Wie had er niet van gehoord... de 1e King en Queen van de Beeklaan is duidelijk niet stilletjes verlopen..

Over deze illegale straatrace 
  werd al maanden gesproken op het bekende hardloop Weglog van Geert Wevers.
Erwin Wamelink en Rinke ter Haar hadden elkaar uitgedaagd maar al vlot volgden er meer uitdagers..

Besloten werd, dat er een heuse Titanen gevecht werd georganiseerd en afgelopen zaterdagavond was het zover. De wedstrijd moest wel wat stilletjes gehouden worden, want ze wilden het niet allemaal zo officieel doen, zoals vergunning aanvraag, bondsafspraken enz.. Na de loting op het kantoor van Rinke gingen de ruim 40 deelnemers op pad richting het strijdtoneel. Wat bleek de Beeklaan stond vol met toeschouwers en pers. 
Er werd gestart per 2 of 3 deelnemers en wie het eerst boven aan de Beeklaan was ging een ronde verder. Er werd om elke meter gestreden op deze zwaarste beklimming van Aalten.

Bjorn en Linde  kwamen er telkens als sterkste uit en zij werden later als een heuse Koning of Koningin beëdigd. Het was een prachtig evenement voor de deelnemers maar ook zekers voor de toeschouwers, sommige hebben geen stem meer over denk ik ..

Uitslagen eerste acht plaatsen:
Mannen: 1.Björn Demkes (KIng of the Beeklaan), 2.Bram Wevers, 3/4.Erwin Wamelink en Ruben Boekelder, 5/8.Patrick Ikink, Rudi Meinen, Tim te Brake en Sam ter Haar
Vrouwen: 1.Linde Klein Nibbelink (Queen of the Beeklaan), 2.Lisa te Molder, 3/4.Vera Saalmink en Romy van Rijs, 5/8.Chantal Posthumus, Paula Verwaaijen, Gerdy Hoornenborg en Inez Balke

Foto's Dick Lubbers
Website organisatie