Gerrit Te Lindert loop goede halve Marathon in Hattem.

 

 

AVA”70 atleet Gerrit Te Lindert heeft in Hattem meegedaan aan de zevende editie van de Newline halve marathon. Te Lindert, die niet zoals de andere AVA”70 leden voor het Aaltens volksfeest koos, had het dankzij het zware parcours en het warme weer niet makkelijk op de ruim 21 kilometer lange wedstrijd. De wedstrijd ging over drie ronden waarvan de eerste ronde een extra lusje kende. Te Lindert die sinds kort tot de elite club van vijftigers behoord, liep toch een behoorlijke wedstrijd en werd met een tijd van 1:40:48 uur, achtste in zijn leeftijdscategorie. 
 

Overwinning Demkes en Klomp

 

Dit jaar vond al weer de 25e editie van de Dam tot Dam loop plaats. De Jubileumeditie die met prachtige weersomstandigheden werd gehouden had dit jaar een recordaantal deelnemers. De Dam tot Dam loop wordt in zijn soort gezien als één van de grootste hardloopevenementen ter wereld. Het 16,1 km lange parcours voert de tienduizenden atleten van de Prins Hendrikkade in Amsterdam richting de Peperstraat in Zaandam. Voor atletiekvereniging AVA’70 namen Katja Demkes en Henriëtte klomp deel aan dit hardloop spektakel. Beide atletes deden mee aan de businessloop. Dit is een categorie voor teams. Elke team loopt met zeven lopers of loopsters en de beste vijf prestaties van elk team tellen mee voor de einduitslag. Deze vijf tijden worden bij elkaar opgeteld en leveren een totale eindtijd op. De twee atletes kwamen uit voor het politieteam (NPSB) uit Krimpen aan de Ijssel. Vorig jaar ging dit team er met de hoofdprijs vandoor. Klomp die vorige week in Winschoten nog een honderd kilometer liep kon dit goed merken in haar benen. Zij sloot haar 16,1 kilometer (Tien Engelse mijl) af in een tijd van 1:21:28 uur. Dit leverde haar de vijfde eindtijd van haar team op. Katja Demkes deed het met haar 1:20:32 uur, iets beter Demkes werd met deze tijd vierde van haar team. Na het bereiken van de finish begon het wachten. Zijn de dames in de prijzen gevallen? Ja is het antwoord. Het team van Klomp en Demkes ging net als vorige jaar naar huis met de eerste plaats. Alle leden van het team wonnen een mooie beker, en nog veel mooier een vliegles op de vliegbasis van Lelystad. 

 

 

Dijkslag loopt goed in zeer zware wedstrijd.

 

“Atleten zonder zwemdiploma word afgeraden te starten”, dit kregen de deelnemers van de hardloopwedstrijd dwars door de zwingeul in het Zeeuwse plaatsje Cadzand-Bad mee. De atleten moesten tijdens de wedstrijd tweemaal door de zwingeul heen. De stroming was erg sterk en het water was ruim 40cm diep. De wedstrijdsecretaris vond dat atleten zonder een zwemdiploma het risico niet moesten nemen. Naast deze ‘vreselijk’ risicovolle plas werden de atleten ook over verschillen duinen met mul zand gestuurd. Na een klein lusje over de grens in België werden de lopers dwars door de prachtige natuur van ‘het zwin’ weer terug naar Nederland gestuurd. Atleet Gerrit Dijkslag van AVA”70 stond ook aan de start van deze loop. Dijkslag die in zijn leven al meer dan vijfhonderd wedstrijden heeft gelopen sprak over één van de zwaarste wedstrijden uit zijn hardloopcarrière. Dijkslag die na 7,5 km met natte en zware schoenen over de finish kwam, was erg tevreden met zijn behaalde resultaat. Dijkslag werd knap zevende in een tijd van 34:12 min.