De doordeweekse hardloopwedstrijden van AVA`70 mogen zich verheugen in een grote populariteit en ook  de GUV Walfortloop bleek weer een voltreffer. Onder tropische omstandigheden gingen ruim 260 atleten van start op de verschillende afstanden. De sportievelingen waren afkomstig uit de hele regio en opvallend was ook het grote aantal Duitse deelnemers

Om 19.00 uur was het de beurt aan de jongste talenten om hun kwaliteiten te tonen aan het talrijke publiek. De jonge dravertjes lieten zich van hun beste kant zien en deden er alles aan om zo snel mogelijk te finishen. Dirk te Brake lukte dit het beste en scoorde een hele snelle tijd van 3,22 minuten. Ook Bram Wisselink was heel vlot en pakte de tweede plaats. Bij de meisjes liet Lena ter Haar weer zien, dat ze uitstekend in vorm is en met een fraaie tijd van 3,54 minuten trok ze de winst naar zich toe. Aafke te Kempel liep een goede run en werd verdienstelijk tweede.

Hierna was het de beurt aan de oudere jeugd voor de wedstrijd over 2 kilometer. Ondanks de hitte ging de kop van de groep er razendsnel vandoor en een AVA`70-treintje bleef tot aan de meet dicht bij elkaar. Jens te Veldhuis bleek de sterkste en won, voor zijn teammaatjes Age Eindhoven en Twan Schreurs. Isa Gussinklo scoorde bij de meisjes een mooie tweede plek.

Om 19.45 uur stonden dik 200 (!) atleten klaar voor hun race over 5 of 10 kilometer. De deelnemers waren afkomstig uit de hele regio en er stonden een aantal ijzersterke lopers op de lijst, die zeker van plan waren om er een prachtige wedstrijd van te maken. Direct na de start trok het lange lint dravers in de richting van het Walfort. Bij de 5 kilometer liet Erwin Nieuwboer er geen gras over groeien en nam snel de koppositie in handen en stond deze ook niet meer af. In een ontspannen stijl liep hij naar de winst in een razendsnelle tijd van 16,48 minuten. Bij de Dames pakte Annemarie Arentsen een fraaie 2e plek, terwijl het pas 13-jarige talent Lobke Hendriksen de 3e plaats voor zich opeiste. De 10 kilometerlopers moesten een extra lus in het bloedwarme buitengebied afleggen en het peloton brak dan ook in vele stukken uiteen. Mark te Brake bleek veruit het beste bestand tegen de omstandigheden en liep solo naar een winnende eindtijd van 34,59 minuten. Survivalatleet Herman Domhof toonde eveneens aan prima in vorm te zijn en pakte het zilver. Bij de Dames liep Ineke Graven een sterke wedstrijd, liep de tweede tijd en stond daarmee wederom op het podium.

De organisatie toonde zich na afloop bijzonder tevreden over het verloop van de GUV Walfortloop. De tropische omstandigheden zorgden voor verhitte gezichten, maar de deelnemers toonden zich verstandig om niet vol gas te geven. Het talrijke publiek zag prachtige hardloopprestaties op het sfeervolle complex van AVA`70. De organisatie kon voor, tijdens en na de wedstrijd een beroep doen op ruim 40 vrijwilligers, die er samen voor zorgden dat alles uitstekend is verlopen!