Het eerste weekend van oktober is jaarlijks bij AVA`70 gereserveerd voor de traditionele clubkampioenschappen. De leden krijgen tijdens dit sportieve evenement de gelegenheid om hun kunsten te vertonen tijdens een heuse meerkamp. Het evenement mocht zich verheugen in een grote belangstelling en een mooie bijkomstigheid was, dat ook publiek weer welkom was om de atleten aan te moedigen. Wapperende vlaggen en lekkere muziek zorgden voor een prima ambiance.

Vanaf 10.00 uur begon het sportieve feest en gingen de pupillen van start met hun meerkamp. Sprint, vortex, hurk-hoog, sling en meters maken waren de bekende onderdelen die voor de talentjes op het programma stonden. Er werd flink gestreden, maar wat daarnaast vooral opviel was het grote plezier dat er vanaf spatte. Nadat de scores waren genoteerd en de punten geteld, volgde de prijsuitreiking, waarbij niet alleen de winnaars in de prijzen vielen, maar de organisatie had voor alle deelnemers een medaille in petto.

Naast de zeer geslaagde ochtend van de Clubkampioenschappen voor pupillen was het na de lunch de beurt aan de junioren en senioren om hun vorm te tonen. Er brandde gelijk vanaf het begin een flinke strijd los op de onderdelen sprint, kogelstoten discuswerpen, hoogspringen en de afsluitende middellange afstand. De sportieve middag leverde sterke clubkampioenen op, maar bovenal veel sfeer en gezelligheid.

Winnaars van de AVA`70 Clubkampioenschappen 2023:

Jongens onder 8 jaar: Tygo Stokkink

Meisjes onder 8 jaar: Noémie Peuling

Jongens tot 9 jaar: Cas Tolkamp

Meisjes tot 9 jaar: Lizzy te Hennepe

Jongens tot 10 jaar: Milan te Brake

Meisjes tot 10 jaar: Roos Oberink

Jongens tot 12 jaar: Thijs Bom

Meisjes tot 12 jaar: Lena ter Haar

Jongens tot 14 jaar: Ingmar Oosterink

Meisjes tot 14 jaar: Lola Heijnen

Jongens tot 16 jaar: Age Eindhoven

Meisjes tot 16 jaar: Kyra Lampio

Jongens tot 18 jaar: Ruben Jansen

Meisjes tot 18 jaar: Esmée Holstein

Jongens tot 20 jaar: Twan Meinen

Meisjes tot 20 jaar: Merel Wamelink

Senioren mannen: Gertjan Bentert  

Senioren vrouwen: Adinda Kleinrensink

Masters mannen: Rudi Meinen

Masters vrouwen: Gerdy Hoornenborg  

De organisatie kijkt met erg veel plezier terug op de AVA`70 Clubkampioenschappen 2023, die plaatsvonden onder prachtige omstandigheden en veel publieke belangstelling!