KWARTET AVA-LEDEN VOLGT TRAINERSCURSUS


Het groeiende aantal AVA-leden is natuurlijk prachtig voor de vereniging, maar zorgt ook voor luxeproblemen. Op trainingsavonden is het af en toe bijna dringen op de baan. Daarnaast wil de club graag, dat de diverse loopgroepen begeleiding krijgen van deskundige trainers en trainsters.
Om in die behoefte te kunnen blijven voorzien, heeft bestuurslid Technische Zaken, Henrie Drenthel, het initiatief genomen om een trainerscursus te organiseren voor belangstellenden. Op dit moment volgen 4 AVA-leden, Ingrid van Zolingen, Frederieke Boesveld, Marco van Rijs en Henk Mengers de cursus “Looptrainer 2.” Het kwartet is verder aangevuld met cursisten uit Winterswijk, Arnhem, Nijmegen en zelfs Venlo.
De deelnemers volgen o.l.v. een KNAU-docent een vijftal workshops en dienen daarnaast nog het nodige thuiswerk te verrichten. Onderwerpen die aan de orde komen hebben betrekking op het begeleiden van lopers, het verzorgen van trainingen en het assisteren van activiteiten bij de club. Elke cursist is daarnaast gekoppeld aan een praktijkbegeleider, die oefeningen beoordeeld en feedback geeft op praktische vaardigheden.
Over enige tijd is het kader van AVA`70 uitgebreid met 4 assistent-trainers en beschikt dan over meer mogelijkheden om het grote aantal lopers en loopsters te begeleiden!

Bron: Frank Roos

Boekeldercross 2022

 

Vier zaterdagen in november kun je mee doen aan de Boekeldercross competitie.
Je doet mee aan de competitie als je 3 keer gefinisht bent op de zelfde afstand.
Kun je maar 1 of 2 keer meedoen of loop je verschillende afstanden is dit geen enkel probleem.

Let op! De starttijden van de 5km, 10km en 15km zijn aangepast! en deze starten allen om 13:30 uur

De wedstrijden:

1km Jeugdcross start 13:00 uur.
2km Jeugdcross start 13:10 uur.
5km start                    13:30 uur.
10km en 15km start   13:30 uur.