Enkele deelnemers van de Virtuele Grachtenloop

Afgelopen weekend werd de Grachtenloop afgewerkt. Virtueel weliswaar, maar de strijd was er zeker niet minder om. Atleten uit de regio, maar ook deelnemers uit Elst, Blokker, Berlijn en Emmerich schreven zich in en kwamen op zaterdag 20 of zondag 21 juni in actie. De opdracht is in feite vrij simpel: loop zo hard je kunt een afstand van 5 kilometer op je favoriete parcours en op een tijdstip dat je het beste uitkomt. Toch blijkt het in de praktijk voor velen nog een hele lastige klus te zijn om de wedstrijd goed in te delen. Daarnaast loop je solo en dat betekent dus, dat je geen tegenstanders om je heen hebt, waarmee je de strijd aan kunt gaan of waar je lekker bij in de buurt kunt gaan lopen.

Op de eerste wedstrijddag kwamen de eerste tijden al snel bij chef d`organisation, Marco van Rijs op het scherm binnen, waaronder een supersnelle race van Ineke Graven. Reeds voor half 8 in de ochtend legde de AVA`70-atlete de wedstrijd af in haar achterland en finishte in 21,12 minuten. Alle deelnemende Dames beten zich stuk op deze tijd, die dan ook bleef staan tot het einde en haar dus tot winnares maakte. Gea Krabbenborg uit Lichtenvoorde kwam nog het dichtst in de buurt met 22,14 minuten, kort gevolgd door Gerdy Hoornenborg die de 3e plaats voor zich opeiste.  

Triatleet Danny Boom had voor zondag een flinke fietstraining op het programma staan, dus ook hij kwam al op de zaterdag in actie bij de virtuele Grachtenloop. Een uitstekende tijd van 17,26 minuten zette hem aan de kop van de ranglijst en daar bleef hij ook lang staan. Op korte afstand volgde Thomas Koning van Archeus uit Winterswijk, die bij zijn poging 15 tellen meer nodig had om de 5 kilometer af te leggen. Veel hardlopers kwamen echter op zondag pas in actie, waaronder Björn Demkes, de veelzijdige atleet van AVA`70. Hij had het parcours van de Walfortloop als strijdtoneel uitgekozen en daarmee maakte hij het zichzelf zeker niet gemakkelijk. Het traject kent de nodige zandpaden, maar dat weerhield Demkes er niet van om een uitstekende tijd neer te zetten van 16,53 minuten. Op overtuigende wijze trok hij de overwinning naar zich toe, want niemand kwam verder nog in de buurt van deze eindtijd. AVA`70-junior Twan Meinen die uitkwam in de klasse tot 15 jaar, legde ook een hele sterke prestatie aan de dag, door zijn race te finishen in 18,58 minuten. Dit betekende zijn 3e overwinning op rij, bij de virtuele wedstrijden, die AVA`70 tot nu toe heeft georganiseerd.

De organisatie mocht veel positieve reacties in ontvangst nemen en dat is duidelijk een signaal dat de wedstrijd in deze vorm zeker in de behoefte voorziet.

De volgende wedstrijd die AVA`70 op virtuele wijze organiseert is de Twee Bruggenloop en zal plaatsvinden op zaterdag 22 en zondag 23 augustus 2020!