20 augustus……