Op zaterdagavond 1 juli 2017 wordt in Aalten de 2e King of the Beeklaan gehouden. Het is een wedstrijd van 200 meter op de befaamde bult in het centrum van Aalten van man tegen man en vrouw tegen vrouw, waarbij uiteindelijk de allersterkste overblijft. Wie worden de opvolgers van Bjorn Demkes en Linde Klein Nibbelink?

We verzamelen ons die avond tussen 19.30 en 20.00 uur aan de Haartsestraat 10, het oude Postkantoor. In de monumentale hal van dit sympathieke architectenbureau wordt dan om 20.05 uur de loting verricht door gastvrouw Gerdy Hoornenborg. De namen van alle deelnemers worden in een pot gedaan en onpartijdig en objectief wordt er geloot wie er tegen wie in de eerste ronde gaat strijden op de Beeklaan. Na een kleine voorbeschouwing rennen we gezamenlijk richting de Beeklaan. Onderaan deze “Mount Everest van Aalten” maken we ons op voor de eerste tweestrijd. Boven aan de bult worden de mannen van de jongens gescheiden en de dames van de meisjes! Als de winnende strijders weer terug zijn aan de voet van de berg, zal er een nieuwe strijd losbarsten! We sluiten af met een nu al heroïsche strijd tussen de 2 sterkste lopers.

Uiteraard zoeken we ook een Queen of the Beeklaan. Ook de dames zullen vrouw tegen vrouw de berghelling moeten bedwingen. We hopen op veel vrouwelijke strijders! De winnaar mag een jaar lang de eretitel “King of Queen of the Beeklaan” dragen, een geuzennaam die alleen door de aller sterkste gedragen mag worden! Na de wedstrijd lopen we weer terug in de richting van de Haartsestraat 10. De sterkste man en vrouw wordt gehuldigd op het befaamde balkon. Na de balkonscène zullen we in een walm van vers zweet een toast uitbrengen op de King en de Queen. Uiteraard is er volop gelegenheid om onder het genot van een drankje het spectaculaire evenement na te beschouwen. Na een ontroerende speech van de Queen en de King sluiten we de dag af en zal het nog lang onrustig blijven in de Aaltense heuvels.

Dit jaar is er door de gemeente Aalten een vergunning verleend, dat betekent dat de Beeklaan afgezet zal worden met enkele dranghekken en gemotoriseerd verkeer niet is toegestaan. Het parcours wordt afgebakend met brandende fakkels en op de eindstreep zal een finishboog van de Onderlinge Waarborgh Maatschappij staan. Dick Lubbers zal aanwezig zijn om als fotograaf alles op de gevoelige plaat vast te leggen. De avond begint om 20.45 uur met een wedstrijd tussen de AVA'70 jeugd, die in vier onderlinge duel 's uitmaken wie zich een jaar jeugdkoning(in) mag noemen. Zij verlaten voor een paar uurtjes het AVA'70 kamp om maar niets van dit spektakel te hoeven missen.

Inschrijven kan tot en met donderdagavond 29 juni 22.00 uur. Iedereen, ook als je geen lid bent van AVA'70, kan aan de wedstrijd mee doen. De inschrijving is gratis maar geef je wel even onderaan dit artikel, via facebook, app of een mail op. Vol is vol!

Klik op de link voor de informatie, verslagen en foto's van de 1e editie in 2016

Meer info op http://geertwevers.blogspot.nl/

Namens de organisatie: Rinke, Gerben, Erwin, Gerdy en Geert