Op zaterdag 13 september vond niet alleen de Kramp Run plaats. Rond 9.15 stonden namelijk zo'n 50 pupillen klaar om naar de finale van de stedenwedstrijden in Arnhem te gaan. De wedstrijd begon met een vlaggenparade. Alle verenigingen lopen dan met hun vlag een half rondje op de baan. Onze vlag moest diezelfde ochtend bij het clubgebouw nog uit de vlaggenmast gehaald worden, omdat de andere vlaggen in Varsseveld waren. Dat was nog een hele klus, maar uiteindelijk hadden we er een! Gelukkig maar, want een vlaggenparade zonder vlag kan toch niet?

Na de vlaggenparade begon voor alle pupillen het sprinten. Nadat de startblokken goed waren gezet, konden ze van start. Ook stonden voor de pupillen C en B balwerpen en verspringen op het programma en bij de pupillen A kogelstoten en hoogspringen. Iedereen zette zijn beste beentje voor, vandaar dat er die dag dan ook meerdere PRs werden verbroken. Nadat iedereen klaar was met alle technische onderdelen, was het nu tijd voor de estafette. Een toch wel erg spannend onderdeel. Want de vraag is natuurlijk: 'Zouden de wissels wel goed gaan?' Gelukkig ging dat bij de meesten wel goed. Veel kinderen gingen na hun estafette snel naar huis, want zij wilden graag nog naar de Kramp Run. Gelukkig bleef ik niet helemaal in mijn eentje achter en hebben wat ouders mij geholpen om de groepjes op tijd in de goede baan te krijgen voor de estafette. Heel erg bedankt hiervoor!
Alle pupillen hebben zeker hun best gedaan. Dat bleek wel bij de prijsuitreiking. Zo hebben de meisjes pupillen C de eerste plaats veroverd. Maar ook de jongens pupillen B zijn eerste geworden. Daarnaast waren de meisjes pupillen B ook zeker niet slecht en mogen zij heel tevreden zijn met een mooie derde plek. And last but not least, hebben alle pupillen van AVA '70 samen de 4e plek bemachtigd. Kortom, weer vier mooie bekers voor in het clubgebouw! Wij mogen trots zijn op onze toppertjes!

Fotoalbum Mirjam Dunnewold