De Kerstdagen en de Jaarwisseling liggen inmiddels al weer even achter ons.

Op de eerste zaterdag in het nieuwe jaar, 7 januari 2023, blijven de hardloopschoenen voor even in de kast, want dan gaat AVA`70 in de kern van Aalten en Bredevoort wederom de kerstbomen inzamelen. Dit jaar doet de club overigens ook voor het eerst IJzerlo aan. Op de parkeerplaats tegenover het Dorpshuus wordt een plek gemarkeerd om de kerstbomen te droppen. Dit kan zowel op vrijdag 6 januari, als ook op zaterdagmorgen 7 januari. 

Inmiddels heeft Chef d`organisation, Gerben Deunk, al een fors aantal chauffeurs en sjouwers weten te enthousiasmeren en zijn de routes globaal verdeeld, waarbij de uitstekende resultaten in het verleden leidraad zijn geweest. Waarom iets veranderen, als de score goed is, zal de zeer ervaren kerstbomenleider hebben gedacht bij het formeren van de teams….

Vanaf even na 09.00 uur in de ochtend gaat dan ook een ijzersterk peloton van een kleine 40 junioren en senioren op pad om alle straten, pleinen en wegen, die gerekend worden tot de kern van Aalten en Bredevoort, kerstboomvrij te maken. Rond het middaguur zal er tevens koers worden gezet richting het Dorpshuus in IJzerlo om hier de kerstbomen te gaan laden.

Zoals gebruikelijk worden de ladingen kerstbomen ingeleverd en geteld bij Aalbers, waar tevens een soort van “meet and greet” is. Altijd belangrijk voor de sfeer! Uiteraard wordt er ook voor een natje en droogje gezorgd, want de verbrande calorieën moeten natuurlijk wel tijdig aangevuld worden. Mochten er nog leden zijn die ook wel een ochtend de handen uit de mouwen willen steken voor AVA`70… Neem vooral contact op met Gerben Deunk!

 Voor leden die buiten het rayon Aalten, Bredevoort en IJzerlo vallen en de club hun kerstboom gunnen? Deze week is de parkeerweide naast het clubhuis van AVA de ideale plek om de groene, bruine, grote of kleine den, spar of Nordman te droppen……