Foto's: Rob Jansen 

Stiekem had de organisatie van de Boekeldercross er al rekening mee gehouden, dat het zou kunnen gebeuren…. Vier etappes bleken er dit jaar helaas niet in te zitten, zo bleek na koortsachtig overleg. De schitterende crosswedstrijd zonder publiek  en het gemis van de gezellige, vriendschappelijke sfeer in de hardlooparena is natuurlijk ook geen optie. Dus vond zaterdag ineens al na 2 zaterdagen draven in Dale, de finale plaats. Het besluit werkte gelukkig erg motiverend voor de tientallen vrijwilligers en  honderden deelnemers, die de mogelijkheid met beide handen aangrepen om nog 1 keer geweldig te gaan knallen. Het werd uiteindelijk toch nog een prachtig afsluiting van deze bijzondere editie van de Boekeldercrosscompetitie…...

De jongste lopertjes gingen om 13.00 uur voor de laatste keer het veld in voor de 1 kilometer en ze besloten er een mooie afsluiting van te maken. De gezichtjes stonden op scherp en het was voor de meesten genieten geblazen. Pyke Icking liep een zeer regelmatige competitie en dit leverde hem uiteindelijk een fraaie 4e plaats op. Julia te Lindert, toonde al haar talenten en liep elke week iets sneller. In het eindklassement pakte ze een prachtige 2e plek.

Hierna was het de beurt aan de oudere jeugdleden voor hun laatste optreden in de hardlooparena. Na een vliegensvlugge start kleurde de kop van het veld volledig AVA-geel. Bij de eerste passage bleek al dat er kiezelhard werd gelopen en het had er alle schijn van dat een eindsprint de winnaar op zou gaan leveren. Stef Grotenhuis pakte de winst en het verschil met de nummer 2, Sven Meinen, was minimaal. Ook Tim Houwers liep een uitstekende race en finishte uiteindelijk als 3e. Bij de meisjes was Kyra Lampio in grootse vorm en scoorde een prima tijd in de laatste wedstrijd, waardoor ze als 4e eindigde.

De run over 5 kilometer bleek deze competitie weer veruit de populairste afstand en tijdens de slotrace werd er vuurwerk verwacht om de podiumplekken. Dit kwam er ook. Met name AVA-jaan Björn Rossel wilde nog een keer alles uit de kast halen, om verder te klimmen in het klassement. Een geweldig optreden leverde hem een meer dan verdienstelijke derde plaats op. Bij de Dames liet Ineke Graven er geen gras overgroeien en won alle drie de edities op overtuigende wijze. In de finale dook ze nog maar weer eens onder de 21 minuten, om haar grote overmacht te tonen. Maar ook de onderlinge strijd achter de top leverde prachtige strijd op, waarbij in deze laatste cross nog menig persoonlijk record sneuvelde.

Harm te Hennepe liep op de 10 kilometer elke week een stukje sneller en dat is een knappe prestatie, want op het selectieve parcours maakte de regenval het soms behoorlijk lastig om het tempo vast te houden. Uiteindelijk scoorde het AVA`70-lid een mooie derde plaats in het eindklassement. Annemarie Arentsen kent de Daalse grond als geen ander en dat was duidelijk te zien. Ze had zelfs het beste nog voor het laatste bewaard, want ze liep een meer dan uitstekende slotrun, die haar de 1e plaats in de eindrangschikking opleverde.

De deelnemers van de lange adem mochten maar liefst 15 kilometer genieten van de fraaie omgeving en de aanmoedigingen van het publiek. Mark Gesink voelde zich als een vis in het water op de wisselende ondergrond en liep elke week beter. Uiteindelijk won hij zelfs het eindklassement en dat is een prachtig resultaat. Clubgenoot Patrick Weijers toonde ook aan, dat de lange afstand hem op het ranke lijf geschreven is en finishte als tweede in de ranglijst.

Ondanks de ingekorte versie van de Boekeldercrosscompetitie werd er op de finaledag volop genoten van de wedstrijd en vielen er heel erg veel persoonlijke records te noteren. Uiteindelijk zijn eigenlijk alle deelnemers ook een beetje winnaar en daar had het publiek en zeker ook de spreekstalmeester zeker aandacht voor. De organisatie stond ook dit keer weer als een huis en mocht na afloop de nodige bedankjes in ontvangst nemen voor het verloop van 3 schitterende crossdagen. Natuurlijk een pleister op de wonde, maar vooral ook een prachtige motivatie voor de Boekeldercrosscompetitie van 2022!

Uitslagen

Fotoalbums Rob Jansen  1KM+2KM en 5Km-10KM-15KM

Uitslagen