vlnr de winnaressen van de 10km Sandra Wassink, Ineke Graven en Renee Houwers.

Na een afwezigheid van 2 jaar organiseerde AVA`70 op 23 augustus de 9e editie van de Twee Bruggenloop. De wedstrijd had aan populariteit niets ingeboet, want het schitterende vakantiepark werd werkelijk overspoeld met sportievelingen. De hardlopers waren afkomstig uit de hele regio en de inbreng van vakantiegangers zorgde zelfs voor een internationaal tintje. Nadat de wandelaars van start waren gegaan, was het om 19.00 uur de beurt aan de jongste talenten voor hun race over 1000 meter. Het ging er direct na het startsignaal hard aan toe. Bij de meisjes liet Lena ter Haar zien dat ze prima in vorm was en pakte een hele mooie 2e plaats, terwijl bij de jongens Nick te Hennepe 8e werd. Even later was het de beurt aan de oudere jeugd. De 2 kilometer werd door AVA`70-atleet Thom Berkelder veruit als snelste afgelegd en hij trok de winst naar zich toe. Bij de meisjes eindigde Kyra Lampio in de subtop met een 7e tijd. 

Om 19.45 uur stonden maar liefst 260 atleten aan de start bij de wedstrijd over 6 en 10 kilometer. Het deelnemersveld was een prachtige mix van regionale toplopers, recreanten en tal van vakantiegangers. Na het startschot was het in het voorste gedeelte van het langgerekte peloton gelijk “serious business” want het tempo lag direct bijzonder hoog. Opmerkelijk, want de temperatuur was tropisch, maar de toppers hadden er duidelijk zin in. Bij de 6 kilometer was Mark te Brake oppermachtig en scoorde met 19,28 een zeer snelle finishtijd. Tim te Brake maakte het familiesucces compleet met een derde plek. Bij de Dames was Bianca Piek, na haar hele triatlon van dik 2 weken terug, alweer in uitstekende doen en pakte de winst. 

De 10-kilometerlopers hadden het met de hitte nog zwaarder, maar desondanks werden er uitstekende tijden gescoord. De favorieten maakten hun status volledig waard en pakten de podiumplekken. Mark Gesink weerde zich kranig en met een tijd van 40,27 minuten zal hij zeker tevreden zijn. Bij de Dames liet Ineke Graven er geen gras over groeien en toonde zich oppermachtig en scoorde de winnende tijd. Renée Houwers werd 3e op dit onderdeel. 

De organisatoren AVA`70 en vakantiepark de Twee Bruggen konden een beroep doen op dik 40 vrijwilligers, die zich flink in het zweet moesten werken om alles goed te laten verlopen. Met 362 finishers bij deze tropische editie van de Twee Bruggenloop, was de organisatie dik tevreden en duidelijk werd dat de wedstrijd zeker een populaire trekpleister is op een doordeweekse zomeravond!

Foto's Tim Mengerink