Afgelopen weekend was de mooiste indoor atletiekhal van Nederland, Omnisport in Apeldoorn, voor even het domein van de T.&F.-junioren van AVA`70. Op zaterdag verschenen een viertal talenten bij het NK-indoor in de prachtige hardlooparena. Ruben Jansen kwam uit op de 400 meter en snelde naar een mooie tijd van 53, 86 seconden. Tim Houwers en de broers Sven en Twan Meinen liepen de series op de 800 meter. Het ging er snoeihard aan toe en de jeugdige AVA-janen liepen uitstekende tijden. Sven plaatste zich met een tijd van 2.02.05 minuten voor de finale. Ook de tijden van Twan (2.02.97) en Ruben (2.12.86) stemden de jonge atleten en hun begeleiders tot grote tevredenheid. Het is telkens weer een prachtige ervaring om in de fraaie indoorhal te mogen lopen. Op zondag kwam Sven Meinen uit in de finale van de 800 meter voor junioren onder de 18 jaar. Het lukte Sven om zijn persoonlijk record nog weer scherper te stellen en finishte met een tijd van 2.02.01 op een hele mooie 5e stek.

Op maandagavond kregen de overige leden van het T.& F.-team de gelegenheid om te vlammen in de Omnisporthal in Apeldoorn, want toen stond er een gezamenlijke indoortraining op het programma. Ruim 40 junioren, de trainers Erwin Wamelink, Mart Slotboom, Michiel Wellink en Jan te Brake maakten van deze mogelijkheid gebruik en stonden om 19.00 klaar voor een pittige training van 1.5 uur. Na de warming-up, volgde het hoofdprogramma, dat bestond uit korte en langere afstanden, variërend van 200 tot 800 meter. Er werd uitstekend gewerkt door de jonge AVA-junioren en de trainers gaven vanaf de zijkant van de baan tips en complimenten voor de geleverde prestaties. Dit gold ook voor de talenten, die een heuse sprinttraining afwerkten en het duo dat zich bezig hield met het onderdeel hoogspringen. De training werd besloten met een estafette en nog één keer werd de bijna lege energietank aangesproken. Moe, maar zeer voldaan vertrokken de AVA`70-juioren na deze waardevolle trainingsavond richting Aalten.

Prachtig natuurlijk, dat de leden van het T.&F.-team op een gewone maandagavond de gelegenheid is geboden om te trainen in een professionele omgeving. Met dank uiteraard aan de trainers en ouders, die dit uitstapje mogelijk maakten. Mooi dat dit kan!

Tim Mengerink maakte mooie foto's van deze dag.  KLIK HIER