Leon Jentink liep de virtuele 5km  Twee Bruggenloop op de Cauberg..

Normaal gesproken staat in de laatste week van de vakantieperiode de Twee Bruggenloop op de hardloopkalender van AVA`70, maar vanwege het coronavirus, kon er al in een vroeg stadium een dikke streep door deze bijzonder populaire wedstrijd. Om de atleten toch enigszins tegemoet te komen, werd er een virtuele variant georganiseerd, waarbij elke deelnemer op een zelfgekozen parcours een traject van 5 kilometer loopt. Solo wel te verstaan en dat blijkt in de praktijk altijd een behoorlijk lastige opdracht te zijn…

Tijdens de virtuele Twee Bruggenloop, die plaatsvond in het laatste weekend van augustus, meldde zich een selectief deelnemersveld aan met atleten uit de regio, maar ook ver daarbuiten. Vanaf vrijdagavond konden de tijden worden doorgegeven en na de eerste dag ging bij de Dames Ineke Graven aan de leiding met een fraaie tijd van 20,59 minuten. Bij de Heren werd de koppositie ingenomen door Jurre Vriesen, die zijn 5 kilometer afraffelde in een uitstekende finishtijd van 18,01 minuten. De vraag is natuurlijk telkens weer, wie er op de tweede dag in actie komt en welke atleten een aanval gaan wagen op de overwinning. Ieneke Voets uit Elst won al meerdere virtuele wedstrijden en toonde ook dit keer haar uitstekende talent door te finishen in 19,45 minuten.  Bij de Heren beet iedereen zich stuk op de tijd van Vriesen, die als lid van wielerclub de Peddelaars met zijn overwinning aantoonde, niet alleen een verdienstelijk wielrenner te zijn, maar ook een uitstekend fietser. Marcel Kuenen uit Elst kwam nog het dichtst in de buurt, maar moest toch nog een dikke halve minuut toegeven.

De AVA`70-jeugd verbleef het weekend op Texel en organiseerde op het Noord-Hollandse eiland een variant op de virtuele Twee Bruggenloop. Er kon gekozen worden uit 3 afstanden, namelijk 1,2 of 5 kilometer. Maar liefst 50 geelhemden kwamen in actie op het loodzware parcours, dat bestond uit strand, bossen en de beklimming van een zandduin. Bij de jongens was Twan Meinen veruit de snelste, terwijl bij de meisjes Mirthe Luiten de wedstrijd naar haar hand zette en de overwinning opeiste.

Uiteraard hoopt de organisatie dat de bijzonder populaire Twee Bruggenloop in 2021 weer op het gelijknamige vakantiepark afgewerkt kan worden. Er is immers niets mooier dan een groot deelnemersveld, de sfeer rondom wedstrijd, het applaus èn de gezelligheid bij de finish!