De Businessrun is een razend populair onderdeel van de Gerard Tebroke Memorialloop en kent een zeer grote deelname. Een gedeelte van het inschrijfgeld wordt jaarlijks geschonken aan een lokaal goed doel. Dit jaar had de organisatie de Stichting Diaconale Hulpverlening Aalten uitgekozen en maandag 11 juli jl. vond de uitreiking van de cheque plaats. Namens de Stichting waren de bestuursleden Ada Boland en Ellen Pardijs in het clubhuis van AVA`70 aanwezig om de schenking in ontvangst te nemen.

De Stichting Diaconale Hulpverlening Aalten biedt hulp en ondersteuning aan degene die het moeilijk hebben in onze gemeente. Zo wordt er momenteel veel ondersteuning geboden op het gebied van Coronahulp. Daarnaast is er het Noodfonds en tevens is de Ontmoeting en Integratie voor mensen met een buitenlandse achtergrond een belangrijk aandachtsgebied. In veel gevallen wordt er daarbij samengewerkt met andere hulporganisaties en verschillende instanties in Aalten.

Recent was er nog de “vakantietasjes-actie”, waarbij mensen in onze gemeente, die het financieel lastig hebben een extraatje ontvingen voor de zomervakantie. Voor de kinderen zaten er de verschillende spellen in en voor de ouders zaten er bonnen in, die ingewisseld konden worden bij de supermarkt. Ook ouderen en alleenstaanden kwamen in aanmerking voor een vakantietasje.

Ada en Ellen gaven aan, dat er zich maatschappelijk altijd wel iets voordoet, dat de aandacht vraagt en vervolgens ook krijgt van de Stichting Diaconale Hulpverlening Aalten. Het bestuurs-duo sprak de hoop uit, dat men vaker een donatie in ontvangst mag nemen. Daarnaast zijn ook vrijwilligers van harte welkom om de diverse werkzaamheden uit te voeren.

De cheque, met een waarde van 750 euro, die glimlachend in ontvangst werd genomen van AVA`70, zal zeker een hele goede bestemming krijgen!