Een prachtig resultaat voor AVA'70 Missie 538 door Team Happy Code!

Op zondag 18 december jl. organiseerde AVA`70 een sponsorloop om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Missie 538, dat dit jaar in het teken stond van het Prinses Maxima Centrum, waar alle kinderen in Nederland met kanker worden behandeld.

De estafetteloop in de vorm van een klavertje 4 had een totale lengte van 53,8 kilometer en voerde de deelnemers rondom Aalten. Naast een korte proloog van het clubhuis van AVA`70 naar de Markt, konden de hardlopers kiezen om 1 of meerdere etappes hardlopend, fietsend of wandelend af te leggen. Ruim 150 sportievelingen kwamen gedurende de dag in actie en elke etappe werd er gestart en gefinisht op de Markt in het centrum van Aalten. De eerste etappe startte om 09.00 uur en onder winterse omstandigheden werd IJzerlo aangetikt. Onder de lopers van het eerste uur ook een afgevaardigde sportieveling van Radio 538 in de persoon van Jelte van der Goot, die speciaal vanuit zijn woonplaats Amsterdam was gekomen. Daarna ging de langste etappe van start die een lengte kende van 17 kilometer met als bestemming Lintelo. De temperatuur was inmiddels gestegen naar de 0 graden Celsius en met een heuse DJ als sfeermaker werd er koers gezet richting Dale en Barlo. Tijdens het slotakkoord ging het via het centrum van Aalten richting de Haart, om vervolgens via Aalten-Zuid weer terug te keren op de Markt, waar de finishstreep was getrokken.

Onder luid applaus van de supporters kwamen de deelnemers binnen en stond er op de teller daadwerkelijk 53,8 kilometer. Tijdens het verloop van de dag was al wel duidelijk geworden, dat de diverse atleten veel meer kilometers aflegden, dan ze zelf van tevoren hadden ingeschat. Een absoluut huzarenstukje werd uitgehaald door het drietal AVA`70-leden Rudi Meinen, Wouter Raben en Roy Mengerink. Het trio presteerde het immers om de totale afstand van de route, 53.8 kilometer, hardlopend af te leggen.

De gezelligheid onderweg zorgde voor een zeer ontspannen sfeer en dit leidde er regelmatig toe, dat er nog een etappe extra werd gelopen. Inmiddels liep de teller met giften ook uitstekend door en werd tijdens de dag bekend, dat het gehoopte streefbedrag van 5380 euro, waarop van tevoren werd ingezet, bereikt was. De organisatie die overigens volledig in handen was van Team Happy Code, een stel jonge honden van de club, trok zich snel terug om het totaal bedrag van de giften op te tellen. Onder het toeziend ook van tientallen hardlopers en toeschouwers werd de opbrengst op de cheque ingevuld. Het fantastisch eindbedrag van 8.241,40 euro zorgde vervolgens voor een ovationeel applaus van de aanwezigen.

De organisatie bedankte uiteraard alle deelnemers voor het sportieve en  natuurlijk ook financiële bedrage aan de actie. Uiteraard was er ook een bijzonder woord van dank voor de fotografen, verkeersregelaars, de voor- en achterfietsers en overige vrijwilligers, die de hele dag in de weer zijn geweest en dat was in de winterse omstandigheden al een prestatie op zich.

Het evenement, AVA`70 in actie voor Missie 538, was in alle opzichten een prachtig sportgebeuren met als beloning een schitterende cheque voor het Prinses Maxima Centrum!