Zaterdag was het nog best frisje aan de de start van de 5km..

Het was zaterdag fris bij de 3e etappe van de Boekeldercrosscompetitie, maar de stralende zon zorgde voor perfecte omstandigheden. Het klassement begint meer en meer vorm te krijgen en dat zorgde voor veel strijd op de verschillende afstanden.

Bij de 1 kilometer gaven de jongste talenten vanaf de start al gelijk vol gas en Dirk te Brake meldde zich als eerste weer bij de finish, op korte afstand gevolgd door Milan te Brake. Bij de meisjes pakte Lena ter Haar voor de derde week achter elkaar de winst en het ziet er naar uit dat zij de algehele winnaar gaat worden op de kortste afstand.

Even later was het de beurt aan de oudere jeugd voor hun race over 2 kilometer grasland, zandpaden en slootkanten. Mats Lievers trok direct de koppositie naar zich toe en stond deze ook niet meer af. Bij de meisjes weerde Evie Scholten zich dapper en dit leverde haar een zesde plek op.

Een groot peloton van dik 200 atleten ging om 13.30 uur van start voor hun wedstrijd over 5, 10 of 15 kilometer. Na het startschot vormde zich al snel een fraai gekleurd lint van sportievelingen die het Daalse land in draafden. Op de 5 kilometer werd de talentvolle Tijn Piest bij de Heren knap 4e. Bij de Dames zegevierde Lisa te Molder voor de derde keer op rij en ze toonde wederom aan weer helemaal terug aan het front te zijn. Survivalatlete Eva Groot Kormelink bereikte als tweede de finishlijn.

Björn Rossel kwam uit op de 10 kilometer en scoorde een mooie 4e plek met een tijd onder de 40 minuten. Ineke Graven was  bij het Damesveld veruit de sterkste en met een prachtige tijd van 42,41 minuten toonde ze haar grote vorm aan. Clubgenote Annemarie Arentsen werd verdienstelijk tweede en boekt wekelijks nog progressie. Karin Prinsen kan niet alleen uitstekend fietsen, maar blijkt ook uitstekend te kunnen hardlopen, gezien haar derde plek.

Bij de wedstrijd voor de atleten van de lange adem, maakten Maarten Hengeveld en Mark Geesink er een mooie strijd van op de 15 kilometer, die door eerstgenoemde uiteindelijk in zijn voordeel werd beslist.

Komende zaterdag vindt de grote finale plaats van deze editie van de Boekeldercrosscompetitie plaats. Alle beslissingen zijn zeker nog niet gevallen, dus het beloofd bij voorbaat al een hele spannende aflevering te worden. AVA`70 kan ook op de slotdag weer een beroep doen op bijna 50 vrijwilligers, die alles in het werk zullen stellen om te zorgen voor perfecte randvoorwaarden! 

1KM+2KM5KM+10KM+15KM