Als mede-organiserende vereniging en tientallen deelnemers aan de start was AVA`70 weer volop in beeld bij de Kramprun in Varsseveld. Dat er daarnaast ook diverse podiumplekken en de nodige persoonlijke records werden gescoord, maakte het allemaal nog mooier….

Het programma startte onder zonnige omstandigheden met de 1000 meter voor de jongste talenten. Bij de jongens pakte Dirk te Brake met een hele snelle tijd van 3,45 minuten de tweede plek. Ook bij de meisjes was er succes, want hier klokte Lena eveneens de tweede tijd en mocht op het podium klimmen. Daarna was het de beurt aan de oudere jeugd voor hun run over 2 kilometer. Madelief Erkelens moest sprinten voor een beker, maar deed dit overtuigend, zodat de derde plaats haar beloning was. Bij de jongens was het Tim Houwers, die met een prima prestatie tweede werd, voor trainingsmaatje Thom Berkelder, die de derde plek voor zich opeiste.

Een enorm peloton van bijna 600 atleten meldde zich aan de start voor de Recreantenrun over een afstand van 5 kilometer. Vanaf de start werd er  gelijk een zeer hoog tempo gelopen en het jonge AVA-talent Tijn Piest kon zich met de besten meten. Met een geweldige tijd van 16,56 minuten veroverde hij een prachtige 2e plaats. Bij de Dames stonden er maar liefst twee AVA-janen op het podium. Lisa te Molder liep twee jaar geen wedstrijden, maar liet met een fraaie 2e plek zien, dat ze het hardlopen zeker niet verleerd is. Met een mooie eindtijd van 19, 53 minuten op de klokken werd Annemarie Arentsen 3e op deze afstand. Er was nog meer Aaltens succes, want bij de Businessrun werd het vijftal van Navis Sport tweede van de meer dan 60 deelnemende teams.

Klapstuk van de Kramprun is altijd weer de Toprun, waarbij er maar liefst 4 AVA`70-talenten aan het grote werk mochten ruiken. Bij de Dames weerde Eva Groot Kormelink zich dapper tussen de toplopers en knokte zich naar een verdienstelijke 9e plaats met een tijd van 19,51 minuten. Tussen de landelijke toppers bij de Heren stonden maar liefst 3 younsters van AVA`70, die zich van hun allerbeste kant lieten zien. Naast kiezelhard lopen genoten ze ook van de schitterende ambiance en de aanmoedigingen van hun clubgenoten. Voor het drietal was het prachtige ervaring, die ongetwijfeld naar meer smaakt.